Nyt plommene mens du kan
–Fjoråret gav enormt med plommer, det var et veldig bra år. Nå får vi trolig enda litt mindre enn et normalår. Sesongen har vært stabil på Østlandet, men dårlig på Vestlandet, forteller Leif Øye fra Grøntprodusentenes samarbeidsråd (GPS).
Ifølge frukt og grønt statistikken var omsetning av norske plommer i 2021 på hele 1871 tonn for kommersielt salg. Prognosen for plommer i 2022 pr. 1. august var på 1099 tonn. Øye mener det kan bli enda mindre enn det prognosen fra 1. august viser.
Hva er det som gjør at det blir mindre plommer i år?
–Sesongen har bare vært litt uheldig, det kan skyldes dårlig pollinering, noe som forekommer iblant, forteller Øye.
Det er ikke så mye plommer i år, men kvaliteten er god. Plommene er i butikkene nå, men foreløpig er det kun små mengder.
Sunn snacks
Ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen fra Opplysningskontoret for frukt og grønt forteller at plommer er en god kilde til fiber, som gjør godt for fordøyelsen og gir en god metthetsfølelse.
–Plommer er perfekt både til matpakken, som mellommåltid eller når du har lyst på noe godt. Bare husk å fjern steinen når du gir plommer til de minste barna. Jeg er også veldig glad i lettgrillede plommer i en grønn salat sammen med en god ost og litt balsamico.
Perfekt når du vil kose deg litt ekstra
Får du gjester eller har du lyst å lage noe ekstra godt i helgen? Her er noen favoritter som garantert vil falle i smak:
Til tapasbordet: Plommer gratinert med blåmuggost
Enkel dessert (du kan også grille dem): Bakte plommer med vaniljeis
Plommer i bakst: Enkel plommekake
Salaten med det lille ekstra: Plommesalat med plommedressing
Nøkkelord
Kontakter
Iselin Bogstrand SagenInnholdsrådgiver ernæring og pressekontakt
Tel:954 18 998iselin.sagen@frukt.noBilder
Lenker
Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Slik unngår du å kaste frukt og grønt før sommerferien2.7.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Skal du reise bort i sommer? Med noen enkle grep kan du redusere matsvinn i dagene før avreise – og samtidig sørge for at det er hyggelig å åpne kjøleskapet når du kommer hjem.
Rekordmengder på moreller og tidlig sesongstart26.6.2025 09:26:41 CEST | Pressemelding
Årets morellsesong ser svært lovende ut. Prognosene viser store mengder, tidlig sesongstart og jevnt god kvalitet.
Nye kåringer skal løfte økologisk frukt og grønt i dagligvarebransjen19.6.2025 08:24:38 CEST | Pressemelding
For første gang i konkurransens 18-årige historie lanseres det to nye priser i NM i frukt og grønt dagligvare for å fremme økologisk frukt og grønt: «Beste butikk på økologisk frukt og grønt» og «Beste kjede på norsk økologisk frukt og grønt».
Disse grønnsakene får TikTok til å koke15.6.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Et raskt søk på #cabbagesteaks eller #crispypotatoes på TikTok gir millioner av treff. Grønnsaker har blitt en av de heteste mattrendene i 2025 – både blant hjemmekokker og influensere. Alt fra kålbiffer med urtesmør til ovnsbakte grønnsaker med hot honey er blant det mest populære innholdet akkurat nå.
8 tips til 8 om dagen10.6.2025 10:14:26 CEST | Pressemelding
Vi gir barna våre mye frukt og grønt de første årene, men etter fylte fire gir vi dem mindre og mindre. Vi glemmer også å passe på at vi får i oss grønnsaker selv. Faktisk glemmer hele 1,3 millioner av oss å spise grønnsaker.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom