Grappa Musikkforlag AS

Ny hardtslående singel fra Three Souls

Del
"Dopamine Activism" stiller spørsmålene mange ikke tør å stille.
Foto: Jonathan Vivaas Kise
Foto: Jonathan Vivaas Kise

Releasedato: 10.03.2023

Artist: Three Souls

Tittel: Dopamine Activism

ISRC: NOFGG2242080

Plateselskap: Grappa Musikkforlag

LYTT HER

På sin nye låt, Dopamine Activism, tar den Oslobaserte oktetten Three Souls opp en tidstypisk tematikk, som mange nok vil kjenne seg igjen i.

Låten handler om de gangene man viser sin støtte til en viktig sak ved å dele et innlegg i sosiale medier, og den kortvarige gode følelsen av å dele et engasjement, som ofte stopper nettopp der. Bilder som vi re-poster for å unngå å føle at vi ikke har bidratt. Så er det bare å lene seg tilbake og kjenne dopaminet skilles ut.

Drapet på George Floyd er et godt eksempel. Videoen av det brutale drapet, igangsatte en rekke demonstrasjoner og opptøyer verden rundt i 2020. 2. juni ble døpt til “Blackout Tuesday”, og utallige mennesker verden over markerte dagen med å legge ut et helsvart bilde på Instagram. 

Tre dager etter gikk det en mars fra den amerikanske ambassaden i Oslo, ned til Stortinget, der det ble ropt “No justice, no peace” og “I can’t breathe”. Foran Stortinget holdt en rekke mennesker opp plakater med fengende slagord og knelte i 8 minutter og 46 sekunder for å markere den da påståtte tiden det tok før Floyd lukket øynene for godt. 

Demonstrasjonen ble nøye dokumentert på sosiale medier. Det å vise hvorfor man brydde seg og i hvilken grad hendelsen påvirket en, ble dokumentert i lange følelsesladde innlegg med sterke oppfordringer til å ta opp kampen. Og så? 

«Denne låta er ikke ment som noen moralpreken», understreker bandet. 

«Vi føler ofte selv at vi er i den posisjonen som låta taler imot, og Ikke alle kan, eller får til, å være like endringsskapende. Men et bidrag fra oss er å skrivet denne låta, som vi håper at kan inspirere flere til å ta tak der man kan. Kanskje samtalen kan styres inn på hva man som enkeltperson kan gjøre som faktisk bidrar til endring, heller enn hvordan man kan få det til å “se ut” som man gjør en forskjell», avslutter de.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Jonathan Vivaas Kise
Foto: Jonathan Vivaas Kise
Last ned bilde
Cover: Three Souls - Dopamine Activisim
Cover: Three Souls - Dopamine Activisim
Last ned bilde

Lenker

Om Grappa Musikkforlag AS

Grappa Musikkforlag AS
Grappa Musikkforlag AS
Akersgata 7
0158 Oslo

23 35 80 00http://www.grappa.no/no

Grappa Musikkforlag A/S ble etablert i 1983 og er et av Norges største uavhengige plateselskap. I år 2023 har Grappa 40 års jubileum. 

Grappa Musikkforlag har gitt ut over fire tusen album spredt på ulike labler. Foruten Grappa som favner viser og pop, så utgis klassisk musikk på Simax Classics, folkemusikk og verdensmusikk på Heilo, blues og country på Blue Mood og jazz på Hubro.

Grappa samarbeider med Egmont Kids Media Nordic AS om utgivelse av barnemusikk gjennom Barneselskapet. Grappa samarbeider med Norsk Jazzforum om innspilling og utgivelse av norsk jazz på Odin. Grappa har også et tett samarbeide med Rune Grammofon og Drabant Music.

Følg pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Grappa Musikkforlag AS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Ketil Bjørnstad beveger sjelen med et poetisk mesterverk!17.3.2023 13:00:00 CET | Pressemelding

I dag lanseres «Sanger Ved Havets Begynnelse», et nytt oratorium av Ketil Bjørnstad. Verket er en hyllest til Fartein Valens komposisjon, «Kirkegården ved havet», som ble skrevet til den franske poeten Paul Valéry sitt verdensberømte dikt «Le Cimètiere Marin». I Bjørnstads nye oratorium har han tonesatt Pelle Christensens norske versjon av samme dikt, inspirert av Valens atonale komposisjon, samt melodiske og harmoniske inspirasjonskilder fra Bjørnstads tid som musiker og komponist. Albumet markerer også vokalisten Solveig Andsnes sin debut som plateartist. Sammen med Nils Økland på fele og Rune Arnesen på trommer tar de oss med på en reise av eksistensielle dilemmaer.

Drivende akustisk ‘barokk-techno’ fra stjernespekket kammerorkester!17.3.2023 12:17:45 CET | Pressemelding

Skotske Sarah-Jane Summers og finske Juhani Silvola har satt sammen sitt eget kammerorkester, bestående av et stjernelag med norske folke-, klassisk- & jazz-musikere. Orkesteret ble døpt Sølvstrøk, og skaper en slagkraftig og nyanserik sound perfekt for duoens sjangeroverskridende musikk, der skandinavisk & skotsk tradisjonsmusikk kles i et klassisk format og fargelegges med impulser fra samtidsmusikk & jazz.

Jørn Øien med hyllest til en legende!17.3.2023 09:51:08 CET | Pressemelding

Jørn Øiens album «Cosmopolitan" som er ute i dag er et genreoverskridende album, der krysningen av elektrisk jazz, world musikk, og impulser fra elektronika forenes i en kraftpakke av heftige groover, deilige synthklanger og sterke formidlende soloer og melodier! Albumet er en hyllest til Joe Zawinul og et resultat av mange års fascinasjon og studie av keyboardisten, komponisten og bandlederen , som er ansett som en av pionérene innenfor fusionen av elektronisk jazz og world music.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom