OBOS

OBOS-prisene fortsatte opp i desember

Del

Prisene for brukte OBOS-boliger i Oslo gikk opp med 0,2 prosent fra november til desember. Det var den niende måneden på rad med uendrede eller stigene priser i hovedstaden.

Nordre Gran borettslag i Oslo. Foto: Thomas Bjørnflaten
Nordre Gran borettslag i Oslo. Foto: Thomas Bjørnflaten

En oppsummering av de siste tolv månedene viser at Oslo-prisene gikk opp med 16,7 prosent. På landsbasis steg prisene med 14,6 prosent. Den sterke veksten må imidlertid ses i lys av et uvanlig sterkt prisfall i desember 2019.

På landsbasis var prisene i desember i fjor uendret.

Etterspørselen etter bruktbolig har vært stor siden i fjor sommer. I desember ble det omsatt 448 OBOS-boliger i Oslo. Det er 42 prosent flere enn gjennomsnittet for denne måneden i årene 2016-2019. Sammenlignet med desember 2019 er omsetningen opp 38 prosent.

Kvadratmeterprisen var i desember 69 497 kroner i Oslo-området og på landsbasis 59 989 kroner.

Andelen som brukte OBOS-forkjøpsretten i Oslo økte fra 25,5 prosent i desember i 2019 til 38,5 prosent i desember i 2020.

Prisene fortsetter opp i 2021

– Fortsatt lave renter - selv om vi skulle få en mindre renteoppgang mot slutten av året - vil trekke opp boligprisene også i år. Vaksinering og nedgang i arbeidsledigheten når vi etter hvert åpner opp samfunnet igjen og få boliger til salgs, gir også grunn til å tro at boligprisene vil fortsette oppover. Samtidig vil arbeidsledigheten fortsatt være på et høyt nivå, hvilket demper lønnsveksten. Det og en strammere boliglånsforskrift enn i 2020, vil virke prisdempende. Alt i alt taler dette for en boligprisvekst på 4 prosent på landbasis. I Oslo forventer vi en vekst på rundt seks prosent, sier sjeføkonom Sissel Monsvold i OBOS.

– Vi tror Oslo-prisene vil øke relativt mye på grunn av spesielt lavt boligtilbud i forhold til det demografiske behovet. Et allerede høyt prisnivå trekker i motsatt retning, sier hun.

Høy aktivitet inn i nytt år

Daglig leder Hans Anders Skjølberg i OBOS Eiendomsmeglere mener den høye aktiviteten i desember vil fortsette inn i det nye året.

– Vi spådde en sterk desember og fikk rett. Med lite annet på kalenderen fortsatte kjøpelysten fra høsten. Våre meglere solgte så godt som alt de hadde ute til gode priser. Omsetningen i desember var 28 prosent høyere enn desember 2019. Så dette ble en desember mot normalt, sier han. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Nordre Gran borettslag i Oslo. Foto: Thomas Bjørnflaten
Nordre Gran borettslag i Oslo. Foto: Thomas Bjørnflaten
Last ned bilde

Dokumenter

Om OBOS

OBOS
OBOS
PB 6666 St. Olavs plass
0129 Oslo

22 86 55 00http://www.obos.no

OBOS BBL er en medlemsorganisasjon med over 500 000 medlemmer. Siden 1929 har vi skaffet våre medlemmer bolig, samt forvaltet disse på en trygg måte.

Følg pressemeldinger fra OBOS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra OBOS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra OBOS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom