Roche Norge

Ny hurtigtest for Covid-19 - kan gjøre massetesting enklere

Del

Roche har lansert den nye testen SARS-CoV-2- Rapid Antigen Test Nasal.

NY TEST: Den nye SARS-CoV-2- Rapid Antigen Test Nasal.
NY TEST: Den nye SARS-CoV-2- Rapid Antigen Test Nasal.

Roche lanserte forrige uke en ny hurtigtest, SARS-CoV-2- Rapid Antigen Test Nasal. Testen, som kan tas av pasienten selv under oppsyn av helsepersonell, vil kunne gjøre massetesting enklere. Mens den tradisjonelle SARS-CoV-2-testen henter prøvemateriale svært langt inn i nesen, skal den nye hurtigtesten kun stikkes 2 cm inn. Dette vil også gjøre testingen mindre ubehagelig for pasienten. 

I tillegg til å være mindre invasiv, gjør denne testmetoden det mulig for pasienter å samle inn prøven selv, under oppsyn av helsepersonell. Dette kan redusere smittefaren for helsepersonell, samt at man kan gjennomføre tester på flere personer samtidig/på kortere tid.Testen krever ingen analyse i laboratorium, men gir svar i form av en eller to streker - der to streker betyr at pasienten er smittet av Sars-CoV-2.  Testen har fått CE-merket som betyr at den kan brukes i Norge. 

– Hurtigtesting fortsetter å spille en viktig rolle i kampen mot covid-19, spesielt i tilfeller hvor man behøver hurtige svar som på sykehjem, skoler eller ved andre lokale utbrudd. Og denne testen gir pasientene en mindre ubehagelig testopplevelse, sier Thorbjørn Halvorsen, medisinsk ansvarlig i Roche Diagnostics Norge.

I kliniske studier har testen vist en sensitivitet på 90,6 prosent og en spesifisitet på 98,6 prosent når den blir utført av helsepersonell. Når pasienten samler inn prøvemateriale selv, er sensitiviteten målt til 84,4 prosent og spesifisiteten 99,2 prosent. Studiene bestod av 468 symptomatiske og asymptomatiske personer. 

– At testen har en høy sensitivitet vil si at det er mindre sannsynlighet for at den gir falske negative resultater - altså at en person som har Sars-CoV-2 får en negativ test. Høy spesifisitet betyr at det er mindre sannsynlig at testen gir falske positive prøver, altså at pasienten ikke er smittet av Sars-CoV-2 men likevel får positiv test, sier Halvorsen.  

Om testen

Testen er ment å bruke for å påvise antigenet (proteinet) til SARS-CoV-2 hos personer med mistenkt covid-19-smitte eller med kjent eksponering av SARS-CoV-2. Dette produktet er ment for profesjonell bruk i laboratorier og pasientnære miljøer og / eller egentesting under nøye tilsyn av en helsepersonell.

SARS-CoV-2 Rapid Antigen Nasal-test er en hurtigtest for påvisning av SARS-CoV-2 proteinet i nesen. I kliniske studier har testen fått en sensitivitet på 90.6 % og en spesifisitet på 98,6 % når den blir utført av helsepersonell. Når en samler inn prøvemateriale selv, er sensitiviteten målt til 84,4 % og spesifisiteten 99,2 %. Studiene bestod av 468 symptomatiske og asymptomatiske personer. 

Testen vil være et ytterligere bidrag i korona-porteføljen til Roche, se også:

Roche inngår samarbeid med Moderna om testing av covid-19-vaksine
Samarbeidet vil gjøre det mulig å måle nivået av antistoffer hos pasienten, og kan være med på å vurdere om eller når en pasient vil ha behov for påfyll av vaksinen

Les hele pressemeldingen 

Roche lanserer antigentest for å øke kapasiteten på norske laboratorier
Testen, med navnet Elecsys® SARS-CoV-2 Antigentest, er en svært nøyaktig laboratorietest for påvisning av antigen til SARS-CoV-2. Antigentesten avdekker proteiner som er en del av et spesifikt virus, i dette tilfellet SARS-CoV-2, og vil kunne gi et kvalitativt ja/nei-svar på om viruset er i pasientprøven. I motsetning til en antistofftest som kan fortelle oss om en person har vært smittet av covid-19, kan antigen testen fortelle oss om en person har viruset nå, altså er smittet.

Les hele pressemeldingen

Er det korona eller influensa?
Roche lanserer to nye tester som kan bidra på hver sin måte under korona-pandemien. Den første er en kombinasjonstest - den første kommersielle testen for bruk på automatiserte høykapasitetssystemer - som kan påvise SARS-CoV-2 og influensa A og influensa B i samme prøve.

Les hele pressemeldingen 

Roche og Regeneron samarbeider i utviklingen av REGN-COV2 – en utprøvende behandling mot COVID-19-infeksjon

Studieprogrammet inkluderer to kliniske studier i fase 2/3 for behandling av pasienter med COVID-19 og en fase 3-studie for å forhindre COVID-19 hos personer i samme husholdning som smittede.

Les hele pressemeldingen

Ny korona-analyse haste-godkjent av amerikanske myndigheter for bruk i nødsituasjoner - kommer til Norge
Roche fremskyndet utviklingen av testen for å møte et økende behov for testing av pasienter i forbindelse med utbrudd av pandemien, for slik å kunne bidra til å hindre ytterligere spredning av viruset i en så tidlig fase som mulig. 

Les hele pressemeldingen

Legemiddel viste ingen effekt mot covid-19 assosiert lungebetennelse
I situasjonen vi står i med en global pandemi er det viktig å ha gode data på hva som fungerer og ikke, og sånn sett er denne studien et viktig bidrag til de som behandler pasientene.

Les hele pressemeldingen

Roche lanserer ny test for å påvise covid-19-antistoffer
Roche lanserer en ny test for å påvise antistoffer hos mennesker som har vært utsatt for COVID-19. Testen vil også bli tilgjengelig i Norge, og kan potensielt bidra til å hjelpe samfunnet på veien tilbake til normalen.

Les hele pressemeldingen

Kontakter

Bilder

NY TEST: Den nye SARS-CoV-2- Rapid Antigen Test Nasal.
NY TEST: Den nye SARS-CoV-2- Rapid Antigen Test Nasal.
Last ned bilde
NY TEST: Den nye SARS-CoV-2- Rapid Antigen Test Nasal.
NY TEST: Den nye SARS-CoV-2- Rapid Antigen Test Nasal.
Last ned bilde
NY TEST: Dersom det kommer strek ved C og T har pasienten testet positivt på Sars-CoV-2.
NY TEST: Dersom det kommer strek ved C og T har pasienten testet positivt på Sars-CoV-2.
Last ned bilde

Om Roche Norge

Roche Norge
Roche Norge
Brynsengfaret 6 B
0667 Oslo

22 78 90 00http://www.roche.no

Roche er en global aktør innen legemidler og diagnostikk med fokus på å fremme vitenskap for å forbedre menneskers liv. Den kombinerte styrken ved å ha legemidler og diagnostikk under ett tak har gjort Roche til et ledende selskap innen persontilpasset helse - en strategi som tar sikte på å tilpasse riktig behandling til hver pasient på best mulig måte. 

Roche er verdens største bioteknologiselskap med differensierte medisiner innen onkologi, immunologi, smittsomme sykdommer, øyesykdommer og sykdommer i sentralnervesystemet. Roche er også verdensledende innen in vitro-diagnostikk og vevbasert kreftdiagnostikk, og et foregangsfirma innen diabetesbehandling. 

Roche ble grunnlagt i 1896 og fortsetter å jobbe for forebygging, diagnostikk og behandling av sykdommer, samt å bidra til et bærekraftig samfunn. Selskapet har som mål å forbedre pasienttilgangen til medisinske nyvinninger ved å samarbeide med alle relevante interessenter. Mer enn 30 medisiner utviklet av Roche er inkludert i Verdens helseorganisasjons liste over essensielle medisiner, blant dem livreddende antibiotika, antimalariamidler og kreftmedisiner. Dessuten har Roche for ellevte år på rad blitt anerkjent som et av de mest bærekraftige selskapene i legemiddelindustrien av Dow Jones Sustainability Indices (DJSI).

Roche-gruppen, med hovedkontor i Basel, Sveits, er aktiv i over 100 land og sysselsatte i 2019 rundt 98 000 mennesker over hele verden. I 2019 investerte Roche 11,7 milliarder CHF i forskning og utvikling og omsatte for 61,5 milliarder CHF. Genentech, i USA, er et heleid selskap i Roche-gruppen. Roche er majoritetsaksjonær i Chugai Pharmaceutical, Japan.

For mer informasjon, besøk www.roche.com.

Følg saker fra Roche Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Roche Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Roche Norge