Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp i smittevernutstyr i påskeberedskapen

Del

Norsk Folkehjelp forventer stor utfart i nærområdene til byene, og denne påsken møter du kanskje redningstjenesten i fullt smittevernutstyr.

Espen Bruun i smittevernutstyr. påskeberedskap 2020 Foto: Norsk Folkehjelp
Espen Bruun i smittevernutstyr. påskeberedskap 2020 Foto: Norsk Folkehjelp

 – Vi må beskytte redningsmannskapene, slik at redningsberedskapen opprettholdes også utover våren og sommeren, sier Erlend Aarsæther leder for redningstjeneste og førstehjelp i Norsk Folkehjelp.

Stiller i smittevernutstyr

Når redningsmannskapene rykker ut til noen som trenger hjelp vil de i år bruke smittevernutstyr. Dette er først og fremst for å beskytte redningsmannskapene for smitte.

– Det er veldig viktig for oss at de frivillige mannskapene i redningstjenesten ikke blir utsatt for smitte, det kan i ytterste konsekvens få alvorlige konsekvenser for redningsberedskapen. Det er en situasjon vi er veldig opptatt av å ikke komme i, sier Aarsæther.

Norsk Folkehjelps frivillige redningsmannskaper er forberedt på en aktiv påske med mange oppdrag. Over hele landet er det mobilisert frivillige for å styrke beredskapen. – Påsken er vanligvis en travel tid for oss, sier Aarsæther. – Vi forventer mange oppdrag også i år. De vil kanskje ha en litt annen karakter enn vanlig, og vi vil også opptre annerledes enn det vi pleier, fortsetter han.

Norsk Folkehjelp bistår nå også helsetjenesten med å håndtere korona-pandemien. – Vi bemanner beredskapsambulanser døgnkontinuerlig, bistår kommunehelsetjenesten og andre deler av samfunnet. Samtidig er vi opptatt av at redningsberedskapen skal ivaretas på et godt nivå. På mange måter har vi en dobbel beredskap denne påsken, og har mobilisert enda mer enn vi pleier, opplyser Aarsæther.

Forventer stor utfart i nærområdene

Med lite folk i hyttefeltene organiserer Norsk Folkehjelp beredskapen annerledes enn de pleier. – I år forventer vi stor utfart i nærområdene der folk bor, derfor har vi styrket beredskapen i disse områdene og særlig rundt de store byene skal vi være forberedt på flere oppdrag enn normalt.

For dem som velger å reise til fjells på dagsturer skal man være oppmerksom på at beredskapen kan være noe redusert i forhold til normalen. – Det er få av våre vaktstasjoner i fjellet som er bemannet denne påsken, forteller Aarsæther. Dersom man trenger hjelp på fjellet kan det derfor ta lengre tid før redningsressursene er på plass. – Vi vil uansett rykket ut som normalt, men siden ressursene i større grad er hjemme vil det kunne ta lengre tid å komme seg til fjells på de oppdragene som oppstår der, sier han.

Oppfordrer til å bruke naturen

Å komme seg ut på tur er bra både for fysisk og psykisk helse. Norsk Folkehjelp oppfordrer derfor folk til å komme seg ut på tur. Samtidig er det viktig at alle fortsetter å følge helsemyndighetenes anbefalinger, god håndhygiene, hold avstand og unngå unødig kontakt med andre.

I tillegg ser vi at skogbrannfaren er økende flere steder og brannvesenet har nedlagt forbud mot bålfyring i flere områder. – Beredskapsressursene er allerede under press, så det er viktig at vi nå unngår andre samtidige hendelser som belaster beredskapen, avslutter Aarsæther.

For mer informasjon ta kontakt med leder for redningstjenesten i Norsk Folkehjelp Erlend Aarsæther tlf 93 45 92 82

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Espen Bruun i smittevernutstyr. påskeberedskap 2020 Foto: Norsk Folkehjelp
Espen Bruun i smittevernutstyr. påskeberedskap 2020 Foto: Norsk Folkehjelp
Last ned bilde
Last ned bilde
Norsk folkehjelp ambulkanse påskeberedskap
Norsk folkehjelp ambulkanse påskeberedskap
Last ned bilde

Om Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp
Norsk Folkehjelp
Stortorget 10
0155 Oslo

22 03 77 00http://www.folkehjelp.no

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi er en medlemsorganisasjon, og våre strategiske områder er rettferdig fordeling av makt og ressurser og vern om liv og helse. Vi jobber innenfor hovedområdene internasjonalt utviklingssamarbeid, humanitær nedrustning, redningstjeneste og flyktning og integrering. Norsk Folkehjelp har 2200 ansatte i 40 land. 

Følg saker fra Norsk Folkehjelp

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Folkehjelp på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp - bistand på 1% av BNI er bra- arbeidet mot covid-19 må ikke gå på bekostning av arbeidet med å styrke sivilsamfunnet.7.10.2020 13:44:35 CESTPressemelding

Norsk Folkehjelp er fornøyd med å se at nivået på bistanden opprettholdes på 1% av BNI og utgjør 38,4 milliarder. Regjeringen viser at dette ikke er tiden for å kutte i internasjonal bistand. Kampen mot covid-19 er global og verdens land må stå sammen i den. Når flere andre land har kuttet i bistanden er Norges opprettholdelse av 1% et sterkt internasjonalt signal som vil bli lagt merke til.

Norsk Folkehjelp: Viktig å bekjempe hatkriminalitet - bra med nasjonalt kompetansesenter til støtte for alle politidistrikt7.10.2020 12:45:00 CESTPressemelding

Hatkriminalitet er et voksende problem som vi som samfunn må adressere. I dag er det bare Oslo politidistrikt som har en dedikert gruppe som jobber med hatkriminalitet. Det er derfor gledelig at regjeringen nå bevilger penger til et nasjonalt kompetansesenter som skal være til støtte for alle politidistrikt. Norsk Folkehjelp er også glade for øremerket tilskudd til forskning på feltet.

Norsk Folkehjelp: Bra med tiltak for bekjempelse av rasisme og diskriminering7.10.2020 12:35:29 CESTPressemelding

Norsk Folkehjelp er glade for regjeringas satsing på en ny tilskuddsordning i arbeidet mot rasisme, diskriminering og hatefulle ytringer. Strukturelle forhold fører til at minoriteter systematisk kommer dårligere ut enn andre deler av befolkningen, dette må bekjempes. Norsk Folkehjelp håper derfor at bevilgningen for å øke mangfoldet i arbeidslivet kan bidra til faktiske endringer.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom