Audi

Norges mest solgte bilmodell er Audi e-tron

Del

I 2019 ble Audi e-tron Norges mest solgte SUV. I den første måneden av 2020 ble den elektriske SUV-en Norges mest solgte bilmodell, uansett klasse.

Når januar oppsummeres viser utleveringsstatistikkene at Audi e-tron og Audi fortsetter fremgangen. I tillegg til å være den mest utleverte bilmodellen i hele det norske markedet, bidrar e-tron til at Audi har en historisk god markedsandel. Og det før alle de fire variantene av elbilen er i markedet.

– Vi opplever enorm etterspørsel etter Audi e-tron, og vi er glade for at vi kan møte denne etterspørselen med solid produksjonskapasitet. Bilene kommer fortløpende, vi har biler klare på lager og nå tilbyr vi fire varianter som alle er attraktive modeller i markedet, sier Elin Sinervo, Direktør for Audi Norge i Harald A. Møller.

Hun forbereder seg på at 2020 blir tidenes år for Audi i Norge.

– God tilgang til alle fire varianter av e-tron og ikke minst stor etterspørsel legger til rette for at vi tror dette blir et rekordår for Audi, sier hun.

2019 ble også et godt år for Audi i Norge. Forventningene til lanseringen av merkets første helelektriske bil, Audi e-tron 55, var store, men mottakelsen i markedet svarte til forventningene. Mot slutten av året ble også e-tron 50 lansert, med en startpris på kroner 499.000. Totalt i 2019 ble Audi e-tron Norges mest solgte SUV, en klasse som ellers domineres av biler med forbrenningsmotorer.

I november 2019 ble Audi e-tron Sportback lansert på LA Motor Show, både som 50- og 55-variant, med et enda mer dynamisk og coupé-aktig design. Da Audi Norge åpnet for salg av e-tron Sportback i slutten av samme måned, kunne de skilte med hele fire varianter av den populære helelektriske SUV-en.

– Vi selger ca like mange e-tron 50 som e-tron 55. Vi ser dessuten at Sportback-utgavene, som kommer til Norge i april, også er veldig ettertraktede. I januar begynte vi å levere ut e-tron 50 i store volumer, og vi ser både i statistikker og på veien av e-tron gleder mange, sier Sinervo.

Totalt leverte Audi Norge ut 999 biler i januar. Det er merkets beste måned noensinne i Norge, og Audi e-tron ble månedens mest solgte elbil, mest solgte SUV og mest solgte modell totalt.

Men det er ikke bare elektriske nyheter fra Audi, som også satser videre på Audi Sport og merkets RS-modeller.

– Vi har åpnet for bestilling av en rekke spennende RS-modeller, som vi ser slår særdeles godt an i markedet, spesielt nye Audi RS 6 og RS Q8 som vi åpnet for i forrige uke. Vi gleder oss over den gode starten, og har all grunn til å tro at 2020 blir det beste året i Audi Norges historie, sier Sinervo.

Kontakter

Bilder

Om Audi

Audi
Audi
Frysjaveien 31b
0883 Oslo

http://www.audi.no

Slagordet “Forspranget ligger i teknikken“ er en forpliktelse for merket Audi. Når du velger en Audi, velger du samtidig en bil som kan skreddersys dine individuelle behov.

Følg pressemeldinger fra Audi

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Audi på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Audi

Datoen for verdenspremieren på Audi e-tron GT er klar22.1.2021 16:09:04 CET | Pressemelding

Audi kan i dag offentliggjøre at deres nye, elektriske flaggskip, e-tron GT, får sin verdenspremiere 9. februar. I forkant av den store premieren har Audi-fabrikken tatt en prat med sjefsdesigner, Marc Lichte. Allerede i 2018 sa Lichte at Audi e-tron GT var den vakreste bilen han noen gang hadde tegnet. Mange har beundret konseptbilen e-tron GT concept siden den ble vist for første gang i 2018, nå får den ferdig produksjonsmodellen sin etterlengtede verdenspremiere om få uker.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom