Monica Heldal er endelig tilbake med ny musikk!

Del

Monica Heldal er ute med singelen "Wallowa Lake" som er første smakebit fra hennes kommende album "Ravensdale" som slippes 19. mars.

Foto: Julia Marie Naglestad
Foto: Julia Marie Naglestad

Hør "Wallowa Lake" her!

I et populærmusikalsk perspektiv er det lenge siden sist vi hørte fra Monica Heldal, gitaristen som lyktes med å skape en levende musikalsk legende lenge før hun albumdebuterte med "Boy from the North" i 2013. Det vanket Spellemannpriser, i sjeldent flertall, knallkritikker, og invitasjoner til store festivaler og turneer med store artister, spesifikt Ben Howard i Europa og uker på veien i USA med John Butler Trio. Suksessen fortsatte med oppfølgeren "The One in The Sun" som ble sluppet i 2016. 

- Det var morsomme opplevelser å ha fått med seg, men jeg har aldri drømt om å bli noen stor stjerne, forskjellige ting gjorde at jeg fant ut at jeg trengte en timeout etter 2016.
- Monica Heldal

Det inkluderte at Monica hadde fått trøbbel med hørselen etter å ha stått i for høy lyd, pluss at hun i disse årene har rukket å få familie. Men dette har likevel ikke holdt henne borte fra selve musikken. Sakte, men sikkert har hun i samarbeid med gitarist og produsent Cato «Salsa» Thomassen utviklet og spilt inn sangene sammen med trommeslager Kenneth Kapstad (ex-Gåte, Motorpsycho) som er å høre på det etterlengtede tredjealbumet.

Første smakebit får vi med den utsøkte singelen "Wallowa Lake".  

- Wallowa Lake er en innsjø i Oregon, USA, som jeg kom over da jeg leste historie om amerikanske urfolk. Teksten er lett inspirert av historie rundt denne innsjøen, blandet sammen med erfaringer knyttet til tidligere relasjoner, og mennesker man ikke har kontakt med lenger og husker fra en annen tid. Låten har vært med meg en stund og det er veldig stas at den nå gis ut!
- Monica Heldal

Dropbox med WAV, cover og bilder

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Julia Marie Naglestad
Foto: Julia Marie Naglestad
Last ned bilde
Last ned bilde

Om Drabant Music

Drabant Music
Drabant Music
Akersgaten 7
0158 Oslo

http://www.drabantmusic.no

Jeg tror ikke på sjangere, jeg tror på musikk som har et punkt hvor du treffer et annet menneske. (Ole Paus)

Vi representerer deLillos, CC Cowboys, Oslo Ess, The Dogs, Ole Paus, Savoy, Anja Garbarek, Ida Jenshus, Inge Bremnes, Knut Anders Sørum, Magne Furuholmen, Anna Kajander, Temporary, Marianne Sveen, Raga Rockers, Michael Krohn, Lila, Falkevik, Viktor Wilhelmsen, Tommy Tokyo, WE, Rokusho, Narum, Casa Murilo, Munroe / Knutsen, Waaktaar & Zoe, The Sleepends, Beckstrøm Kvartett, Ingrid Lovise, Trang Fødsel, Zuma, Pine Lake, daelen, Follow That Dream, The Contenders og 4ETG. 

Følg saker fra Drabant Music

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Drabant Music på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Drabant Music

Ingrid Lovise ute med låt fra debutalbum!19.2.2021 07:02:49 CETPressemelding

Ingrid Lovise er klar med singelen “Rid of Me” og etablerer med den, det kommende debutalbumet som et prosjekt med dybde og kontraster. I likhet med låten “Let You Go” som kom ut i oktober 2020, har låten “Rid of Me” en sår, men sterk tekst. Den dreier seg om vissheten om at uansett hvor vondt det er å bli forlatt, så er relasjoner frivillige og det er det som er så vakkert og skummelt med dem. Hør låten HER. – «Dette er min tyngste låt hittil og dette er en sang som handler om å ta ansvar for sine egne følelser. Dette er ikke nødvendigvis en kjærlighetssang, understreker Ingrid Lovise. Tematikken kan også passe i vennskap og jeg går ofte vandrende ned “Rid of Me–lane”, legger hun til med et smil.» - Ingrid Lovise Ingrid Lovise synger og spiller akustisk gitar på låten og Marius Simonsen spiller trommer. Det er Kyrre Fritzner som er produsent. Dropbox med WAV, cover, bilder, label copy

Osa fra El Caco slipper tredje singel fra soloprosjektet!19.2.2021 07:01:26 CETPressemelding

Siden oppstarten i 1998, har El Caco med sine sju album og utallige konserter satt et varig preg på norsk rockehistorie. Men for vokalist og frontfigur Øyvind Osa har ønsket om å lage musikk som ikke nødvendigvis lar seg framføre med det nå 22 år gamle hjertebarnet blitt en realitet. Våren 2020 etablerte han seg som soloartist under navnet Osa og han er nå aktuell med den tredje låta "The Road". Hør låten HER. Låta startet som en møkkete og tradisjonell americanalåt men har utviklet seg siden den gang. Den ferske låta leker med referanser fra Tom Petty og Beach Boys, som også gjorde selve innspillingen noe humørfylt. Arve Isdal fikk i oppgave å legge til en solo, og jammen resulterte det i et snev av Mark Knopfler også. Singlene «Sommerfulgt», «The Stranger» og nå «The Road» er et resultat av alt Osa har ruget på lenge; en salig blanding av folk, vise, blues og country, og til og med et hint av disco. - "Koringer har jeg, med hånden på hjertet, aldri vært i nærheten av å lage tidligere

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom