Virke

Moderat økning i matprisene

Del

Tall fra SSB viser at matprisene har gått opp 1,7 prosent det siste året. Den totale konsumprisindeksen har gått opp med 5,4 prosent i samme periode.

Vibeke Andersen, bransjedirektør for dagligvare i Virke.
Vibeke Andersen, bransjedirektør for dagligvare i Virke.

– Årsveksten i matprisene er moderat. Det er positivt for forbrukerne i en tid med høye priser på strøm og drivstoff, sier Vibeke Andersen, bransjedirektør for dagligvare i Virke.

I perioden 2010-2021 har matprisene vokst mindre enn prisene ellers i samfunnet. Virkes egne beregninger, basert på tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB), viser at årlig, gjennomsnittlig vekst i matprisene i perioden var 1,4 prosent. Den gjennomsnittlige prisveksten i samme periode var på 2,1 prosent. I 2021 gikk matprisene ned med 2 prosent (SSB).  

– At matprisene har en moderat vekst de siste tolv måneder bekrefter dette bildet, sier Andersen.

Matprisene svinger gjennom året 

Matvareprisene svinger mye gjennom året, gjerne etter faste mønstre. Prisene på mat og drikke går normalt ned i tilbudsperioder som før jul, påske og skolestart, og går opp i februar og juli blant annet som følge av prisjusteringer fra leverandørene. Matvareprisene bør derfor ses over tid.  

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Vibeke Andersen, bransjedirektør for dagligvare i Virke.
Vibeke Andersen, bransjedirektør for dagligvare i Virke.
Last ned bilde

Om Virke

Virke
Virke
Henrik Ibsens gate 90
0255 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

Virke er hovedorganisasjonen for arbeidsgivere i handels- og tjenestenæringen. Det er næringer som står for halvparten av verdiskapingen i Norge. Vi kjemper for våre 25 000 medlemsvirksomheter slik at de er rustet for morgendagen, fordi deres utfordringer er våre utfordringer. 

Følg pressemeldinger fra Virke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom