Nærings- og fiskeridepartementet

Næringslivet kan fortsette å bruke digitale møter

Del

I vår ble det innført en midlertidig lov slik at selskapene kunne erstatte fysiske møter med digitale under virusutbruddet. Regjeringen forlenger nå lovens virketid frem til juni 2021.

Næringsminister Iselin Nybø
Næringsminister Iselin Nybø

– Pandemien pågår fortsatt, og selskapene vil få utfordringer med å holde styremøter og andre møter også i høst og vinter. Vi forlenger derfor lovens virketid frem til sommeren, sier næringsminister Iselin Nybø.

I selskapslovgivningen er hovedregelen at norske selskaper må holde fysiske styremøter. I dagens situasjon medfører smitterisiko og reiserestriksjoner at slike møter kan bli vanskelig å gjennomføre. Derfor forlenges loven som åpner for digitale møter.

– Å bruke disse reglene kan bidra til en forsvarlig forvaltning av selskapet uten å bryte restriksjonene. Vi oppfordrer alle til å delta i dugnaden og ta de nødvendige forholdsregler for å unngå spredning av koronaviruset, sier Nybø.

God erfaring med loven

Erfaringen med den midlertidige loven så langt, viser at unntaksreglene var avgjørende for avviklingen av møter gjennom sommeren 2020. Uten de midlertidige reglene ville ikke foretakene kunnet gjennomføre møter uten å bryte de pålagte restriksjonene.

– Loven ble godt mottatt av selskapene, og jeg har fått flere tilbakemeldinger om at digitale møter har vært vellykket. Vi har derfor startet arbeidet med å vurdere om disse endringene kan gjøres permanente, sier Nybø.

Hvis selskaper og deres eiere ønsker å ha fysiske møter, understreker vi at alle til enhver tid skal følge gjeldende anbefalingene fra myndighetene på www.helsenorge.no og Folkehelseinstituttets nettsider.

Anbefaling av konkrete tiltak er publisert her: www.regjeringen.no/selskapsrett.

Bilder

Næringsminister Iselin Nybø
Næringsminister Iselin Nybø
Last ned bilde

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom