Nortura tar saktevoksende kylling fra restaurantmarkedet til dagligvare – nå selges Livèche hos Oda
- Kvaliteten på Livèchekyllingen er utrolig bra og det er bakgrunnen for at vi tok den inn. Salget har gått veldig bra, og vi har solgt mer enn vi forventet, forteller Bent Karlsrud, kategorisjef for ferskvare i Oda, og legger til;
- Det har vært et utrolig bra samarbeid mellom oss og Nortura for å få lansert dette. Det er blitt gjort en fantastisk jobb med både produkt, oppskrifter og logistikk.
I førsteomgang vil Oda tilby tre produkter fra produktserien; Livèche kyllinglår naturell, Livèche kyllingfilet med skinn og Hel fersk Livèchekylling.
Salgssjef for nye konsepter i Nortura Proff, Carl Mo, er glad for å kunne tilby Livèchekylling til Odas kunder.
- Oda er en spennende og riktig salgskanal for disse produktene som hittil har blitt solgt eksklusivt til serveringsmarkedet. Våre kokker har også utviklet seks middagsretter for Oda - dette er oppskrifter som benyttes av mange, så det er moro, sier han.
To nye produsenter
I tillegg til det nye salget i dagligvare, opplever Nortura økt etterspørsel etter Livèchekylling i restaurant- og serveringsmarkedet. Tre lokale kyllingprodusenter fra Indre Østfold har lenge stått bak produksjonen, men nylig utvidet Nortura med to nye produsenter fra Råde og Kongsberg.
- Livèchekyllingen er utviklet etter inspirasjon fra de beste, franske kvalitetskyllingene. Både Kokkelandslaget og flere dekorerte restauranter benytter Livèche når de velger hvitt kjøtt, og det er gøy å se at stadig flere ønsker å sette denne kyllingen på menyen, sier Mo.
Livèche er det franske ordet for løpstikke, og navnet kommer av at kyllingen får denne urten tilsatt i fôret.
- Dette gir en smak som er unik i det norske markedet. Fôret er tilgjengelig for kyllingene hele tiden og sammensetningen av vitaminer og proteiner i fôret sikrer riktig vekst, forteller Mo.
Saktevoksende rase
Livèchekyllingene er av en saktevoksende rase, og lever i et rolig og tilrettelagt miljø, hvor de blant annet har en spesialkonstruert veranda der de kan gå inn og ut etter eget ønske. Kyllinghusene har vinduer som gir naturlig dagslys, og kyllingene har ekstra strømateriale, torvkasser og bruer slik at de kan utfolde seg og være i aktivitet. Det gjennomføres eksterne revisjoner og tredjepartskontroller av driften og kyllinghusene jevnlig.
Nortura har levert saktevoksende kyllingraser til serveringsmarkedet i om lag 13 år, og har både saktevoksende og standard norsk kylling i sin produksjon.
Nøkkelord
Kontakter
Marthine Haugen PetersenKommunikasjonsrådgiver
Tel:90 50 30 21marthine.petersen@nortura.noBilder
Om Nortura
Nortura er en av Norges største matprodusenter, med kjente merkevarer som Gilde og Prior.
Vi jobber hver dag for matglede, helse, bærekraft og verdiskaping over hele landet.
Følg pressemeldinger fra Nortura
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nortura på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Nortura
Seier i retten for Nortura – vinner på alle punkter.19.3.2024 14:54:25 CET | Pressemelding
Nortura har i dag fått medhold på alle punkter i tingretten for vår tolkning av forskriften og vår håndtering av denne i underskuddssituasjonen vi har stått i den siste tiden.
Produktnyheter fra Nortura: Gode og smakfulle nyheter fra både Gilde og PRIOR20.2.2024 11:20:50 CET | Pressemelding
Til årets første lanseringsvindu kommer Nortura med seks spennende og smakfulle nyheter: Slakterens Beste kjøttboller fra Gilde og Crispy sticks fra PRIOR. I tillegg lanseres løvtynn grillet kyllingfilet fra PRIOR og to nye smaker i serien Gilde Turmat.
PRIOR i gang med ny og mer etisk produksjon av egg - uten avlivning av nyklekkede hanekyllinger15.2.2024 14:17:03 CET | Pressemelding
Som første eggleverandør i Norden har Nortura tatt i bruk ny teknologi som gjør det mulig å kun klekke høner. De første PRIOR-eggene fra den nye produksjonsformen kommer i butikk denne sommeren, og på sikt er målet en ny nasjonal standard.
Resultatforbedring i Nortura14.2.2024 09:40:25 CET | Pressemelding
Nortura leverer en resultatforbedring på over en halv milliard kroner i 2023. Driftsresultatet endte (EBIT) på 258 millioner kroner, og Norturas omsetning er for første gang over 30 milliarder kroner.
PRIOR-egg er nå rikere på jod!30.1.2024 06:00:00 CET | Pressemelding
PRIOR-egg fra Nortura er nå rike på jod, et tiltak for å styrke folkehelsen.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom