Diabetesforbundet

Ønsker bedre diabetesrettigheter

Del

Den gjenvalgte lederen i Diabetesforbundet Akershus vil jobbe for at personer med diabetes får tilgang på utstyr som gjør livet lettere og reduserer risiko for komplikasjoner senere i livet.

Nytt blodsukkermålingsutstyr som sensoren Freestyle Libre gir vesentlig bedre sykdomskontroll, ifølge en ny rapport fra Diabetesforbundet. Men å bruke det koster 16.000 kroner i året, fordi helsemyndighetene somler med refusjon.


- Myndighetene fraskriver seg ansvar når de tillater at saksbehandlingen går over flere år. Nå må foreldre betale i dyre dommer for viktig medisinsk utsyr til sine barn, sier Arnfinn Hanssen Eide i Diabetesforbundet Akershus.


Rapporten viser at personer med diabetes type 1 får vesentlig bedre helse med det moderne blodsukkermålingssystemet Freestyle Libre. Dette kan spare milliarder av offentlige kroner i behandling av senkomplikasjoner. God diabetesregulering forebygger alvorlige komplikasjoner som hjerte- og karsykdom, nyreskader og synstap, og disse er svært kostbare å behandle.


- Disse som nå betaler for Freestyle Libre av egen lomme sparer Bent Høie for store fremtidige kostnader, men opplever en enorm økonomisk belastning nå. Dette er svært urettferdig, sier Hanssen Eide.


I tillegg ønsker Hanssen Eide å opprettholde aktiviteten for medlemmene i fylkeslaget.


- Det skal være verdifullt å være medlem i Diabetesforbundet Akershus. Vi har motivasjonsgrupper, arrangerer temakvelder og mye annet for medlemmene våre, forteller Hanssen Eide.

Bilder

Om Diabetesforbundet

Diabetesforbundet
Diabetesforbundet
Østensjøveien 18
0661 Oslo

23 05 18 00http://www.diabetes.no

Diabetesforbundet er en uavhengig interesseorganisasjon for folk som har diabetes og andre som er interessert i diabetes.

Følg saker fra Diabetesforbundet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Diabetesforbundet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Diabetesforbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom