Den Norske Opera & Ballett

Nasjonalballetten danser for Gjerdrum

Del

Torsdag 3. juni reiser Nasjonalballetten til Ask i Gjerdrum for å danse for lokalsamfunnet som ble rammet av leirskredet 30. desember.

Erika Pastel og Diego Altamirano med duett fra Svanesjøen. Foto: Jörg Wiesner
Erika Pastel og Diego Altamirano med duett fra Svanesjøen. Foto: Jörg Wiesner

Besøket er en del av Nasjonalballettens turné med gratis utendørs forstillinger i juni, som i hovedsak går til ungdoms- og videregående skoler.

– Etter et år med pandemi ble det å se framover, med håp for framtiden, et naturlig fokus for årets turné. Derfor danser vi for ungdom, men vi ville også reise til Gjerdrum for å gjøre noe fint for et lokalsamfunn som virkelig har stilt opp for hverandre i en vanskelig tid, sier ballettsjef Ingrid Lorentzen ved Den Norske Opera & Ballett.

Torsdag danser ungdomskompaniet Nasjonalballetten UNG tre forestillinger på Operaens mobile scene utenfor Gjerdrum kulturhus. For å ivareta smittevern er det plassbegrensning og kun invitert publikum. Blant annet vil elever ved Gjerdrum ungdomsskole få oppleve flotte utdrag fra både det klassiske og det moderne ballettrepertoaret.

På programmet står blant annet en duett fra Svanesjøen, utdrag fra ballettene Sylfiden, Corsaire og Alexander Ekmans Resin.

Ballettsjef Ingrid Lorentzen er med som konferansier.

De to første ukene i juni får også videregående skoler i Ski, Lillestrøm, Jessheim og Rud besøk av kompaniet, for å feire 25-årsjubileet til danselinjene på disse skolene. Turneen avsluttes med et besøk på Tungestølen Turisthytte i Luster på Vestlandet, hvor Nasjonalballetten skal danse ved foten av Jostedalsbreen.

Nøkkelord

Kontakter

For mer informasjon, presseplass eller intervjuavtaler, vennligst kontakt:

Vilde Alette Monrad-Krohn
Kommunikasjonsrådgiver
45463725
vimo@operaen.no

Bilder

Erika Pastel og Diego Altamirano med duett fra Svanesjøen. Foto: Jörg Wiesner
Erika Pastel og Diego Altamirano med duett fra Svanesjøen. Foto: Jörg Wiesner
Last ned bilde

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg pressemeldinger fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom