Universitetet i Oslo

Nita Kapoor ny direktør ved Den internasjonale sommerskolen ved UiO

Del
Nita Kapoor er ansatt som ny direktør ved Den internasjonale sommerskolen ved Universitetet i Oslo. Kapoor kommer fra stillingen som direktør for Fredskorpset.

Assisterende universitetsdirektør Tove Kristin Karlsen er svært tilfreds med ansettelsen:

– Den internasjonale sommerskolen er et viktig utstillingsvindu for Universitetet i Oslo, og det er et stort ansvar å være vertskap for rundt 600 studenter fra ca 100 land hver sommer. Nita Kapoor har bred ledererfaring fra internasjonalt rettede virksomheter, og vi er svært glade for å få en så kompetent og erfaren direktør for sommerskolen.

Nita Kapoor har vært direktør i Fredskorpset siden 2009. Før det har hun blant annet vært kultursjef i NRK, kommunikasjonsdirektør i Norges statsbaner, prosjektleder i Norsk folkehjelp og politisk rådgiver for kulturminister Turid Birkeland i regjeringen Jagland 1996-97.

Hun har sin utdanning fra Universitetet i Oslo og BI, og gleder seg til å vende tilbake til UiO:

– Jeg er veldig takknemlig for tilliten fra Universitet i Oslo, og jeg gleder meg stort til å vende tilbake til mitt alma mater. Den internasjonale sommerskolen er et fantastisk tilbud, som hver sommer inviterer hele verden til Blindern. Det skal bli en sann glede å bli med på laget som har gjort sommerskolen så internasjonalt attraktiv.

Om Den internasjonale sommerskolen

Den internasjonale sommerskole (ISS) har i en periode på seks uker hver sommer et bredt kurstilbud innen humanistiske og samfunnsvitenskapelige fag for omtrent 600 studenter fra nærmere 100 land. I tillegg til den faglige virksomheten tilbys et omfattende kultur- og ekskursjonsprogram. I vinterhalvåret har ISS et stort tilbud av norskundervisning.

ISS har en fast stab på 15 medarbeidere pluss to fast ansatte ved sitt USA-kontor. I høysesongen hver sommer utvides staben til ca. 25 ansatte i administrasjonen og ca. 100 lærere/forelesere.

Kontakter

Nita Kapoor: +47 90 20 80 70


Pressevakt UiO: 930 77 006

Bilder

Om Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo
Universitetet i Oslo
Problemveien 7
0316 OSLO

+47 22 85 50 50http://www.uio.no

Universitetet i Oslo er internasjonalt rangert som Norges fremste universitet, og har gitt og gir vesentlige bidrag til landets forskning, innovasjon og utdanning. Med 27 000 studenter og 6 000 tilsatte har UiO 8 fakultet, 2 museum og flere sentre. 

Følg pressemeldinger fra Universitetet i Oslo

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Universitetet i Oslo på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Universitetet i Oslo

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom