UNICEF Norge

«Nyhrox» donerer stor premiepott til UNICEF - Jeg vil bidra til at vi får vaksinert alle

Del

Emil «Nyhrox» Bergquist Pedersen har fått flere topplasseringer i den internasjonale konkurransen Gamers Without Borders Fortnite. Det resulterte i en premiepott på hele 240 000 kroner som han donerer til UNICEFs globale vaksinearbeid mot covid-19.

- For meg er ikke det viktigste å vinne penger til meg selv. Det å gi bort penger til noen som trenger det motiverer meg, da jeg vet at de blir brukt til å gjøre verden bedre. 

Pedersen vant VM i Fortnite i 2019, og er en av verdens beste spillere.

- Jeg er opptatt av å vise at e-sport og gaming kan bidra positivt og det å bruke min posisjon som e-sport-utøver ser jeg på som noe av det viktigste jeg gjør, forteller Pedersen.

Veldedighetsturneringen ble arrangert av den profesjonelle ligaen innen e-sport, ESL Pro League og varte i tre dager. Mange av verdens beste spillere deltok, og mange tusen seere fulgte med på turneringen digitalt. Årets innsamlingstema var covid-19-vaksiner. Det var ingen tvil om at Pedersen, som er utnevnt til «Youth Advocate» i UNICEF, ville donere pengene til akkurat dette formålet.

- Jeg håper dette bidrar til at vi fortest mulig får vaksinert alle, slik at vi kan leve normalt igjen.

På vegne av COVAX-samarbeidet har UNICEF fått det store ansvaret med å kjøpe inn, lagre, transportere og distribuere Covid-19-vaksiner i alle deler av verden og spesielt til lav- og mellominntektsland Sammen med andre eksperter, organisasjoner og myndigheter i rundt 190 land, jobber UNICEF kontinuerlig for å sikre at vaksinene mot covid-19 når ut til alle.

Generalsekretær i UNICEF Norge, Camilla Viken, er imponert og stolt over at Pedersen velger å donere pengene til UNICEFs arbeid. 

– Vi er veldig takknemlige for at Emil velger å donere premiepotten til oss. Arbeidet med å vaksinere verden er viktigere enn noen gang, og ingen er sikre før alle er vaksinerte. At Emil spiller for oss - og dermed for verden - setter vi stor pris på, sier Viken.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om UNICEF Norge

UNICEF Norge
UNICEF Norge
Sandakerveien 130
0484 Oslo

241 45 100https://www.unicef.no/

Følg pressemeldinger fra UNICEF Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra UNICEF Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra UNICEF Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom