MENY

MENY redder tonnevis med økologisk blomkål

Del
Bonde Heinrich Jung i Åsnes kommune i Hedmark fortalte i går til NRK at tonnevis av hans økologiske blomkål sto i fare for å bli kastet. MENY har nå tatt aktive grep for å sikre at dette ikke skjer.
Foto: Christian Brun, BAMA
Foto: Christian Brun, BAMA

Jung skulle levere 20 000 økologiske blomkål til Bama fordelt over fire uker, men med sommerens finvær er hele avlingen leveringsklar i løpet av noen få dager. Dermed fryktet bonden at blomkålen ville ende som grisemat - helt til MENY kom på banen.

- Vi kan ikke sitte stille å se på at så mye flott mat kastes. Dette er jo dessuten en fantastisk kvalitetsgrønnsak. Samtidig er vi opptatt av å ha økologiske produkter i butikkene våre og et godt forhold til den norske bonden og våre produsenter. Derfor hiver vi oss nå rundt og tar inn hele blomkålpartiet til Jung, sier Siri Helen Hansen-Barry, ansvarlig for frukt og grønt i MENY.

God plassering i butikk
MENY skal de neste dagene løfte frem de økologiske blomkålene i sine nær 200 MENY-butikker for å sikre at de ender på de norske matfatene rundt om i landet. I tillegg til å sette prisen ned til kr. 19,90, vil MENY gi blomkålen god plassering og eksponering i butikk.
- Dette skal vi få til. Jeg er sikker på at vi får solgt ut all blomkålen, sier Hansen-Barry.

Felles dugnad
Jung synes at dette er et godt eksempel på en bra fellesdugnad.
- Dette er et godt tiltak fra MENY. Det er fint at jeg får hjelp i en svært kritisk situasjon som ikke er selvforskyldt. Årets ekstremvær kan jeg jo ikke gjøre noe med, sier Jung som håper at også kundene er sitt ansvar bevisst.

Her er saken på nrk.no fra 8. august hvor Jung frykter at han måtte kaste tonnevis med blomkål.


For mer informasjon, kontakt:

Siri Helen Hansen-Barry, ansvarlig for frukt- og grønt i MENY, tlf. 918 01 788
Heinrich Jung, økologisk bonde, tlf. 413 38 817

Kontakter

Bilder

Foto: Christian Brun, BAMA
Foto: Christian Brun, BAMA
Last ned bilde

Om MENY

MENY
MENY
Karenslyst alle 12-14
0213 Oslo

21 61 20 00http://www.meny.no

MENY er Norges ledende supermarkedkjede på nett og i butikk med 188 butikker og en omsetning på 22 milliarder kroner i 2021. MENYs lidenskap er gode råvarer, norsk matkultur og gode matopplevelser. I MENY sier vi at spiser du bedre, lever du bedre. Vi er overbeviste om at mat er viktig for folks livskvalitet. MENY har stort utvalg, mye ferskvare og måltidsløsninger, eget bakeri, mange tusen lokalmatprodukter og store frukt- og grøntavdelinger, men også hundrevis av ukentlige tilbud. Nær 10 000 matarbeidere sørger for personlig service og matfaglig veiledning. For inspirasjon, oppskrifter, vareinformasjon og tilbud, se meny.no. MENY er en del av NorgesGruppen.

Følg pressemeldinger fra MENY

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MENY på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra MENY

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom