Release

Nytt mobilselskap: Mobil-nestor satser på leiemobil med abonnement

Del

OneCall-gründer Øistein Eriksen satser på leiemobiler med abonnement når mobilselskapet Release lanseres i dag. Selskapet pusser opp telefoner som noen har hatt før, og leier dem ut til sine kunder.

Foto: Katrine Lunke/Apeland
Foto: Katrine Lunke/Apeland

– Mobilbransjen har i mange år vært svært opptatt av å selge nye telefoner. Release vil forandre dette. Vi er et mobilselskap som kjemper for ansvarlig forbruk. Med vårt tilbud kan alle få en god telefon til en bedre pris, og samtidig bedre samvittighet, sier administrerende direktør Øistein Eriksen.

Leiemobil og abonnement med 1 GB data starter hos Release på 199 kroner per måned. Selskapet har inngått en avtale med Telenor om leie av deres nett.

 – Med Norges beste mobilnett og telefoner med batteri med garantert ytelse og nytt panserglass, mener vi at vi har et godt tilbud som passer både for privatpersoner og virksomheter. Vi tror gleden ved en god mobil blir enda større når du vet at du ikke sløser verken med egne penger eller jordens ressurser, sier han.

For en telefon inneholder aluminium, kobber, gull, sølv og over 30 andre grunnstoffer. Hver ny telefon står for store klimautslipp, og ofte også lidelser for gruvearbeidere. Likevel skrotes dessverre mange gode telefoner fordi det er store penger å tjene på å selge nye. 

Ledet OneCall

Eriksen startet OneCall i 2004, og var selskapets leder og frontfigur fram til han forlot selskapet sommeren 2018. Dette har gitt ham formidabel innsikt i en bransje han mener det er på høy tid å fornye.

 – Den grønne bølgen tar næring etter næring. Etter at jeg gikk av i OneCall, har jeg arbeidet med ulike prosjekter innenfor bærekraft. Samtidig så jeg at mobilbransjen hang etter. Det kunne jeg ikke bli sittende å se på. Derfor vendte jeg tilbake til mobilbransjen da jeg fikk muligheten til å lede Release, sier Eriksen.

Fra skuffen til nytt liv

Release het tidligere Grønnmobil. Nå er selskapet finansiert opp med både kapital og kunnskap, og Eriksen og kollegene ser frem til å vise virksomheter og forbrukere verdien av å bruke mobiler lenger.

– Både i Norge og i resten av verden ligger det en enorm samling av eldre mobiltelefoner. Mange av dem fungerer utmerket, selv om de har blitt skiftet ut med nyere modeller. Ut fra et bærekraftsperspektiv gir det lite mening at disse verdiene skal ligge i skuffen når de i stedet kan brukes av andre, sier Eriksen.

Release tilbyr mobiler fra Apple og Samsung. Modellen og type abonnement avgjør den månedlige prisen.

– En fordel med leiemobiler, er at de blir erstattet hvis det oppstår feil. I tillegg kan kundene også velge å endre telefonmodell hvis de ønsker en nyere modell eller et annet merke, sier han.

– I tillegg til miljøaspektet, tror vi at vårt tilbud er attraktivt for dem som ønsker forutsigbare mobilregninger, men som ikke ønsker å bruke mange tusen på en ny mobil. Det gjelder både studenter, familier og virksomheter. Her mener jeg vi har et svært attraktivt tilbud, understreker Release-sjefen.

Kontakter

Bilder

Foto: Katrine Lunke/Apeland
Foto: Katrine Lunke/Apeland
Last ned bilde

Lenker

Om Release

Release
Release
Gneisveien 8
3221 Sandefjord

904 31 010https://release.no/

Release er det grønne mobilselskapet. Vi tar vare på jordens ressurser ved å kjøpe, selge og leie ut brukte mobiler, og tilbyr billige abonnement til alle som vil støtte vår kamp mot sløsing. 

Følg pressemeldinger fra Release

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Release på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Release