FINN.no

Oppdrag Havplast - miljødugnaden som redder havet!

Del

For andre året på rad arrangerer FINN.no og Miljøagentene en av Norges største strandryddedugnader. Fra 29. april skal over 5.000 femteklassinger rydde strender for plast og søppel slik at naturen og dyrelivet blir best mulig bevart.

Miljøagenter i Haugesund viser frem søpla de har samla på stranda. (Foto: Miljøagentene)
Miljøagenter i Haugesund viser frem søpla de har samla på stranda. (Foto: Miljøagentene)

Hvert år havner over 8 millioner tonn plast i havet, hvorav 6,4 tonn kommer fra land. Dette er spesielt farlig for alt dyreliv lang kysten og i havet.

- Vi blir mer og mer oppmerksomme på hva årevis med forsøpling i havet har utsatt dyrelivet for. Målet med Oppdrag Havplast er å rydde norskekysten for mest mulig plast og søppel, i tillegg til at barn blir mer bevisst på sine egne miljøvaner, sier prosjektleder Julie Vestgren Pettersen i Miljøagentene.

Plast i bytte mot penger
Femteklassinger fordelt over hele Norge vil motta 20 spesiallagde ryddesekker i posten. Disse sekkene skal fylles med plast og søppel som leveres til gjenvinning. Prosessen dokumenteres og lastes opp som annonse på FINN.no. I retur mottar klassen 100 kroner pr. sekk, der klassen totalt kan tjene 2.000 kroner til klassekassen.

I tillegg er det opprettet tre spesialpriser; havplastprisen for ekstraordinær innsats, beste FINN-annonse og beste kunst. Vinnerne av disse får 10 000 kroner ekstra til klassen sin, som kåres 3.juni.

- Det er veldig fint å kunne belønne den heltemodige innsatsen elevene legger ned i dette prosjektet. I fjor fikk vi inn mange fine, morsomme og originale bidrag og derfor ønsker vi å gjenta suksessen med å tildele Havplastprisen til vinnerne i de tre ulike kategoriene, sier Kristine Eia Kirkholm, kommunikasjonssjef i FINN.no

Gode vaner og rutiner
- Å etablere gode vaner og rutiner når det gjelder å ta vare på naturen vår er helt essensielt. En aksjon som Oppdrag Havplast vil ikke bare bidra til et stort miljøengasjement blant barn, men også blant familie og venner, sier Vestgren Pettersen og Eia Kirkholm.

FINN.no og Miljøagentene har opprettet en kort huskeliste til ferdsel i naturen:

1: Ikke legg igjen søppel i naturen, plukk det med dere og kast det i nærmeste søppelspann.
2: Plukk med dere søppel dere ser når dere er på tur – selv om det ikke er deres eget.
3: Oppfordre venner og familie til å gjøre det samme som dere.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Miljøagenter i Haugesund viser frem søpla de har samla på stranda. (Foto: Miljøagentene)
Miljøagenter i Haugesund viser frem søpla de har samla på stranda. (Foto: Miljøagentene)
Last ned bilde
Julie Vestgren Pettersen, prosjektleder i Miljøagentene
Julie Vestgren Pettersen, prosjektleder i Miljøagentene
Last ned bilde

Lenker

Om FINN.no

FINN.no
FINN.no
Grensen 5-7
0159 Oslo

+47 22 86 44 10http://www.finn.no

Vi er der for deg når du skal selge hytta di, når du er på jakt etter en pent brukt sofa, når du skal fly billigst mulig til Praha, når dere er enige om at dere trenger en større bil, når du er moden for et karriereskifte og for mange andre anledninger.

FINN er Norges største markedsplass. Skal du kjøpe eller selge, stort eller smått, så er FINN.no stedet.

Vil du vite mer om menneskene bak produktet FINN.no - og litt om hva vi driver med så besøk oss gjerne på http://hjemmehos.finn.no

Følg saker fra FINN.no

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra FINN.no på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra FINN.no

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom