Den Norske Opera & Ballett

Norske sangere i toppform

Del

Denne sesongens gjensyn med Figaros bryllup demonstrerer det høye nivået på norske operasangere.

Sopranen Marita Sølberg i rollen som grevinnen. Foto: Erik Berg
Sopranen Marita Sølberg i rollen som grevinnen. Foto: Erik Berg

– For meg er det en ære å være operasjef i Oslo i en tid da norske sangere er i vinden som aldri før og etterspørres verden over, sier operasjef Annilese Miskimmon.

Figaros bryllup byr på et stjernelag bestående av Marita Sølberg, Mari Eriksmoen, Ingeborg Gillebo, Mariann Fjeld-Solberg, Marius Roth Christensen, Jens-Erik Aasbø og Audun Iversen. Sangerne i produksjonen spenner seg fra nyutdannede Eirik Grøtvedt og Victoria Randem til etablerte Ingebjørg Kosmo. Figaro, Robert Lorenzi, er en svært erfaren italiensk sanger, som faktisk selv giftet seg denne sommeren!

Figaro skal gifte seg med Grevinnens kammerpike, Susanna. Da Grev Almaviva krever sin rett til å få ligge med den unge og vakre bruden som bor i huset hans, ser brudgommen sitt snitt til å gi sjefen en lærepenge. Figaro og Susanna får med seg den sjalu Grevinnen, i tillegg til tenåringsgutten Cherubino – full av hormoner og følelser.

Thaddeus Strassbergers versjon av operaen har gått for fulle hus siden premieren i 2010. Scenografi og kostymer er lagt til et stort gods i Spania på 1700-tallet, med myldrende og eventyraktige scenebilder. Roberto Lorenzi bekler tittelrollen Figaro, Audun Iversen er grev Almaviva, og Marita Sølberg er grevinnen. Mari Eriksmoen og Mariann Fjeld-Solberg deler rollen som Susanna og Ingeborg Gillebo er Cherubino. Musikalsk ansvarlig for solister, Operaorkestret og Operakoret er Daniel Cohen. Han har dirigert Mozarts operaer en rekke ganger, ved operahus som Canadian Opera Company, Israeli Opera, Staatsoper Berlin og Deutsche Oper Berlin.

Nøkkelord

Kontakter

For intervjuer, anmelderbilletter og mer informasjon, vennligst kontakt:

Kommunikasjonsrådgiver, Camilla Yndestad
E-post: cy@operaen.no
Telefon: 95751006

Bilder

Sopranen Marita Sølberg i rollen som grevinnen. Foto: Erik Berg
Sopranen Marita Sølberg i rollen som grevinnen. Foto: Erik Berg
Last ned bilde

Lenker

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg saker fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom