Nytt Oslo Ess-album ute nå!

Del

Oslo Ess slipper albumet "Pønk, rock og harde kår" i dag

Hør "Pønk, rock og harde kår" her

Focus track: "Aldri se oss tilbake"

Tre år, to barn, et hus på landet, en ny trommeslager og en pandemi etter forrige plate er omsider Oslo Ess tilbake med ny plate. Med sine fem foregående studioalbum, elleve hitsingler og et tusentalls konserter bak seg i det ganske land, skal det være nesten umulig å ikke kjenne lyden av disse rennesteinssjarmørene som har sparket opp dører, knust vinduer og smeltet hjerter rundt det ganske land siden gjennombruddet med debutalbumet "Uleste Bøker og Utgåtte Sko" i 2011. 

"Pønk, rock og harde kår" representerer hele bredden av Oslo Ess-lyden de siste 10 årene og litt til. Plata spriker fra deres mest forseggjorte ballade noensinne i "Aldri se oss tilbake", til deres kanskje hardeste og raskeste låt til nå i den antifascistiske "Norge i dødt, hvitt og grått". Og alt eltes frem via deres kjente suksessoppskrift som beskrives som en blanding av Raga Rockers og Jokke & Valentinerne, med en amerikansk lyd-kryddermiks à la Rancid, Social Distortion og Green Day.

Tekstmessig slår bandet fortsatt fra fabrikkgulvet og oppover, og jakten på den store meningen og lykken fortsetter. Fortellerevnen til denne gjengen har fortryllet rockpublikummet i over ti år, og på "Pønk, rock og harde kår" fortsetter bandet å skrive på sin karakteristiske personlige måte med låter om ekteskap, venner som mister foreldre, barn, ja rett og slett om voksenlivet som banker på døren. Vi spør dem derfor: har dere blitt voksne?

"Har vi blitt voksne? Nei, voksne blir vi nok aldri. Vår generasjon blir jo ikke det har det vist seg. Og vi har jo brukt et helt liv på å profesjonelt prøve å unngå såkalte voksenpoeng. Men vi finner oss selv stadig oftere i situasjoner hvor vi må late som om vi er voksne. Det er veldig interessant, og vi følger vår egen utvikling med argusøyne og skeptiske briller godt nedpå nesa. Nei da. Men vi har alltid sunget om livene våres og det som står oss nært, og denne gangen ser livene våres omtrent sånn her ut."

Dere har også fått et nytt bandmedlem siden sist?

"Vi har skrevet så blekket spruter det siste året, og vi har egentlig jobbet med nytt materiale før vår nye trommeslager Eivinn Arctander engang hadde rukket å sette opp trommesettet. Han var sjukt godt forberedt da han kom inn, og kjemien og inspirasjonen var på plass fra første stund. Skrivegleden og bandfølelsen har ikke vært så stor på lenge!"

Albumet er produsert av Anders Nordengen, en glimrende ung produsent og en svært god venn av bandet som har vært med som roadie og turnéleder siden han var bare 18 år gammel og fan. Roar Nilsen som har bidratt på tidligere plater med bandet har produsert låtene "Alt jeg ber om er et mirakel" og balladen "Aldri se oss tilbake".

Dropbox med WAV, cover, bilder, label copy

Oslo Ess hører hjemme på veien, og billetter til releaseturneen er i salg nå. Den blir gjennomført i tråd med de smittevernreglene som gjelder til enhver tid på ethvert sted.

OSLO ESS - LIVE VÅREN 2021
19.03: Parkbiografen, Skien 
20.03: Det Gamle Biblioteket, Oslo 
25.03: Folken, Stavanger 
26.03: USF Verftet, Bergen
27.03: Fagernes kulturhus 
09.04: Festiviteten, Hamar
10.04: Central Scene, Elverum
16.04: Energimølla, Kongsberg
17.04: Kick, Kristiansand 
23.04: Byscenen, Trondheim
24.04: Vårt Hjem, Steinkjer
30.04: Brygga Kultursal, Halden
07.05: Terminalen Byscene, Ålesund
08.05: Larris Scene, Førde
13.05: Gamlebyen Kulturhus, Fredrikstad
14.05: Verket Scene, Moss
15.05: Felix Pub & Scene, Lillehammer Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Drabant Music

Drabant Music
Drabant Music
Akersgaten 7
0158 Oslo

http://www.drabantmusic.no

Jeg tror ikke på sjangere, jeg tror på musikk som har et punkt hvor du treffer et annet menneske. (Ole Paus)

Vi representerer deLillos, CC Cowboys, Oslo Ess, The Dogs, Ole Paus, Savoy, Anja Garbarek, Ida Jenshus, Inge Bremnes, Knut Anders Sørum, Magne Furuholmen, Anna Kajander, Temporary, Marianne Sveen, Raga Rockers, Michael Krohn, Lila, Falkevik, Viktor Wilhelmsen, Tommy Tokyo, WE, Rokusho, Narum, Casa Murilo, Munroe / Knutsen, Waaktaar & Zoe, The Sleepends, Beckstrøm Kvartett, Ingrid Lovise, Trang Fødsel, Zuma, Pine Lake, daelen, Follow That Dream, The Contenders og 4ETG. 

Følg saker fra Drabant Music

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Drabant Music på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Drabant Music

Osa frigjør seg fra båser med sitt nye album!16.4.2021 08:00:00 CEST | Pressemelding

Øyvind Osa, den ikoniske frontfiguren i det norske Grammy-rockebandet El Caco, er klar med et storslått soloprosjekt. Under artistnavnet Osa har han beveget seg bort fra harde riff til en salig blanding av folk, blues og country, og til og med et snev av disco. Dette albumet er en blanding av det som ikke kunne "settes i bås" - noe som gjør det enda mer interessant. Dette er albumet "Osa" av Osa. Lytt til albumet her: https://orcd.co/osa_album - "Dette prosjektet ble født av et behov for å lage musikk som ikke passet inn i bandet El Caco – en ren nysgjerrighet for å gjøre noe helt annet var det som trigget frem dette albumet." - Osa. Jobben med "Osa" går faktisk helt tilbake til 2013 hvor de første opptakene ble gjort. I 2015 ble ideer til faktiske låter og albumplanene ble påbegynt i 2017. Etter litt om og men, uforutsette hendelser og andre prosjekter begynte det hele å ta form. Fallhøyden og presset er større enn noen gang når Osa nå gir ut annerledes musikk under eget navn. Teksten

Ingrid Lovise ute med låt – et symbol på frigjøring og arbeid!26.3.2021 07:00:00 CET | Pressemelding

I dag slipper Ingrid Lovise siste singel fra det kommende debutalbumet. Pop-perlen “Blue Jeans” drives fremover av Ingrid Lovises distinkte og vakre stemme og er en låt til inspirasjon – et symbol på frigjøring og arbeid, om å jobbe og stå på. Hør låten HER! - “Låta er en påminnelse og en motivasjon til å være alt det beste du kan være. Den handler om å være villig til å jobbe hardt for å nå sine mål og realisere drømmene sine.” - Ingrid Lovise s Den 23 år gamle singer/songwriteren etablerer med dette, det kommende debutalbumet som et prosjekt med sterke låtskriverferdigheter, dybde og kontraster. “Blue Jeans” er produsert av Kyrre Fritzner.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom