Statens vegvesen

Nå kan du bestille oppkjøring selv

Del

Mandag 4.oktober legger Statens vegvesen ut oppkjøringstimer via www.vegvesen.no

Førerkortsensorene i Statens vegvesen slipper bare trygge sjåfører ut i trafikken.
Førerkortsensorene i Statens vegvesen slipper bare trygge sjåfører ut i trafikken.

- Fra mandag 4.oktober kan du selv bestille oppkjøringstime, det vil si at Statens vegvesen går tilbake til ordningen slik den var før Koronautbruddet. Dette frigjør ressurser fra trafikkskolebransjen som har hatt denne oppgaven mens koronapandemien var på sitt mest intense, sier avdelingsdirektør Frode Børstad i Statens vegvesen.

-Som en midlertidig ordning utvider vi nå bestillingstiden fra 10 til 16 uker for oppkjøring i førerkort klasse B.  Dette høres vel ikke umiddelbart ut som en forbedring, men dette gir oss og fleksibilitet til å kunne koble kandidater og ledige timer over lengre tid.  I en overgangsperiode oppnår vi å få litt å gå på -hvis noe uforutsett skulle skje i løpet av 4-månedersperioden. Med disse endringene håper vi gradvis å kunne ta ned ventetiden på oppkjøring, sier Frode Børstad.

Forventer fortsatt kø

- Det er fortsatt flere kandidater som ønsker oppkjøring enn det er tilgjengelige timer. Derfor vil det fortsatt være betydelig kø for oppkjøring. Men vi håper den nye ordningen vil gjøre fordelingen av oppkjøringstimer mer forutsigbar, både for kandidatene og trafikkskolene, sier Frode Børstad.

15 prosent flere oppkjøringstimer

Hittil i 2021 har Statens vegvesen gjennomført 15 prosent flere oppkjøringer enn i 2019, som var siste normalår.

- Økningen skyldes at det har vært mange flere som har ønsket å ta førerkort enn tidligere. Det er mye å lære av en så spesiell situasjon som vi har hatt de siste 18 månedene. Blant annet har vi lært at det ikke er pandemien som er største utfordringen, men en utilsiktet konsekvens av pandemien ved at mange i de største byene ser seg tjent med å ha førerkort som alternativ til kollektivtilbudet. Til tross for utfordringer og begrensninger pandemien har gitt oss, har vi klart å øke antall gjennomførte prøver, sier Børstad.

-Oppkjøringen er et viktig ledd i å sikre at alle som slippes løs bak rattet er trygge sjåfører.  Selv om det er stor pågang, slakker vi ikke på kravene som stilles til nye sjåfører. Vi arbeider hele tiden for nullvisjonen for drepte og hard skadde i trafikken, sier Børstad.

Kontakter

Bilder

Førerkortsensorene i Statens vegvesen slipper bare trygge sjåfører ut i trafikken.
Førerkortsensorene i Statens vegvesen slipper bare trygge sjåfører ut i trafikken.
Last ned bilde

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen
Statens vegvesen
Postboks 1010 Nordre Ål
2605 Lillehammer

22 07 30 00http://www.vegvesen.no

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom