MENY redder tonnevis med økologisk blomkål
Bonde Heinrich Jung i Åsnes kommune i Hedmark fortalte i går til NRK at tonnevis av hans økologiske blomkål sto i fare for å bli kastet. MENY har nå tatt aktive grep for å sikre at dette ikke skjer.

Jung skulle levere 20 000 økologiske blomkål til Bama fordelt over fire uker, men med sommerens finvær er hele avlingen leveringsklar i løpet av noen få dager. Dermed fryktet bonden at blomkålen ville ende som grisemat - helt til MENY kom på banen.
- Vi kan ikke sitte stille å se på at så mye flott mat kastes. Dette er jo dessuten en fantastisk kvalitetsgrønnsak. Samtidig er vi opptatt av å ha økologiske produkter i butikkene våre og et godt forhold til den norske bonden og våre produsenter. Derfor hiver vi oss nå rundt og tar inn hele blomkålpartiet til Jung, sier Siri Helen Hansen-Barry, ansvarlig for frukt og grønt i MENY.
God plassering i butikk
MENY skal de neste dagene løfte frem de økologiske blomkålene i sine nær 200 MENY-butikker for å sikre at de ender på de norske matfatene rundt om i landet. I tillegg til å sette prisen ned til kr. 19,90, vil MENY gi blomkålen god plassering og eksponering i butikk.
- Dette skal vi få til. Jeg er sikker på at vi får solgt ut all blomkålen, sier Hansen-Barry.
Felles dugnad
Jung synes at dette er et godt eksempel på en bra fellesdugnad.
- Dette er et godt tiltak fra MENY. Det er fint at jeg får hjelp i en svært kritisk situasjon som ikke er selvforskyldt. Årets ekstremvær kan jeg jo ikke gjøre noe med, sier Jung som håper at også kundene er sitt ansvar bevisst.
Her er saken på nrk.no fra 8. august hvor Jung frykter at han måtte kaste tonnevis med blomkål.
For mer informasjon, kontakt:
Siri Helen Hansen-Barry, ansvarlig for frukt- og grønt i MENY, tlf. 918 01 788
Heinrich Jung, økologisk bonde, tlf. 413 38 817
Kontakter
Nina Horn HynneKommunikasjonsrådgiver
Tel:934 44 213nina.hynne@meny.noBilder

Om MENY
MENY er Norges største supermarkedkjede med 186 butikker og en omsetning på 18,2 MRD i 2018. Hos MENY får kundene alt påhandlelisten, inkludert ferskvare. Vi skaper matglede og gir våre kunder den beste handleopplevelsen ved å ha stort utvalg, god kvalitet, matfaglige medarbeidere, høy personlig service – samt muligheter for gode kjøp gjennom hundrevis av billige varer. MENY - som også tilbyr det samme utvalget til de samme prisene levert hjem på døra (meny.no) - er en del av NorgesGruppen.
Følg saker fra MENY
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra MENY på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste saker fra MENY
MENY har reddet 300 000 matporsjoner fra å bli kastet28.12.2020 08:00:00 CET | Pressemelding
Gjennom matredder-appen Too Good To Go har MENY-butikkene nå reddet 300 000 matporsjoner fra å bli kastet. Dette tilsvarer 750 tonn CO2-utslipp spart. Enkle og kundevennlige tiltak bidrar i kampen mot matsvinn.
Gir bort julemat til rusavhengige18.12.2020 09:48:40 CET | Pressemelding
Julemat og juletradisjoner er viktige for oss alle, ikke minst for dem som sliter med rus. I samarbeid med «Idretten Skaper Sjanser», gir MENY derfor bort 200 poser med julemat til rusavhengige.
Mer variasjon, vegetar, alkoholfritt og moderne julekaker13.12.2020 09:40:30 CET | Pressemelding
Tradisjoner står sterkt i jula, men vi ser likevel noen nye trender. Vi spiser oss gjennom flere ulike juleretter, handler mer vegetar, velger oftere kvalitet, drikker mer alkoholfritt og baker andre julekaker enn de «sju slagene».
Håndlagde eggprodukter til topps i Norges største lokalmatpris18.9.2020 13:23:08 CEST | Pressemelding
Ek Gårdskjøkken vinner MENYs Matskattstipend 2020 og får kr. 300 000 til å utvikle nye produkter av egg. Nøisom får kr. 200 000 til nye alkoholfrie drikker, mens Askim frukt- & bærpresseri får kr. 100 000 for å fremme norsk bær og frukt. Landbruk- og matminister Olaug Bollestad offentliggjorde i dag vinnerne av Norges største lokalmatpris.
Spennende finalister i Norges største lokalmatpris1.7.2020 07:30:00 CEST | Pressemelding
Seks av MENYs 450 lokalmatprodusenter står igjen som finalister i årets Matskattstipend. Alle er unike produsenter som vektlegger lokal forankring, innovasjon og bærekraft. Vinnerne offentliggjøres av landbruk- og matminister Olaug Bollestad i september.
Lokalmatprodusentene får 10 millioner i støtte21.5.2020 09:53:12 CEST | Pressemelding
I april kjøpte kundene langt mer lokalmat enn de pleier. Og med MENYs løfte om å gi 10 % av kjøpssummen tilbake, deler dagligvarekjeden nå ut kr. 10,2 millioner. Støtten skal hjelpe småskalaprodusentene gjennom koronakrisen.
Gir penger tilbake for å redde norsk lokalmat30.3.2020 08:22:47 CEST | Pressemelding
Koronakrisen rammer norske lokalmatleverandører hardt. MENY frykter mange kan gå konkurs. Nå gir supermarkedkjeden 10 prosent av omsetningen tilbake til produsentene. I tillegg er prisene på over 3000 lokalmatprodukter satt ned.
I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom