Husbanken

Om lag 90.000 bostøttemottakere får ekstra utbetaling for å betale høye strømregninger

Del

Stortinget har nylig bevilget 260 millioner kroner til en ekstraordinær utbetaling til bostøttemottakerne. Husbanken vil sørge for at pengene kommer fram til om lag 90.000 bostøttemottakere allerede før påske.

− Høye strømregninger kan bli en stor belastning for husholdninger med svak økonomi. Jeg er glad for at Husbanken nå gir effektiv hjelp til de aller mest vanskeligstilte, sier kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup.

Stortinget vedtok ekstrabevilgningen i februar, etter at strømprisene økte kraftig i vinter etter en periode med ganske lave strømpriser.  I dag sendte departementet tildelingsbrev til Husbanken, der de fikk i oppdrag å betale ut penger til bostøttemottakere som trenger hjelp til å betale høye strømregninger.

− Vi vil utbetale disse midlene samtidig med den vanlige bostøtten for februar. Alle mottakerne vil få 2950 kroner mer, og de som er flere i husstanden, får 120 kroner i tillegg for hver ekstra person, forklarer Husbankens administrerende direktør Osmund Kaldheim.

Også vinteren 2019 sørget Husbanken for en ekstraordinær utbetaling til bostøttemottakerne på bakgrunn av høye strømpriser, etter at Stortinget bevilget midlene.

Nøkkelord

Bilder

Om Husbanken

Husbanken
Husbanken
Grønland 53
3045 Drammen

22 96 16 00http://www.husbanken.no

Husbanken setter i verk regjeringens boligsosiale politikk. Gjennom virkemidler som bostøtte, lån, tilskudd, kompetanseoverføring og kunnskapsutvikling støtter vi kommunene faglig og økonomisk i deres arbeid med å hjelpe vanskeligstilte på boligmarkedet. Andre sentrale samarbeidspartnere er velferdsaktører, byggenæringen og kunnskapsmiljøer.

Våre om lag 300 ansatte er fordelt på kontorer i Drammen (hovedkontor), Oslo, Arendal, Bergen, Trondheim, Bodø og Hammerfest.

Husbanken er underlagt Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Følg pressemeldinger fra Husbanken

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Husbanken på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Husbanken

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom