Blå Kors

Ny divisjonsdirektør i Blå Kors

Del

Anita Ellefsen (50) er ansatt som ny direktør for Blå Kors Divisjon Behandling etter Janka Holstad, som sluttet i stillingen ved årsskiftet.

Anita Ellefsen er ny direktør for Blå Kors Divisjon Behandling. Foto: Privat
Anita Ellefsen er ny direktør for Blå Kors Divisjon Behandling. Foto: Privat

Ellefsen, opprinnelig fra Trøndelag, har utdannelse som sykepleier med spesialisering i geriatri og en mastergrad i folkehelsevitenskap fra Norges miljø og biovitenskapelige universitet (NMBU). Hun kommer fra stilling som klinikkleder ved Trasoppklinikken i Oslo, en stilling hun har hatt siden 2017. Før dette arbeidet hun i Kirkens Bymisjon i Oslo gjennom en 10-årsperiode, og før det igjen i Oslo kommune.

– En engasjert leder

Generalsekretær i Blå Kors, Trine Stensen, er godt fornøyd med ansettelsen av Anita Ellefsen som divisjonsdirektør:

– Med Anita får vi en engasjert leder som har lyst til å bidra til utvikling innen rus- og avhengighetsbehandling i Blå Kors. Jeg gleder meg særlig over hennes solide erfaring innen TSB og anbudsprosesser på det området. Anita vil være med og dra hele Blå Kors videre i de store oppgavene vi skal løse sammen, sier Stensen. – Hun har et godt ståsted i, og en god forståelse for, ideell sektor. Et samlet styre i Divisjon Behandling AS mener at Anita er den som best kan lede divisjonen videre.

Trine Stensen minner også om at Anita Ellefsen i 2013 ble kåret til «Årets Ideelle Leder» av arbeidsgiverorganisasjonen Virke.

– Gleder meg

– Jeg gleder meg stort over denne muligheten til å jobbe på det store Blå Kors-laget til beste for mennesker med rus- og avhengighetsutfordringer, sier Anita Ellefsen. – Jeg gleder meg til å bli kjent med og få lede fagpersoner og frivillige i Blå Kors Divisjon Behandling. For meg er det svært meningsfylt å få jobbe i en organisasjon med så tydelig vilje til å bidra til å forebygge avhengighet og uhelse som følge av alkohol og rus.

Hun begynner i stillingen som Blå Kors’ nye divisjonsdirektør i mai.

FAKTA:

Blå Kors Divisjon Behandling organiserer fem større behandlingsenheter i Norge. Disse tok imot 3.276 pasienter i 2019 og foretok 22.422 polikliniske konsultasjoner. Til sammen arbeider det over 620 personer i divisjonen fordelt på nærmere 450 årsverk. Virksomhetene i Blå Kors Divisjon Behandling hadde en omsetning på 577 millioner kroner i 2019.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Anita Ellefsen er ny direktør for Blå Kors Divisjon Behandling. Foto: Privat
Anita Ellefsen er ny direktør for Blå Kors Divisjon Behandling. Foto: Privat
Last ned bilde

Om Blå Kors

Blå Kors
Blå Kors
Storgata 38
0182 Oslo

22 03 27 40http://www.blakors.no

I Blå Kors jobber vi med forebyggende tiltak, spesielt rettet mot barn og unge, samt behandling og oppfølging etter behandling. Rus er en av våre største samfunnsutfordringer og Blå Kors har i over hundre år gjort en viktig innsats i Norge for å hjelpe personer som er direkte eller indirekte rammet.

Blå Kors eier og driver 54 virksomheter fordelt over store deler av Norge. Vi har behandlingsinstitusjoner, poliklinisk virksomhet, arbeid for barn og unge, videregående skoler, gatenære tiltak, boligsentre, lokale stiftelser og foreninger med mer.

Følg pressemeldinger fra Blå Kors

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Blå Kors på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Blå Kors

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom