Kulturhistorisk museum

Ny utstilling: Følelser i antikken og Det gamle Egypt

Del

Vår nye utstilling handler om menneskelige følelser på tvers av tid og rom. Pressen er velkommen til førvisning på Historisk museum onsdag 11. mars.

Utstillingen består av utvalgte gjenstander fra Norges største antikk- og Egypt-samlinger. Hver for seg forteller de historier knyttet til følelser i sin tid. Men sammen handler de om universelle følelser som har likhetstrekk til ulike tider og steder. Her finner du kjærlighet og glede, sorg og savn, håp, frykt og ærefrykt. Gjenstandene minner oss på at sterke følelser og opplevelser er noe som er felles for alle mennesker, på tvers av tid og rom.

Snøhetta har designet utstillingen, som er bygget opp rundt et 15 meter langt bord dekket med gjenstander fra Det gamle Egypt, Hellas og Romerriket. Her finner du blant annet sarkofager, statuer, byster, relieffer og vaser. Den eldste gjenstanden er fra ca. 2345 f.Kr, og den nyeste fra ca. 395 e.Kr.

Sett deg ned ved bordet, ansikt til ansikt med gjenstandene, og kom i kontakt med flere tusen år gamle følelser. Enkelte gjenstander er det lov til å berøre, noe som gir en helt egen kontakt med historien.
Du kan lese mer om utstillingen her: https://www.khm.uio.no/

Velkommen til førvisning for pressen
Tid: onsdag 11. mars, kl. 09-11.
Sted: Historisk museum, Frederiks gate 2, Oslo

Museumsdirektør Håkon Glørstad og fagansvarlig Marina Prusac Lindhagen vil introdusere den nye utstillingen, før Snøhetta forteller om tankene bak utstillingsdesignet. Etter introduksjonen åpnes det opp for intervjuer og fotografering av utstillingen.

Selve åpningsdagen er torsdag 12. mars. 

Påmelding: kontakt kommunikasjonsansvarlig Øivind Gulliksen 
oivind.gulliksen@khm.uio.no

Mobil: 907 87 318

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Enkelte gjenstander i utstillingen er det lov til å berøre, noe som gir en helt egen kontakt med historien. Foto: Calle Huth
Enkelte gjenstander i utstillingen er det lov til å berøre, noe som gir en helt egen kontakt med historien. Foto: Calle Huth
Last ned bilde

Om Kulturhistorisk museum

Kulturhistorisk museum
Kulturhistorisk museum
Frederiks gate 2
0164 Oslo

22 85 19 00http://www.khm.uio.no/

Kulturhistorisk museum er en del av Universitetet i Oslo, og består av Vikingskipshuset på Bygdøy og Historisk museum på Tullinløkka. Vi er et forskningsmuseum og har Norges største arkeologiske og etnografiske samlinger. 

Følg saker fra Kulturhistorisk museum

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kulturhistorisk museum på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Kulturhistorisk museum

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom