Agder Energi Nett

Ny nettleiemodell fra 1. januar 2022

Del

Elektrifiseringen av Norge krever at vi bruker strømnettet smartere enn i dag. Før vi bygger nye kraftlinjer må vi utnytte det eksisterende strømnettet bedre. Det er bakgrunnen for at Agder Energi Nett innfører ny nettleiemodell fra 1. januar 2022.

Ole-Herman Aas Cappelen - seksjonsleder nettkunde Agder Energi Nett
Ole-Herman Aas Cappelen - seksjonsleder nettkunde Agder Energi Nett

− Alle nettselskap i Norge er pålagt å innføre ny nettleiemodell fra nyttår, 1. januar 2022. Målet er at en ny prismodell skal gjøre det mer lønnsomt for kundene å fordele strømforbruket ut over flere av døgnets timer, sier Ole-Herman Cappelen, seksjonsleder nettkunde i Agder Energi Nett.

Behov for mer kapasitet
− Strømnettet dimensjoneres for å kunne levere strøm i de timene av året med høyest forbruk. De siste årene har bruken av strøm samtidig økt. Denne utviklingen vil medfører behov for mer kapasitet i strømnettet. Vi kan enten bruke milliarder av kroner på å forsterke nettet, eller vi kan være smarte og flytte litt på noe av forbruket, forklarer Ole-Herman Cappelen.

Innføring fra nyttår
Innføringen av ny prismodell fra 1. januar 2022 innebærer at kunder med et årlig forbruk under 100.000 kWh får differensiert fastleddet i nettleien. Agder Energi Nett har som de andre store nettselskapene i Norge valgt en modell der fastleddet differensieres etter kundenes utnyttelse av strømnettet. Fastleddet blir nå et kapasitetsledd som prises med utgangspunkt i den maksimale kapasitet kunden bruker.

Små endringer for folk flest
− Den nye modellen vil gjøre det mer lønnsomt å jevne ut strømforbruket, uten at dette skal gå ut over komfort eller sikkerhet i hjemmet. I tillegg vil den fordele kostnadene mer rettferdig. Fastleddet i den nye nettleien vil bli basert på maksforbruket i foregående måned, og her vil det være ulike trinn som bestemmer størrelsen på fastleddet. Analyser viser at vel 97 prosent av kundene vil havne i de fire nederste trinnene i modellen, som går fra 0 – 15 kW. De fleste kundene vil derfor ikke oppleve de store endringene ved innføring av ny nettleiemodell, avslutter Ole-Herman Cappelen.

Les mer om ny nettleiemodell for Agder Energi Nett her

Les mer om nye nettleiepriser for privatkunder fra 1. januar 2022 her

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Ole-Herman Aas Cappelen - seksjonsleder nettkunde Agder Energi Nett
Ole-Herman Aas Cappelen - seksjonsleder nettkunde Agder Energi Nett
Last ned bilde

Om Agder Energi Nett

Agder Energi Nett
Agder Energi Nett
Stoaveien 14
4848 Arendal

38 60 70 00https://www.aenett.no/

Agder Energi Nett overfører strøm til 210.300 nettkunder på Agder, og er med det Norges fjerde største nettselskap. Selskap er en del av Agder Energi konsernet. Agder Energi Nett eier og har driftsansvaret for det elektriske regional- og fordelingsnettet på Agder, totalt 22.300 km linjer og kabler.

Følg pressemeldinger fra Agder Energi Nett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Agder Energi Nett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Agder Energi Nett

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom