Nærings- og fiskeridepartementet

Økt kongekrabbekvote i 2023

Del

Totalkvoten for hankrabber er fastsatt til 2375 tonn i 2023, i tråd med anbefalingen fra Havforskningsinstituttet. Dette er en økning på 530 tonn fra 2022.

Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran.
Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran.

 - Vi beskatter kongekrabben på et høyt nivå, men innenfor bærekraftige rammer. Dette er i tråd med forvaltningsmålet om å begrense spredningen av kongekrabbe samtidig som vi skal ha en lønnsom fangst. Kongekrabbe er et produkt som oppnår svært høy pris i markedet, og økt fangst av kongekrabbe vil bidra til mer verdiskapning i nord, sier fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran.

Kvoten for hunkrabber er også i 2023 satt til 120 tonn, og minstemålet på 130 millimeter skall-lengde for både hankrabber og hunkrabber videreføres.

Kvotene gjelder for det kvoteregulerte området øst for 26°Ø i Finnmark.

Fiskeridirektoratet har gjennomført en skriftlig høring om reguleringene for fisket etter kongekrabbe i 2023, og endelig forskrift og regulering av fangst av kongekrabbe i det kvoteregulerte området i 2023 fastsettes før årsskiftet.

Kontakter

Bilder

Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran.
Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran.
Last ned bilde

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom