MatPrat

Ny undersøkelse viser at vanlig matpakke er fortsatt godt nok

Del

4 av 10 mener det er mye press og mas rundt det å lage gode matpakker, viser en ny undersøkelse gjennomført av Norstat på vegne av opplysningskontorene i landbruket. Til tross for dette, er det fortsatt grovbrød med hvitost og salami barna oftest har i matpakka - også i periodene med hjemmeskole.

Undersøkelsen viser at 79 % synes det er viktigere med sunne matpakker fremfor spennende.
Undersøkelsen viser at 79 % synes det er viktigere med sunne matpakker fremfor spennende.

Viktigere med sunne matpakker fremfor spennende

I neste uke er det skolestart og det er igjen på tide å tenke på matpakken. Matpakken er skoledagens viktigste energi- og næringspåfyll. 95 % av barna har med seg matpakke på skolen hver dag. I juni undersøkte Norstat, på vegne av opplysningskontorene i landbruket, de norske matpakkevanene.

– 39 % av respondentene i undersøkelsen sier at de opplever mye press og mas rundt det å lage gode matpakker. Videre oppgir 79 % at de synes det er viktigere med sunne matpakker fremfor spennende, forteller Torunn Nordbø, ernæringsfysiolog og fagsjef for brød og korn i MatPrat.

Er du forelder og lurer på om andre foreldre sender med barna mer spennende matpakker, viser denne undersøkelsen at vanlig matpakke fortsatt er mer enn bra nok.

– Det er fortsatt slik at grovbrød er det som er vanligst å ha med i matpakken. Vi ser at hvitost, salami, leverpostei og skinke - noen med en skive agurk eller paprika - er de vanligste påleggstypene i matpakken. Med litt oppskåret frukt og med melk ved siden av er det alt som skal til for å lage matpakke i samsvar med kostrådene, forteller Nordbø.

Matpakke på under 10 minutter

– Tallene fra undersøkelsen viser at det er mor (70 %) som er den ubestridte matpakkesmøreren, etterfulgt av far (50 %) og barnet selv (27 %). Når det gjelder tidsbruk, klarer de fleste foreldrene seg med under ti minutter til å smøre matpakken, forteller Nordbø.

Norstats matpakkeundersøkelse er bestilt av opplysningskontorene i landbruket:

Opplysningskontoret for meieriprodukter

Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Opplysningskontoret for brød og korn

Opplysningskontoret for frukt og grønt

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Undersøkelsen viser at 79 % synes det er viktigere med sunne matpakker fremfor spennende.
Undersøkelsen viser at 79 % synes det er viktigere med sunne matpakker fremfor spennende.
Last ned bilde

Om MatPrat

MatPrat
MatPrat
Lørenveien 40
0585 Oslo

MatPrat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom MatPrat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. MatPrat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.

Følg pressemeldinger fra MatPrat

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra MatPrat på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra MatPrat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom