Norges Hytteforbund

Norges Hytteforbund i samarbeid med Boligmappa

Del

Skal du selge bolig eller hytte? Da er det flere ting du nå må dokumentere. Du kan ikke lenger oppgi at du selger objektet slik det framstår. Nei, nå skal alt dokumenteres, så nå er det viktig at du arkiverer faktura, bilder og dokumentasjon fra alle typer håndverkere. Det gjør du enkelt på www.boligmappa.no

Eirik Vigeland
Markeds- og kommunikasjonssjef i Boligmappa.
Eirik Vigeland Markeds- og kommunikasjonssjef i Boligmappa.

Dokumentasjon fra håndverkere er verdipapirer

Siden årsskiftet har det vært en kraftig økning i henvendelser til oss, sier Eirik Vigeland som er kommunikasjonssjef i Boligmappa. - Veldig mange av de henvendelser vi får kommer fra huseiere og ikke minst hytteeiere som opp igjennom årene har slurvet med arkivering og systematisering av påkost som er gjort. Det kan gi deg problemer når du skal selge.

Mangelfull dokumentasjon kan redusere takstverdien

Takstmannens arbeide går ut på å fastslå hvilken tilstand utvendig tak, vinduer og panel har. Innvendig skal hvert rom sjekkes. Deretter vil takstmann fastsette takstgruppe slik:

  • TG0 – Ingen avvik
  • TG1 – Mindre eller moderate avvik
  • TG2 – Vesentlige avvik
  • TG3 – Store eller alvorlige avvik (manglende dokumentasjon på utført arbeide)

Hvorfor akkurat Boligmappa?

Allerede for 10 år siden hadde deler av håndverksbransjen sett seg lei på useriøse aktører som utførte dårlig håndverksmessig arbeide. Ikke alle var opptatt av mva og skatt, så her var mye juks ute og gikk.
 
Derfor gikk organisasjonen Rørentreprenørene i Norge og Nelfo som er landsforeningen for elektrobransjen sammen om å bygge opp Boligmappa. Tanken var at aktører som var tilsluttet Boligmappa nå skulle få et sted å arkivere dokumentasjon på utført arbeide. Denne dokumentasjonen følger eiendomsregisteret (matrikkel) via gårds/bruksnummer og ikke eier.

I dag er mer enn 5000 store og små håndverksbedrifter tilsluttet Boligmappa. Som leverandør må man ha orden på økonomien og inneha fagbrev for å få lov å dokumentere utført arbeide via Boligmappa. Dermed har eier en trygghet og dokumentasjon på arbeidet. Det forenkler og er med å kvalitetssikre arbeidet til takstmann.

Boligmappa er gratis å bruke

Når man skal behandle dokumentasjon på den kanskje største verdien man har, er det viktig med et system som er sikkert. Derfor må man benytte BankID for innlogging. All data lagres i skyen og det er gode bacup og -sikkerhetsrutiner.
Når du har logget inn kan du legge inn alle typer dokumentasjon. Og hvem har ikke lurt på hva fargekoden på malingen som ble brukt på soverommet i for? Et godt tips er å ta bilde av malingsboksen eller lage deg et system for fargekoder, sier Vigeland. Alt arkiveres på din konto på Boligmappa.

- Vi er glade for at vi har fått til et samarbeid med Norges Hytteforbund, og tror mange hytteeiere kan ha stor nytte av å få papirene i orden, avslutter Eirik Vigeland som er markeds- og kommunikasjonssjef i Boligmappa.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Eirik Vigeland
Markeds- og kommunikasjonssjef i Boligmappa.
Eirik Vigeland Markeds- og kommunikasjonssjef i Boligmappa.
Last ned bilde
Boligens
verdipapirer.
Verdiøkende dokumentasjon - automatisk!
Løser nye krav i lovverket.
Helt gratis.
Boligens verdipapirer. Verdiøkende dokumentasjon - automatisk! Løser nye krav i lovverket. Helt gratis.
Last ned bilde
Norges Hytteforbund inngår samarbeidsavtale med Boligmappa. Her er Erik Vigeland,Markeds- og kommunikasjonssjef i Boligmappa med Trond G. Hagen, Styreleder i Norges Hytteforbund.
Norges Hytteforbund inngår samarbeidsavtale med Boligmappa. Her er Erik Vigeland,Markeds- og kommunikasjonssjef i Boligmappa med Trond G. Hagen, Styreleder i Norges Hytteforbund.
Last ned bilde

Om Norges Hytteforbund

Norges Hytteforbund
Norges Hytteforbund
Billingstadsletta 25
1396 Billingstad

https://hytteforbund.no/

Norges Hytteforbund har siden oppstarten i 1971 tatt opp hyttepolitiske saker og fungert som høringsinstans for saker fra myndighetene. Med over 370 velforeninger, samt tusenvis av individuelle medlemmer har vi tyngde i diskusjoner med det offentlige.

Følg pressemeldinger fra Norges Hytteforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Hytteforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Hytteforbund

Norges Hytteforbund anbefaler hytteeiere i Fredrikstad kommune å klage på utskrevet eiendomsskatt11.4.2022 16:49:22 CEST | Pressemelding

Fredrikstad kommune har benyttet sin rettmessige anledning til å re-takere samtlige eiendommer i kommunen. Norges Hytteforbund (NHF) har gjennomgått kommunens retningslinjer for taksering og sjekket samtlige salg fra de tre første måneder i 2022. Det viser det seg at takstgrunnlaget har flere og åpenbare feil. Alle feil går i kommunens favør. NHF vil nå hjelpe sine medlemmer i kommunen med å utferdige en klage. Fristen for å klage er 20. april.

Eiere av fritidsboliger med krav om strømstøtte (tilbakebetaling)11.3.2022 11:24:14 CET | Pressemelding

Norges Hytteforbund har gjennomført en spørreundersøkelse. I bakgrunn av de ekstremt høye strømkostnadene som rir landet og til dels hele Europa har Norges Hytteforbund sendt ut en enkel spørreundersøkelse til 2000 av våre medlemmer. Svarprosenten var over 50% og svarene er krystallklare. Eiere av fritidsboliger ber om strømstøtte på lik linje med eiere av privatboliger. Dette nærmer seg rett og slett overfakturering, sier Trond G. Hagen.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom