Nytt verktøy for alle bønder i Norge

Kvalitetssystem for landbruket – KSL – jobber hele tiden for å utvikle bedre løsninger for bonden. Alle norske bønder bruker KSL i arbeidet med å drifte og utvikle gården sin. Med KSL Trygg kan den norske bonden nå jobbe med beredskap og HMS ute på gården.
- Landbruksnæringa har behov for å jobbe kontinuerlig med beredskap og HMS på gården, og KSL Trygg gir nå denne muligheten. Du kan f.eks enkelt planlegge og gjennomføre en vernerunde og foreta en egenkontroll av elektriske anlegg, forteller KSL-sjef Tom Roterud.
I tillegg inneholder KSL Trygg også enkle tips om førstehjelp og informasjon om varslingsplikt ved ulykker.
For lett å utsette
- Jeg har allerede testet den sjøl og det var enkelt å følge opp KSL ute på gården. Det blir fort til at du utsetter og glemmer om du tenker at "dette tar jeg i kveld". Oversikten på egne beredskapsplaner er også en bra og viktig funksjon. Her kan du gi tilgang til familie og egne ansatte og sørge for at flere vet hva som skal gjøres om uhell skjer, sier Roterud.
Samarbeid med Norsk Landbruksrådgiving
KSL Trygg er utviklet av Ciber gjennom et samarbeid mellom Matmerk og Norsk Landbruksrådgiving - NLR.
- Vi i Norsk Landbruksrådgiving er veldig fornøyd med at KSL Trygg endelig er oppe og går. Våre HMS-rådgivere i NLR er klare til å bistå bonden med ny digital plattform, sier Halle Arnes som er fagkoordinator HMS i NLR.
Krav å følge KSL
Gjennom KSL kan bonden enkelt sjekke at drifta er i tråd med norske lover og forskrifter og samtidig møte dagens krav for bonden, via varemottaker, industri, dagligvare og helt fram til forbrukeren. For å få Nyt Norge på maten så kreves det faktisk at KSL er godkjent.
- Med KSL Trygg blir jobben med å sikre en bedre arbeidsplass for den norske bonden enklere. Samtidig vil den bidra til at vi produserer trygg, norsk mat og at vi dokumenterer den gode jobben som norsk landbruk gjør gjennom hele året, avslutter Roterud.
Nøkkelord
Kontakter
Tom RoterudKSL-sjef
Tel:99501505tom.roterud@matmark.noBilder


Om Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Det regnet Spesialitet over Juviksild på Bergen matfestival7.9.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
- Bak Juviksild står en familiebedrift med tre generasjoners erfaring og lidenskap for sild, sa landbruks- og matminster Nils Kristen Sandtrøen da han delte ut Spesialitet i regnet under Bergen matfestival.
Flytende kulturarv fra Skarbø Gard fikk Spesialitet7.9.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
– Hos Skarbø Gard blir eplene foredlet til flytende kulturarv, sa landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen under åpningen av Bergen Matfestival.
Smak av Finnskogen: Ebbas Matgleder hedret for Svedjerugkjeks1.9.2025 11:28:58 CEST | Pressemelding
På Smaka på Finnskogen lørdag 30. august ble Svedjerugkjeks fra Ebbas Matgleder tildelt Spesialitet – merkeordningen som viser vei til det beste av norsk lokalmat og -drikke.
Stor motivasjon og anerkjennelse!15.8.2025 09:12:19 CEST | Pressemelding
Under Arendalsuka fikk Reinhartsen AS overrakt kvalitetsmerket Spesialitet for sin røkte ørret. Tildelingen fant sted på Fora Matregion Agder sitt arrangement med kokkeshow, bransjefolk og matentusiaster til stede.
Gangstad Gårdysteri med to nye Spesialiteter!1.8.2025 14:59:46 CEST | Pressemelding
Under åpningen av Trøndersk Matfestival delte landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen ut Spesialitet ikke bare et - men til to produkter - fra Gangstad Gårdsysteri: Solbær Yoghurtis og sorbéen Bringebærnytelse.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom