Norges Blindeforbund

Ny film: Blinde og svaksynte tar over elsparkesyklene

Del

Blindeforbundet er kjent for å benytte humor for å nå fram med sine budskap. Nå er det brukerne av elsparkesykler som får kjørt seg.

Nå har samferdselsesministeren bedt Statens vegvesen om å utrede strengere regulering av elsparkesykler

– Det er bra, men Blindeforbundet er utålmodig fordi disse ståmopedene hindrer oss hver dag. Vi skulle gjerne hatt et midlertidig kjøreforbud til en regulering kom på plass. Inntil dette skjer, ikke gi blaffen og vis hensyn når du parkerer, sier Terje André Olsen, forbundsleder i Norges Blindeforbund.

Med glimt i øyet 

Blindeforbundet har jobbet aktivt for å få endret regelverket til elsparkesyklene, men også holdningene til elsparkesyklistene, slik at det kan bli enklere for fotgjengere å ferdes trygt. 

Tidligere har Blindeforbundet lykkest med å bruke humor i sine budskap og derfor har organisasjonen laget en film som de håper kan tale til de som bruker elsparkesykler og som setter de fra seg over alt.  

 Husk på at ifølge regelverket så er det ingen førerkortkrav for å kjøre ståmoped. Så ikke bli overrasket om en mann med hvit stokk kommer kjørende, sier Olsen med glimt i øyet.  

Kopier linken fra YouTube-videoen under og bruk den gjerne. 

Ikke gi blaffen. Vis hensyn #tilhinder

Kontakter

Kommunikasjonssjef Mia Jacobsen
Tlf.: 23 21 50 45 / mobil +47 958 74 292
E-post: mia.jacobsen@blindeforbundet.no

Kommunikasjonsrådgiver Hilde Greve Mo
Tlf: +47 23 21 50 40/ mobil +47 913 87 778
E-post: hgm@blindeforbundet.no

Bilder

Om Norges Blindeforbund

Norges Blindeforbund
Norges Blindeforbund
Sporveisgata 10
0308 OSLO

23 21 50 00https://www.blindeforbundet.no

Norges Blindeforbund, synshemmedes organisasjon, er blinde og svaksyntes interesse- og serviceorganisasjon i Norge. Vårt overordnede mål er samfunnsmessig likestilling for blinde og svaksynte og andre grupper med funksjonsnedsettelser.

Norges Blindeforbund har i tillegg til interessepolitisk virksomhet tre syn- og mestringssenter, et bo- og arbeidssenter, leirer for synshemmede barn, førerhundskoler, punktskrifttrykkeri og internasjonal avdeling og fylkeslag i hvert fylke. 

Følg saker fra Norges Blindeforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Blindeforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Blindeforbund

Punktskriftens dag 4. januar: Nordmenn støtter krav om blindeskrift på melk og salmiakk4.1.2021 07:00:00 CETPressemelding

En undersøkelse utført av Ipsos på vegne av Blindeforbundet, viser at 59 % mener det bør komme krav om punktmerking av matvarer og at tre av fire mener det er viktig at produkter som kan være farlige (vaskemidler og kjemiske produkter) blir merket med punktskrift, eller blindeskrift som det også kalles. I tillegg oppgir nesten 80 % (79 %) at de mener at viktig offentlig informasjon også må komme i punktskrift.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom