Grønt forlag

Nyoppstartet forlag med en grønn agenda

Del

Grønt Forlag er et nyoppstartet forlag som ønsker å formidle litteratur om kosthold og bærekraft. Forlaget har særlig kompetanse innenfor plantebasert ernæring, og vil gi ut bøker av høy kvalitet innenfor dette området.

Hvem driver Grønt Forlag?

Forlaget består av fire personer med forskjellig bakgrunn innenfor plantebasert ernæring:

Gunnar Birkeland er daglig leder og redaktør. Han har 6 års erfaring som plantebasert influenser gjennom Grønn Matportal som han driver sammen med sin kone, Cathrine Birkeland. Gunnar er forlagets ansikt utad og tar seg av alle henvendelser.

Lars Thore Fadnes er lege, spesialist i allmennmedisin og professor ved Universitetet i Bergen. Han har doktorgrad med fokus på spedbarnsernæring og sitter i Nasjonalt råd for ernæring.

Nina Cathrine Johansen har mastergrad i ernæring og videreutdanning innen plantebasert ernæring fra T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies, Cornell University. Hun er kostveileder og nestleder i PAN – Norge og har tidligere utgitt boken Plantebasert kosthold sammen med Tanja Kalchenko og Mari Hult (2019).

Cathrine Birkeland er småbarnsmor og influenser. Hun driver Grønn Matportal, en blogg med flere tusen følgere. Hun har over 10 års erfaring med plantebasert kosthold og har i mange år servert kun vegetarisk mat hjemme. I tillegg har hun i mange år jobbet i barnehage der hun har deltatt i matlaging og servering av vegetariske måltider til barna.

Hvorfor velge vegetarisk? 

Ifølge Helsenorge.no er det store helsegevinster ved å spise mye grønnsaker, frukt, bønner, linser, fullkornsprodukter og annen mat fra planteriket. Et plantebasert kosthold er forbundet med lavere risiko for blant annet høyt blodtrykk, overvekt, hjerte- og karsykdommer, diabetes og kreft. Et godt sammensatt plantebasert kosthold gir mye fiber, vitaminer, mineraler og sporstoffer.

Grønt Forlag ønsker å vise alle at det å velge bort kjøtt helt eller delvis ikke trenger å bety at man går glipp av noe, og at det er mye enklere enn de fleste tror. Vi lytter til nyere forskning og mener at riktig informasjon lettere fører til riktige valg, og at vi dermed hjelper mennesker til å ta de gode valgene basert på den informasjonen vi velger å gi ut. 

Hva har forlaget utgitt så langt?

Den første utgivelsen, «Fra liten til stor» lanseres for forhåndssalg i september 2021. Det er en fagbok som går i dybden på plantebasert ernæring gjennom hele livsløpet - fra liten til stor. Man får forslag til hvordan en kan bygge opp et helsefremmende kosthold og prinsipper for dette, samt menyer og en del oppskrifter. Det er også tips til hvordan man tilrettelegger for plantebasert mat sammen med barnehage og skole. Boken er basert på oppdatert forskning og ernæringsråd.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Grønt forlag

Grønt forlag
Grønt forlag
Kjellehaugvegen 17
4054 Tjelta

+47 920 82 448https://grontforlag.no

Grønt Forlag er et lite, uavhengig forlag som ligger på Tjelta, utenfor Stavanger. Forlaget ble startet i januar 2021 i forbindelse med utgivelsen “Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring” (utgis november 2021) skrevet av forfatterne Lars Thore Fadnes, Nina Cathrine Johansen og Cathrine Birkeland. Forlaget består av forfatterne og daglig leder Gunnar Birkeland. 

Følg pressemeldinger fra Grønt forlag

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Grønt forlag på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Grønt forlag

BBC melder at 1 av 5 barn ønsker å være veganer. Samtidig lanseres solid fagbok om ernæring og plantebasert kosthold skrevet av norske eksperter3.10.2021 15:10:46 CEST | Pressemelding

En rykende fersk undersøkelse ved BBC Good Food viser at nesten 60 % av britiske barn allerede er, eller ønsker å være veganer eller vegetarianer. Totalt 1004 barn mellom 5 og 16 år var med i undersøkelsen. Av de spurte oppgav 21 % at de allerede var veganere eller vegetarianere. I tillegg sa 15 prosent av barna at de gjerne ville spise vegansk, og omtrent hver femte (21 prosent) ønsket å spise vegetarisk. Undersøkelsen fra BBC Good Food viser at nesten halvparten av barna ønsker å kutte ned på sitt forbruk av kjøtt- og meieriprodukter, og de fleste som blir spurt, ønsker dette «for å være snillere mot natur og dyr». Mange sier at de velger kjøttfritt for å redusere negative miljøpåvirkninger eller for å forbedre helsen. En lignende undersøkelse fra 2019, viste at andelen britiske barn og unge som spiser vegetarisk og vegansk, øker dobbelt så raskt som andre grupper. Blant 1500 barn som den gang ble spurt, svarte 1 av 10 barn mellom 8 og 16 år at de hadde valgt å bli vegetarianere elle

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom