NBBL - Norske Boligbyggelag

NBBL om regjeringsplattformen: Forventer startlån i statsbudsjettet

Del

Støre-regjeringen la i dag frem sin regjeringsplattform. NBBL forventer at regjeringen i statsbudsjettet innfører startlån for unge uten tilstrekkelig egenkapital og foreldrebank.

NBBL-direktør Bård Folke Fredriksen.
NBBL-direktør Bård Folke Fredriksen.

– NBBL oppfordrer Støre-regjeringen til å vise større boligpolitiske ambisjoner i statsbudsjettet enn i regjeringserklæringen, sier Bård Folke Fredriksen, administrerende direktør i NBBL.

I Hurdalsplattformen uttaler regjeringen et ønske om at flere skal kunne eie sin egen bolig.

– Det er bra, men da trenger vi tiltak som monner. NBBL forventer at regjeringen i statsbudsjettet innfører startlån for unge uten tilstrekkelig egenkapital og foreldrebank, sier Bård Folke Fredriksen.

Trenger bedre rammebetingelser

Boligbyggelagene nevnes også som en aktør som kan bygge boliger til folk med begrenset egenkapital.

– Boligbyggelagene er positive til samarbeid, og har velprøvde modeller som blant annet Leie-til-eie og Deleie. For at omfanget av disse og andre ordninger kan utvides må regjeringen bedre rammebetingelsene. Slik kan vi sikre en mer rettferdig boligpolitikk som også ivaretar kommende generasjoner, sier Fredriksen.

Mer om NBBLs forventninger her.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

NBBL-direktør Bård Folke Fredriksen.
NBBL-direktør Bård Folke Fredriksen.
Last ned bilde

Lenker

Om NBBL - Norske Boligbyggelag

NBBL - Norske Boligbyggelag
NBBL - Norske Boligbyggelag
PB 452 Sentrum
0104 Oslo

http://www.nbbl.no

Norske Boligbyggelags Landsforbund SA (NBBL) er en partipolitisk uavhengig interesseorganisasjon som har til formål å samle boligbyggelag i Norge og arbeide for deres felles interesser. Vi jobber med å påvirke myndighetene til å føre en aktiv og bærekraftig bolig– og bygningspolitikk som sikrer alle medlemmer rett til en god bolig og et godt bomiljø.

Følg pressemeldinger fra NBBL - Norske Boligbyggelag

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NBBL - Norske Boligbyggelag på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NBBL - Norske Boligbyggelag

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom