Lunar

Øker innskuddsrenten igjen - Banksparing begynner for alvor å lønne seg

Del

Norges Bank offentliggjorde i dag at styringsrenten settes opp fra 1,75 – 2,25 prosent. Lunar svarer umiddelbart med å øke innskuddsrentene fra 2,25 til 2,50 prosent - på brukskonto. Banksparing begynner for alvor å lønne seg, sier Norgessjef i Lunar, Eilin Schjetne.

Norgessjef i Lunar, Eilin Schjetne
Norgessjef i Lunar, Eilin Schjetne

- Bankkontoen er på full fart tilbake som et lønnsomt sted å plassere pengene. I mange banker er du sikret over to prosent rente på sparepengene. Etter en lang periode med rekordlave innskuddsrenter har banksparing dukket opp som en god og forutsigbar måte å få pengene til å vokse. Når i tillegg aksjemarkedene skjelver tror jeg flere vurdere å la pengene stå trygt i banken fremover, sier Norgessjef i Lunar, Eilin Schjetne.Flest kvinner

Selv om gjennomsnittlig innskuddsrente i norske banker lå på lave 0,57 prosent i andre kvartal i år, har flere banker i det siste økt innskuddsrentene betydelig etter at Norges Bank økte styringsrenten i august. Eilin Schjetne spår at banksparing blir enda mer lønnsomt fremover.

- Etter forrige rentemøte virket det som bankene våknet. Etter en lengre periode hvor innskuddsmarginene i bankene bare har økt, ser vi nå tegn på at dette endrer seg. Det er gode nyheter for forbrukerne, men samtidig vil jeg oppfordre alle til å sette seg inn i hva slags innskuddsrenter man har i dag. Det er mange som fortsatt har under 1 prosent, sier Schjetne.

Kundene ønsker initiativ fra banken
Ifølge en YouGov-undersøkelse på vegne av Lunar, oppgir én av tre nordmenn at de ikke kjenner til innskuddsrenten på egne kontoer. Schjetne mener noe av problemet er at bankene ikke har vært flinke nok til informere og gjøre kundene mer bevisst på hvordan de kan få pengene til å vokse.

- Når en av tre ikke kjenner til egne innskuddsrenter, har vi og andre banker åpenbart en kommunikasjonsutfordring. Derfor tar vi aktivt kontakt med nye brukere for å gi dem nyttige råd, blant annet om sparing. Mitt klare råd til norske bankkunder er at de sjekker hvilke innskuddsrenter de har på kontoene sine. De fleste er et par klikk unna bedre renter, sier Schjetne.

Satser på brukskonto
Til forskjell fra andre banker som gir høyeste rente på innskuddskontoer med både uttaksbegrensninger og flere års bindingstid, gir Lunar sin beste rente på en helt ordinær brukskonto. Banken tror tradisjonelle sparekontoer er på vikende front.

- Skal du ha like høy rente i en annen bank, må du som regel binde renten for ett eller flere år. Når alt tilsier at rentene skal ytterligere opp, er det dumt å binde renten og sparepengene over lengre perioder. Folk ønsker friheten og fleksibiliteten til å omplassere pengene dersom det dukker opp gode investeringsmuligheter. Derfor tror jeg tradisjonelle sparekontoer med begrensninger kommer til å tape terreng, avslutter Schjetne. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Norgessjef i Lunar, Eilin Schjetne
Norgessjef i Lunar, Eilin Schjetne
Last ned bilde

Om Lunar

Lunar
Lunar
Rusløkkveien 26
0251 Oslo

23 96 90 00https://lunar.app/no/

Lunar er et fintech-selskap som lar både forbrukere og bedrifter håndtere alt som har med penger å gjøre på ett sted. Plattformen til Lunar håndterer mer enn 500.000 kunder som sparer, bruker og investerer pengene sine. Lunar startet opp i Århus i 2015, og er i dag til stede i både Danmark, Sverige og Norge med over 600 ansatte. I 2019 fikk Lunar europeisk banklisens og er en av Europas raskest voksende utfordrerbanker. Over 70.000 kunder i Norge benytter seg av tjenestene til Lunar, og selskapet er lokalt til stede med kontor i Oslo. 

Følg pressemeldinger fra Lunar

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Lunar på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Lunar

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom