NAF

NAF-magasinet Motors dekktest: Dette er de beste vinterdekkene

Del

Mange trenger nye dekk til bilen nå som vinteren står for døren. - Årets vinterdekktest i NAF-magasinet Motor bekrefter den evige sannheten, nemlig at ingen dekk kan være best på alt. Underlaget du kjører på i det daglige bør være viktigste faktor for ditt dekkvalg, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Dekkene fra premium-merkene gjør det fortsatt best i Motors dekktest.  (Foto: Niklas Carle)
Dekkene fra premium-merkene gjør det fortsatt best i Motors dekktest. (Foto: Niklas Carle)

I samarbeid med det ledende svenske bilmagasinet Vi Bilägare har Motor testet åtte piggdekk og åtte piggfrie dekk i dimensjonen 205/60 R16 på snø og is – og på tørr og våt asfalt.

- For å finne dekk som passer for din kjøring, er det viktig å se på resultatene for det underlaget du stort sett kjører på, rådgir Sødal. - Det er ikke gitt at dekkene som passer ditt behov er testvinneren, fortsetter han.

Sjekk mønsterdybden 

Kravet til mønsterdybde i vinterdekk er 3 millimeter. NAF anbefaler at du bytter når det er 4 millimeter igjen.

- Det er smart å måle mønsterdybden i dekkene i god tid før hjulskiftet må gjøres. Har dekkene 4 millimeter mønsterdybde, kjøp nye. Det er en billig livsforsikring, sier Nils Sødal.

Premiumdekkene er fremdeles sikrest

Blant de piggfrie dekkene er det noen spennende nykommere, men utfordrerne klarer ikke å vippe Continental av tronen. De vinner for tredje gang med sitt VikingContact 7-dekk.

Blant piggdekkene er en ny variant av fjors-vinneren Continental IceContact3. I årets test er det blant topp tre, men ikke best. Michelin stikker av med seieren blant piggdekkene.

De tre beste piggfrie dekkene:

  1.  Continental VikingContact 7 - 88 poeng
  2.  Nokian Hakkapeliitta R3 - 80 poeng
  3.  Goodyear Ultra Grip Ice2 - 79 poeng

De tre beste piggdekkene:

  1. Michelin X-Ice North 4 - 87 poeng
  2. Continental IceContact3 - 84 poeng
  3. Nokian Hakkapeliitta 9 - 84 poeng

Hele dekktesten kan du lese her

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Dekkene fra premium-merkene gjør det fortsatt best i Motors dekktest.  (Foto: Niklas Carle)
Dekkene fra premium-merkene gjør det fortsatt best i Motors dekktest. (Foto: Niklas Carle)
Last ned bilde

Om NAF

NAF
NAF
Skippergata 4
0152 Oslo

23 21 31 00http://www.naf.no

Hver tiende nordmann og 25 prosent av alle personbileiere er medlem i NAF. Dette gjør oss til Nordens største interesse- og forbrukerorganisasjon med nærmere 500 000 medlemmer. Organisasjonen er landsomfattende med 71 lokalavdelinger, 360 ansatte og ca. 2000 frivillige. NAF er en engasjert og markant samfunnsaktør som arbeider aktivt for at norske trafikanter skal kunne reise sikkert, effektivt og miljøvennlig. NAFs virksomhet omfatter kontroll og testing av biler ved 44 NAF-sentre, trafikkopplæring, veihjelp, reise, handel, juridisk bistand og forbrukerrådgivning m.m. Etter avtale med Vegdirektoratet driver NAF 27 øvingsbaner i Norge.

Følg saker fra NAF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NAF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NAF

NAF: - Regjeringen «mangler» 6000 elbiler6.11.2020 07:00:00 CETPressemelding

Selv om elbilsalget så langt i år er opp over 10 prosent fra samme periode i fjor ligger regjeringen etter skjema. Det mangler fortsatt 6000 nye elbiler for å holde takten fram mot 2025, hvor alle nye biler skal være nullutslippsbiler. - Det selges for få elbiler sammenliknet med regjeringens mål. Dette er helt feil tidspunkt å snakke om å innføre moms på elbiler, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom