Drabant Music

Osa frigjør seg fra båser med sitt nye album!

Del

Øyvind Osa, den ikoniske frontfiguren i det norske Grammy-rockebandet El Caco, er klar med et storslått soloprosjekt. Under artistnavnet Osa har han beveget seg bort fra harde riff til en salig blanding av folk, blues og country, og til og med et snev av disco. Dette albumet er en blanding av det som ikke kunne "settes i bås" - noe som gjør det enda mer interessant. Dette er albumet "Osa" av Osa.

Lytt til albumet her: https://orcd.co/osa_album

- "Dette prosjektet ble født av et behov for å lage musikk som ikke passet inn i bandet El Caco – en ren nysgjerrighet for å gjøre noe helt annet var det som trigget frem dette albumet." - Osa.

Jobben med "Osa" går faktisk helt tilbake til 2013 hvor de første opptakene ble gjort. I 2015 ble ideer til faktiske låter og albumplanene ble påbegynt i 2017. Etter litt om og men, uforutsette hendelser og andre prosjekter begynte det hele å ta form. Fallhøyden og presset er større enn noen gang når Osa nå gir ut annerledes musikk under eget navn. Tekstene har fått mye plass og består av en rekke korte fortellinger og direkte budskap - slik som god country skal være. Det utviklet seg dog ikke til å bli en countryplate - det ble enda bedre.

- "Mye av grunnen til at man gir ut slike ting er jo at man vil frigjøre seg fra båser man blir satt i som musiker, og jeg tenkte at om jeg gir ut et slikt album, som er helt annerledes enn hva folk forbinder meg med, så kan man jo gi ut hva som helst etter det. Men det skal også være sagt at det helt sikker trengs litt nytt blod i disse sjangrene også, uten å si jeg har nytt blod da." - Osa

Albumet har endelig blitt en realitet med god hjelp fra musikere som Håkon Gebhardt (Motorpsycho), Stian Kårstad (Gorgoroth, Trelldom), og Anders Møller (Ulver, Euroboys). Osa sin gode venn Daniel Bergstrand (Meshuggah, In Flames) har mikset albumet med fremragende resultater.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Drabant Music

Drabant Music
Drabant Music
Akersgaten 7
0158 Oslo

http://www.drabantmusic.no

Jeg tror ikke på sjangere, jeg tror på musikk som har et punkt hvor du treffer et annet menneske. (Ole Paus)

Vi representerer deLillos, CC Cowboys, Oslo Ess, The Dogs, Ole Paus, Savoy, Anja Garbarek, Ida Jenshus, Inge Bremnes, Knut Anders Sørum, Magne Furuholmen, Anna Kajander, Temporary, Marianne Sveen, Raga Rockers, Michael Krohn, Lila, Falkevik, Viktor Wilhelmsen, Tommy Tokyo, WE, Rokusho, Narum, Casa Murilo, Munroe / Knutsen, Waaktaar & Zoe, The Sleepends, Beckstrøm Kvartett, Ingrid Lovise, Trang Fødsel, Zuma, Pine Lake, daelen, Follow That Dream, The Contenders og 4ETG. 

Følg saker fra Drabant Music

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Drabant Music på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Drabant Music

Nyhetsbrev fra Drabant Music - Ny musikk fra Falkevik og Knut Anders Sørum30.4.2021 08:30:00 CEST | Pressemelding

Falkevik slipper den gripende singelen "Amplify Me" i dag! Med kreativitet og kjærlighet for improvisasjon, utgjør Julie Falkevik Tungevåg, Ellen Brekken og Veslemøy Narvesen trioen Falkevik - en trio som kombinerer den nordiske jazztradisjonen med elegante og unike popmelodier. Musikken beveger seg i landskapet singer-songwriter/indiejazz, med lyriske instrumentelle partier og riff-baserte soloer. Falkevik slapp det kritikerroste albumet "Louder Than I’m Used To" i 2018, som fikk vesentlig rotasjon på radio i både Norge og utlandet. Bandet turnerte i både Norge og Tyskland og har en virkelig økende fanskare. LES MER HER Knut Anders Sørum slapp hyllesten "Laje" i dag. Låta og musikkvideoen er en hyllest til arbeidsfolk rundt i landet som står opp før sola, i bitende kulde, for å sørge for at vi har trygge veier, strøm og internett, mat på bordet, og at søpla vår blir tatt hånd om. Hva er vel bedre enn ei slik låt, dagen før arbeidernes dag? Vi kjenner Knut Anders Sørum blant annet som

Knut Anders Sørum med hyllest til arbeidsfolk!30.4.2021 08:00:00 CEST | Pressemelding

Knut Anders Sørum slipper hyllesten "Laje" i dag! Låta er en hyllest til arbeidsfolk rundt i landet som står opp før sola, i bitende kulde, for å sørge for at vi har trygge veier, strøm og internett, mat på bordet, og at søpla vår blir tatt hånd om. Hva er vel bedre enn ei slik låt, dagen før arbeidernes dag? Hør låten her: https://orcd.co/laje - "Ordet "Laje" er et gammelt innlands-utrykk som betyr noe et sted i mellom et dagsverk og en oppgave eller avtale som skal skje innen eller innenfor et bestemt tidsrom. Jeg har vokst opp med utrykket og bruker det fortsatt. Hvis jeg for eksempel har noe som skal være ferdig til et bestemt tidspunkt så "har jeg laje"." - Knut Anders Sørum Vi kjenner Knut Anders Sørum blant annet som vinner av Stjernekamp på NRK i 2016. Han er utdannet bonde og kommer fra Toten, men har en enorm stemme som når mye lengre enn fjøset. Etter deltakelsen i Stjernekamp har han besøkt hele landet med sin egen musikk. Låta "Laje" står for tur – en hyllest til arbeidsfo

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom