Statnett

Ny produksjonsrekord av kraft i helgen

Del

Om ettermiddagen lørdag 16. januar ble det satt ny produksjonsrekord av kraft i Norge. I timen mellom 17 og 18 ble det produsert 27 698 megawattimer (MWh). Dette tilsvarer kraften fra ca. 82 000 Teslaer som kjører for full motorkraft.

Statnett har rapportert om flere rekorder den siste tiden. Fredag 15. januar ble det satt ny forbruksrekord, og aldri har Norge produsert mer kraft enn i fjor.

- Mye vann i magasinene og forventinger om jevnt høyt forbruk innebærer at produksjonen framover fortsatt vil være høy. Samtidig er strømnettet intakt, og ny eksportkapasitet er i ferd med å settes i full drift. Det kan derfor ikke utelukkes at lørdagens rekord vil måtte se seg slått i løpet av vinteren, sier konserndirektør Gunnar Løvås i Statnett.

Lørdagens rekord er 185 MWh mer enn den gamle rekorden fra 14. desember 2018 på 27513 MWh. Forbruket i Norge var på samme tid 23374 MWh, så 4324 MWh av produksjonen ble eksportert.

Nøkkelord

Kontakter

Om Statnett

Statnett
Statnett
Nydalen Allé 33
0485 Oslo

http://www.statnett.no

Statnett er systemansvarlig i det norske kraftsystemet. Dette innebærer å drifte om lag 11 000 km med høyspentlinjer og 150 stasjoner over hele landet. Driften overvåkes av en landsentral og to regionsentraler. Statnett har også ansvaret for forbindelser til Sverige, Finland, Russland, Danmark og Nederland.

Følg pressemeldinger fra Statnett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Statnett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statnett

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom