Nortura trapper opp satsingen på plussprodukter
Nortura ser store verdier i hele dyret, og trapper nå opp satsingen på plussprodukter med en ny avdeling i konsernet.
Når husdyrene kommer til Norturas slakterier, går 60 prosent av dyret videre til norske tallerkener som kjøtt, pølser og andre godsaker. Men de 40 prosentene av dyret som da er til overs, går heller ikke til spille. Plussprodukter er Norturas betegnelse på disse ressursene.
Det handler om kuskinn som blir eksklusive vesker, ull og dyremat som eksporteres i stort monn til utlandet, medisinske produkter og kosttilskudd, for å nevne noe.
Milliardindustri for Nortura
Denne videreforedlingen av det man historisk har avskrevet som "slakteavfall" er blitt milliardindustri for Nortura. Norturas fire pluss-selskaper omsatte i fjor for hele 1,35 milliarder kroner. Nå varsler konserndirektør Henrik Frisell at satsingen skal trappes opp.
– Det etableres en egen enhet for plussprodukter i Nortura, som skal jobbe overordnet og inn mot de enkelte selskapene. Enheten skal koordinere plussporteføljen på tvers av selskapene, sørge for et enda sterkere markedsfokus og gi en bedre ressursutnytting i råvareflyten mellom selskapene, sier Frisell.
Nortura er nå på lederjakt, for å finne riktig person til å lede pluss-satsingen videre. Målet er ifølge Frisell både å sikre videreføring av dagens sterke verdiskaping, samt ytterligere øke lønnsomheten og vokse videre.
– Her ser vi etter en kommersielt sterk leder som har solid erfaring med strategisk forretningsutvikling. Vedkommende vil være en viktig støtte for direktørene og styrene i pluss-selskapene, og drive utviklingen av strategiske initiativer som støtter vekst og verdiskaping, sier Frisell.
Nye forretningsmuligheter
Direktør i Nortura vekst, Magnus Lerkerød, sier det finnes svært mange nye forretningsmuligheter for plussproduktene. Nortura vil med den nye enheten kunne bistå alle pluss-selskapene innen innovasjon og vekst, optimalisering av råvarene og ikke minst med salg og nye markeder.
– Det vi holder på med i plussproduktene er å skape mest mulig merverdi av produksjonen vår. Det er viktig for økonomien i selskapet, men det er også veldig god bærekraft å bruke disse ressursene best mulig, og det handler til sist om respekt både for dyret og for bondens arbeid.
_
Selskapene i den nye Nortura Pluss-enheten:
- Norilia: Videreforedler huder og skinn, ull, ingredienser og selger også matdelikatesser til utlandet. Selskapet driver med høyteknologisk innovasjon innen medisinske produkter, og er også navet i fordeling av plussråstoff fra Norturas produksjon.
- Norsk Dyremat: En norsk eksportsuksess som produserer høykvalitets hunde- og kattemat til kunder i Europ og merkevaren Provit i Norge.
- Bioco: Et sikrulært selskap eid 50/50 av Nortura og Felleskjøpet. Lager ernærings- og proteinrike produkter blant annet fra restråstoff av kyllingproduksjon.
- Biosirk tar ansvar for det som blir til overs, og lager bioenergi, fôr og gjødsel, både til det norske markedet og til eksport.
Nøkkelord
Kontakter
John Trygve TollefsenPressesjef
Tel:(+47) 911 34 299john.trygve.tollefsen@nortura.noBilder
Om Nortura
Nortura er en av Norges største matprodusenter, med kjente merkevarer som Gilde og Prior.
Vi jobber hver dag for matglede, helse, bærekraft og verdiskaping over hele landet.
Følg pressemeldinger fra Nortura
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nortura på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Nortura
PRIOR lanserer proteinpulver - kun laget av 100% norsk eggehvite18.11.2024 09:59:44 CET | Pressemelding
PRIOR Matprotein er et nytt smaksnøytralt proteinpulver, egnet for bruk i både mat og drikke. Matproteinet er laget av tørket eggehvite og uten bruk av tilsetningsstoffer.
Tilbakekaller et lite parti Gilde Ekte kokt skinke distribuert i Nordland, Troms og Finnmark15.8.2024 14:15:00 CEST | Pressemelding
Grunnet risiko for metallrester i produktet, bes forbrukere som har kjøpt Gilde Ekte kokt skinke 110g med siste forbruksdag 15.09.2024 om å kaste produktet. Tilbakekallingen gjelder kun produkter kjøpt i NorgesGruppen sine butikker i området mellom Lofoten/Ballangen i sør til Honningsvåg og Kirkenes i nord, i tidsperioden 9. til 15. august.
Nye eggbønder til Nortura1.8.2024 09:31:32 CEST | Pressemelding
Det er stor investeringsvilje hos norske bønder som vil produsere egg. Nortura har signert leveranseavtaler med 14 bønder, og vil om kort tid inngå avtale med ytterligere omtrent det samme. Sammen skal de bidra til å dekke den voksende etterspørselen etter egg.
Hvert år avlives 3,5 millioner hanekyllinger i norsk eggproduksjon – nå går PRIOR bort fra denne praksisen24.6.2024 08:18:30 CEST | Pressemelding
Som først i Norden, har PRIOR tatt i bruk ny teknologi som gjør det mulig å unngå avlivning av nyklekkede hanekyllinger. De første PRIOR-eggene lanseres nå i butikk.
Gilde fyller 60 år!20.6.2024 06:00:00 CEST | Pressemelding
I 2024 markerer Gilde sitt 60-årsjubileum. Siden oppstarten i 1964 har Gilde vært en av Norges største merkevarer og helt sentral i norsk matproduksjon. Gilde har siden oppstarten endret seg med tiden for å møte forbrukernes preferanser med lanseringer av nye, innovative produkter som for eksempel nye kjøttboller eller løvtynt kjøttpålegg.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom