MENY

Ny rapport om trender og matvaner

Del

Stadig oftere ender chilisaus, alkoholfri øl, norsk ost, melon, tomat og skyr i handlekurven. På pizza vil vi ha kjøttdeig, og bananen skal være helt gul. Vi vil ha mindre sukker, grønnere produkter og sunnere snacks, og er bevisste på matsvinn og plast. Dette viser MENYs ferske matrapport.

- Vi ser et tydelig skifte mot mer bevisste forbrukere. De er mer opptatt av sunnhet, miljø, bærekraft og lokal identitet. Det er ikke lenger noe man bare snakker om, det kan vi se ut av våre salgstall. Et eksempel er vegetar, som økte med snau 50 prosent i 2018, sier MENY-sjef Vegard Kjuus.

De bevisste forbrukerne gjør at produkter som skyr, salatbar, sukkerfri is, sukkerfri brus, salmaburger, frukt og grønnsaker i snackporsjoner, vegansk Oumph pizza og norske gårdsoster er i vekst.

Fem trender
De fem store trendene innen dagligvare er definert som snackification, mer planter, mindre sukker, økt forbrukerbevissthet og sunnhet/helse. Det er derfor ikke overraskende at 83 prosent av nordmenn oppgir at det er viktig at dagligvarebransjen jobber for redusert matsvinn, mens tre av fire mener redusert bruk av engangsplast er viktig. I samme undersøkelse (YouGov, april 2019) mener 1 av 3 at det er viktig at vegetarutvalget øker.

Alkoholfri, laktosefri og plantebasert drikke
Pizza er Norges mest spiste middagsrett, hver eneste dag, hele uken. I 2018 handlet vi frossenpizza for 2,3 milliarder kroner. MENY har over 60 ulike frossen-varianter. Kjøttdeig er soleklar toppingfavoritt på pizza, mens løken øker i popularitet med alder, viser en undersøkelse gjort i forbindelse med matrapporten.

De fire varegruppene som vokste mest i MENY i fjor var tomat, melon, alkoholfri øl og laktosefri og plantebasert drikke. Å drikke alkoholfritt øl er blitt trendy. Veksten skyldes delvis at produktene har fått høyere kvalitet og utvalget er blitt rikere, men det henger også sammen med økt fokus på sunnhet og helse. Også veksten i laktosefri og plantebasert drikke kan tilskrives livsstilvalg knyttet til velvære, helse eller miljø.


MENYs uformelle matrapport for 2019-2020 er en smakebit på trender i norsk dagligvare, inkludert hva vi spiser og er opptatt av. Årets utgave spenner fra vegetartrender og fremtidens mat til iskreminnovasjoner, bananpreferanser og norsk ostehistorie.

God lesning😊


Rapporten kan leses her.
Ønsker du en en trykket versjon, så ta kontakt.

Kontakter

Bilder

Lenker

Om MENY

MENY
MENY
Karenslyst alle 12-14
0213 Oslo

21 61 20 00http://www.meny.no

MENY er Norges største supermarkedkjede med 184 butikker og en omsetning på 21,3 MRD i 2020. Hos MENY får kundene alt påhandlelisten, inkludert ferskvare. Vi skaper matglede og gir våre kunder den beste handleopplevelsen ved å ha stort utvalg, god kvalitet, matfaglige medarbeidere, høy personlig service – samt muligheter for gode kjøp gjennom hundrevis av billige varer. MENY - som også tilbyr det samme utvalget til de samme prisene levert hjem på døra (meny.no) - er en del av NorgesGruppen.

Følg pressemeldinger fra MENY

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra MENY på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra MENY

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom