MENY redder tonnevis med økologisk blomkål

Jung skulle levere 20 000 økologiske blomkål til Bama fordelt over fire uker, men med sommerens finvær er hele avlingen leveringsklar i løpet av noen få dager. Dermed fryktet bonden at blomkålen ville ende som grisemat - helt til MENY kom på banen.
- Vi kan ikke sitte stille å se på at så mye flott mat kastes. Dette er jo dessuten en fantastisk kvalitetsgrønnsak. Samtidig er vi opptatt av å ha økologiske produkter i butikkene våre og et godt forhold til den norske bonden og våre produsenter. Derfor hiver vi oss nå rundt og tar inn hele blomkålpartiet til Jung, sier Siri Helen Hansen-Barry, ansvarlig for frukt og grønt i MENY.
God plassering i butikk
MENY skal de neste dagene løfte frem de økologiske blomkålene i sine nær 200 MENY-butikker for å sikre at de ender på de norske matfatene rundt om i landet. I tillegg til å sette prisen ned til kr. 19,90, vil MENY gi blomkålen god plassering og eksponering i butikk.
- Dette skal vi få til. Jeg er sikker på at vi får solgt ut all blomkålen, sier Hansen-Barry.
Felles dugnad
Jung synes at dette er et godt eksempel på en bra fellesdugnad.
- Dette er et godt tiltak fra MENY. Det er fint at jeg får hjelp i en svært kritisk situasjon som ikke er selvforskyldt. Årets ekstremvær kan jeg jo ikke gjøre noe med, sier Jung som håper at også kundene er sitt ansvar bevisst.
Her er saken på nrk.no fra 8. august hvor Jung frykter at han måtte kaste tonnevis med blomkål.
For mer informasjon, kontakt:
Siri Helen Hansen-Barry, ansvarlig for frukt- og grønt i MENY, tlf. 918 01 788
Heinrich Jung, økologisk bonde, tlf. 413 38 817
Kontakter
Nina Horn HynneKommunikasjonsrådgiver
Tel:934 44 213nina.hynne@meny.noBilder

Om MENY
MENY er Norges ledende supermarkedkjede på nett og i butikk med 188 butikker og en omsetning på 22 milliarder kroner i 2021. MENYs lidenskap er gode råvarer, norsk matkultur og gode matopplevelser. I MENY sier vi at spiser du bedre, lever du bedre. Vi er overbeviste om at mat er viktig for folks livskvalitet. MENY har stort utvalg, mye ferskvare og måltidsløsninger, eget bakeri, mange tusen lokalmatprodukter og store frukt- og grøntavdelinger, men også hundrevis av ukentlige tilbud. Nær 10 000 matarbeidere sørger for personlig service og matfaglig veiledning. For inspirasjon, oppskrifter, vareinformasjon og tilbud, se meny.no. MENY er en del av NorgesGruppen.
Følg pressemeldinger fra MENY
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MENY på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra MENY
Tydelig trend mot renere råvarer og lokal smak3.7.2025 13:49:03 CEST | Pressemelding
Halvårstallene til MENY viser stor vekst i både lokalmat og ferskvarer i løsvekt. – Vi opplever at trenden mot rene råvarer og norske kvalitetsprodukter forsterker seg. Stadig flere går for ærlige og ekte produkter, sier kategoridirektør Einar Gundersen i MENY.
Her er finalistene i Norges største lokalmatpris23.6.2025 11:29:59 CEST | Pressemelding
Bringebær dyppet i sjokolade, en tradisjonell og ren påleggsserie, meieriprodukter på Jerseymelk, alkoholfrie plommedrikker, mer meieriprodukter på geitemelk og bærmottak for mer ville, norske bær. Seks lokalmatprodusenter er finalister i MENYs Matskattstipend 2025 og konkurrerer om 600 000 kroner.
MENY tar markedsandeler19.3.2025 09:05:00 CET | Pressemelding
MENY har 0,2 prosentpoeng vekst i markedsandel i 2025. Dermed har kjeden utlignet tilbakegangen fra 2024. – I år, som i fjor, har vi vekst i kunder, løsvektdiskene og ferskvarer. Folk etterspør utvalg, kvalitet og en god handleopplevelse. Vi investerer mer enn noen gang i butikkporteføljen vår, sier viseadministrerende direktør Geir Hov i MENY
MENY Granholmen kåret til landets beste5.2.2025 18:10:12 CET | Pressemelding
MENY Granholmen i Sandefjord er kåret til «Årets butikk» 2024. – Å gå helt til topps blant våre 187 butikker sier alt om nivået og presisjonen. MENY Granholmen har god atmosfære, oser av matglede og har skyhøy score i kundeundersøkelser, sier Geir Hov, juryleder og konstituert kjedeleder i MENY.
Dette er trendene i 202427.12.2024 08:00:00 CET | Pressemelding
Proteiner er trendy, det samme er helmelk, fruktgodteri, alkoholfritt, lokalmat og pastaretten med feta. Plastposen er årets taper.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom