Leading Web Solutions

Opplev Malaga med leiebil

Del

Malaga er et yndet utgangspunkt for mange nordmenn på ferie i Spania. Det er et utmerket sted å leie bil, for å dra videre langs kysten og innover i landet. Imidlertid bør du ta deg tid til å se litt av selve Malaga før du kjører videre.

Malaga har flere flotte strender. Der finner du ulike restauranter og aktiviteter, som denne vannparken. Foto: Istockphoto.
Malaga har flere flotte strender. Der finner du ulike restauranter og aktiviteter, som denne vannparken. Foto: Istockphoto.

Strandliv

Når man kommer til solfylte Spania er strandliv noe av det første man tenker på, og Malaga innfrir da så absolutt. Byen har mange flotte strender å by på, som Playa Las Acacias og Playa de la Malagueta.

Langs strendene er det strandbarer og restauranter og parker med lekemuligheter for barna.

Ved strendene kan du også besøke fiskemarkeder, og smake på den lokale spesialiteten grillede sardiner, Espeto de Sardinas.

Mat og vin

Malaga har mye tradisjonell mat og vin å by på. Markedet Atarazanas sies å ha opprinnelse tilbake til det 14. århundre, og fortsatt bugner det av fristende varer.

Der finner du lokale råvarer som fisk, oliven, frukt og grønnsaker. Selv om du har tenkt deg videre på restaurant for å spise, så er det en opplevelse i seg selv å ta inn alle luktene og fargene på det gamle markedet.

Malaga er også kjent for sin søte vin. Den nytes best sent på kvelden, på en stemningsfull, gammel restaurant. El Pimpi er en slik restaurant. Den er dekorert med tønner som er signert av kjendiser som har vært innom restauranten, forteller nettsiden Spania24.no.

Parker og turområder

Malaga har mange parker og pittoreske torg, så det er lett å ta en idyllisk spasertur.

Et yndet mål er byens gamle slott fra det 14. århundre, Gibralfaro. Det er vel verdt en spasertur. Stedet er omgitt av nydelige hager med fontener. Det er et vakkert sted, med flott utsikt over byen.

Et annet innbydende sted som er verdt et besøk er Conception Botanical Garden. Denne botaniske hagen har en av de flotteste tropiske og subtropiske hagene i Europa. Der kan man rusle rundt på egenhånd, eller bli med på en lærerik guidet tur.

Hvis du kjører noen kilometer utenfor sentrum kan du ta en tur i Montes de Malaga. Der kan du følge stier opp i fjellet, og oppleve en helt annen verden enn inne i byen. Området har mange tradisjonelle kafeer, hvor du også kan teste ut lokale spesialiteter.

Picassos fødeby

Malaga er også fødebyen til Pablo Picasso, og derfor finnes det et Piacsso-museum der. Det ligger i Palace of Condes de Buenavista. Der finner du mer enn 200 malerier og tidlige studier.

Picasso finner du også mange andre steder i verden, men dette museet har en spennende ekstra detalj. I kjelleren er det nemlig rester fra det fønikiske Malaga, fra det 7. århundre f.Kr. Det finnes også spor av romersk arkitektur der.

Bilmuseum

I sentrum av Malaga er det et stort parkeringsanlegg hvor det er lett å parkere for å nyte alt byen har å by på. Derfra er det kort gangavstand til en rekke severdigheter, markeder og restauranter.

Hvis du er på bilferie er du kanskje også interessert i et bilmuseum. Malaga kan skilte med en flott samling med legendariske biler som Bugatti og Rolls Royce, og amerikanske Auburn.

Leiebil på flyplassen

Hvis du flyr til Malaga Airport (AGP) kan du finne leiebiler fra en lang rekke utleiefirmaer. Flyplassen ligger om lag 11 km sørvest fra byens sentrum. På nettsiden Leiebilguiden.no/spania/malaga kan du finne flere tips om bilferie i Malaga og resten av Spania.

Der finner du også leiebil fra en rekke steder i resten av verden, samt artikler med gode råd når du leier bil. Dersom du leier bil gjennom Leiebilguiden.no får du på de fleste steder ubegrenset kjørelengde, og alle nødvendige forsikringer er inkludert i prisen.

Det lønner seg å leie bil så tidlig som mulig. Så hvis du har lyst til å dra til Malaga i sommer eller høst er det lurt å begynne planleggingen. Du får best priser, og best utvalg, jo tidligere du bestiller.

Bilder

Malaga har flere flotte strender. Der finner du ulike restauranter og aktiviteter, som denne vannparken. Foto: Istockphoto.
Malaga har flere flotte strender. Der finner du ulike restauranter og aktiviteter, som denne vannparken. Foto: Istockphoto.
Last ned bilde

Om Leading Web Solutions

Leading Web Solutions
Leading Web Solutions
Hulda Garborgsvei 13
4020 Stavanger

968 10 523https://leadingwebsolutions.com

Leading Web Solutions publiserer innhold rettet mot leiebil, privatøkonomi og lånebransjen.

 

Følg pressemeldinger fra Leading Web Solutions

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Leading Web Solutions på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Leading Web Solutions

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom