NAF

NAF-magasinet Motors vinterdekktest: Styr unna kinesiske billigdekk

Del

Årets vinterdekktest viser at kinesiske billigdekk ikke duger verken med eller uten pigger. - Piggdekket fra Sailun er rett og slett rent lureri. Det skulle ikke vært lov å kalle det et vinterdekk, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Det er en billig livsforsikring å investere i gode dekk. (Foto: NAF-magasinet Motor/Peter Gunnars)
Det er en billig livsforsikring å investere i gode dekk. (Foto: NAF-magasinet Motor/Peter Gunnars)

I årets store vinterdekktest har NAF-magasinet Motor testet 15 dekk; sju piggfrie dekk og sju piggdekk samt et referansedekk.

Valg av dekk kan være en jungel for mange, men en regel er at det er verdt å lete etter dekk blant kjente merker og ikke gå for billigdekk man aldri har hørt om. Dette bekrefter årets test.

Piggdekket fra kinesiske Sailun mistet til og med pigger før selve testen startet! Gummien i dekket er nesten like hard som for sommerdekk og da får du ikke grep på vinterføre.

- Dekket er så dårlig at det faktisk ikke kan måle seg med et helårsdekk på snø og is. Det er bare å styre unna dette når du skal kjøpe nye vinterdekk, mener Sødal.

Også blant de piggfrie vinterdekkene er det et kinesisk dekk som faller gjennom, nemlig Leao Winter Defender Ice I-15. Det skårer bra på en del egenskaper, men plutselig mister man veigrepet og får en sladd som er vanskelig å rette opp.

- Å miste kontrollen går fint i kontrollerte former under en test, men ute på veien har man bare en sjanse i en kritisk situasjon, sier Nils Sødal. - Det er en billig livsforsikring å investere i gode dekk, fortsetter han.

Vinnerne i årets test er fra premium-merkene. Blant de piggfrie dekkene topper Continental foran Nokian og Goodyear. Blant piggdekkene er det også Continentals dekk som kommer best ut foran Michelin og Nokian.

- Det er ikke sikkert vinnerdekket er det beste for deg. Ingen produsent klarer å lage et vinterdekk som er like bra på alt føre, så sjekk deltestene for hvert for å finne dekket som passer best for dine kjøreforhold, avslutter Nils Sødal.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Det er en billig livsforsikring å investere i gode dekk. (Foto: NAF-magasinet Motor/Peter Gunnars)
Det er en billig livsforsikring å investere i gode dekk. (Foto: NAF-magasinet Motor/Peter Gunnars)
Last ned bilde

Lenker

Om NAF

NAF
NAF
Skippergata 4
0152 Oslo

23 21 31 00http://www.naf.no

Hver tiende nordmann og 25 prosent av alle personbileiere er medlem i NAF. Dette gjør oss til Nordens største interesse- og forbrukerorganisasjon med nærmere 500 000 medlemmer. Organisasjonen er landsomfattende med 71 lokalavdelinger, 360 ansatte og ca. 2000 frivillige. NAF er en engasjert og markant samfunnsaktør som arbeider aktivt for at norske trafikanter skal kunne reise sikkert, effektivt og miljøvennlig. NAFs virksomhet omfatter kontroll og testing av biler ved 44 NAF-sentre, trafikkopplæring, veihjelp, reise, handel, juridisk bistand og forbrukerrådgivning m.m. Etter avtale med Vegdirektoratet driver NAF 27 øvingsbaner i Norge.

Følg saker fra NAF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NAF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NAF

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom