Universitetet i Oslo

Minifestival om et bærekraftig samfunn

Del

Hva skjer med demokratiet vårt? Klarer vi å ta vare på kloden? Hva lærte vi om oss selv og samfunnet under pandemien?

Universitetet i Oslo feirer 210 år og inviterer til festival 31.august - 2.september om hvordan vi omstiller oss til et bærekraftig samfunn.

    Se hele programmet på uio.no/nystart og meld deg på arrangementene

Festivalen finner sted på Klimahuset i Botanisk hage, i Universitetshagen og på Domus Bibliotheca i sentrum. På grunn av pandemien er det begrenset med plasser, derfor blir også festivalen strømmet.

– Studentene våre blir viktige endringsagenter i framtiden. Vi gleder oss til å få vite hva forskningen kan si oss og diskutere noen av vår tids viktigste problemstillinger, sier rektor Svein Stølen ved Universitetet i Oslo.

Programmet spenner over temaer som klima, miljø, demokrati, innovasjon, medborgerskap og akademisk frihet. Studentparlamentet ved UiO utfordrer også universitetet selv til å bli grønnere.

– Vi vil bidra til en kunnskapsbasert samtale og debatt – du kan kalle det vår lille Arendalsuke, sier Stølen.

Nøkkelord

Kontakter

Pressevakt UiO: 930 77 006

Bilder

Om Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo
Universitetet i Oslo
Problemveien 7
0316 OSLO

+47 22 85 50 50http://www.uio.no

Universitetet i Oslo er internasjonalt rangert som Norges fremste universitet, og har gitt og gir vesentlige bidrag til landets forskning, innovasjon og utdanning. Med 27 000 studenter og 6 000 tilsatte har UiO 8 fakultet, 2 museum og flere sentre. 

Følg pressemeldinger fra Universitetet i Oslo

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Universitetet i Oslo på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Universitetet i Oslo

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom