MENY har kuttet ut engangsplast
I kampen mot plastforsøpling, har MENY kuttet ut engangsartikler i plast på produkter som lett havner i naturen, som typiske piknik-produkter. Skal du nyte mat i det fri, har MENY nedbrytbare alternativer. Nå varsler også miljøvernministeren et kommende forbud.
Selv om mesteparten av plasten fra norsk dagligvare ender i husholdningen og vi i Norge har gode ordninger for resirkulering, havner fortsatt for mye i naturen, noe som får katastrofale følger for dyr og planteliv, både på land og i vann.
- Vi ønsker ikke å bidra til at plast flyter rundt på stranda og i parken. Vi tar vår del av ansvaret og fjerner engangsartikler i plast på typiske piknik-produkter, og erstatter med bedre alternativer, sier Erik Halstensen, miljøansvarlig i MENY.
Sugerør og bestikk
Pakninger med sugerør og bestikk i plast er erstattet med henholdsvis papp og nedbrytbart tre, noe som betyr en årlig plastreduksjon på 11 tonn. Samtidig er plastfilmen på papptallerkener erstattet med vannbasert lakk. I ferskvaredisken og salatbaren til MENY er det nå trebestikk og pappbegre som gjelder, med noen unntak på enkelte retter i delikatessen, som fortsatt krever plastboks.
- Samtidig som vi fjerner plastforsøplings-værstinger, må vi fortsette å oppmuntre kundene til å ta med seg søpla si, samt gi dem informasjon om hvordan de skal kaste avfallet slik at vi oppnår høyest mulig grad av gjenvinning, sier Halstensen.
Plastkutt på typiske piknik-produkter:
- Tilbyr ikke engangsartikler i plast som sugerør, bestikk og tallerkener, kun nedbrytbare alternativer
- Har erstattet plastbegrene i salatbaren med papp og innført pappbeger i ferskvaren
- Tilbyr trebestikk i salatbaren og ferskvaredisken
- Erstattet plastbegre på jordbær, bringebær og moreller med papp
- Har erstattet sesongposen til frukt og grønt i plast med papir
- Tilbyr gjenbruksposer til frukt og grønt
- Tilbyr papirhandlepose og gjenbrukspose, i tillegg til plastbærepose.
PS. MENY-butikkene bruker opp sitt restlager av bestikk o.l. i plast.
Kontakter
Nina Horn HynneKommunikasjonssjef
934 44 213nina.hynne@meny.noBilder
Om MENY
MENY er Norges største supermarkedkjede med 186 butikker og en omsetning på 18,2 MRD i 2018. Hos MENY får kundene alt påhandlelisten, inkludert ferskvare. Vi skaper matglede og gir våre kunder den beste handleopplevelsen ved å ha stort utvalg, god kvalitet, matfaglige medarbeidere, høy personlig service – samt muligheter for gode kjøp gjennom hundrevis av billige varer. MENY - som også tilbyr det samme utvalget til de samme prisene levert hjem på døra (meny.no) - er en del av NorgesGruppen.
Følg saker fra MENY
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra MENY på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste saker fra MENY
MENY deler ut lokalmat på Black Friday29.11.2019 07:00:00 CET | Pressemelding
MENY bruker Black Friday til å løfte frem sine flere hundre lokalmatprodusenter, og inviterer til tidenes største prøvesmaking. På 10 år har MENY femdoblet salget av lokalmat, og i løpet av 2020 vil omsetningen være på over en milliard kroner. Likevel er matskattene godt bevarte hemmeligheter for mange.
Jacobs Utvalgte: 10 år og rekordomsetning15.10.2019 12:38:54 CEST | Pressemelding
I 2009 kom Jacobs Utvalgte; første serie innen egne merkevarer som satset mer mot kvalitet. Nå består serien av over 200 produkter og omsatte i fjor for kr. 540 millioner i NorgesGruppen. Flere av brødene og pølsene er favoritter, mens Belgiske trøfler er Norges mest solgte konfekt.
Årets Lokalmatgründer 2019 er kåret13.9.2019 17:03:35 CEST | Pressemelding
Vinneren av Årets Lokalmatgründer 2019 er Ostebygda. Ostebygda er et helt spesielt fellesskap mellom åtte melk- og osteprodusenter i Hol, Hallingdal. De har gjennom et godt samarbeid - på kort tid - bygget opp et helt spesielt nettverk der delingskultur og framsnakking står i fokus.
Økologisk spekepølse til topps i Norges største lokalmatpris6.9.2019 11:26:26 CEST | Pressemelding
Ask gård fra Buskerud er vinner av Matskattstipendet 2019 og får 350 000 kroner for å utvikle Norges første økologiske hverdagssalami. I tillegg får Den sorte havre fra Østfold 150 000 kroner for å utvikle nye havregrynprodukter av svarthavre. Norges største lokalmatpris ble i dag delt ut av landbruks- og matminister Olaug Bollestad.
100 000 matporsjoner reddet via app26.8.2019 07:30:00 CEST | Pressemelding
Gjennom overskuddsmat-appen Too Good To Go har MENY reddet 100 000 matporsjoner fra å ende som avfall. Dette tilsvarer 250 tonn spart CO2-utslipp. Kampen mot matsvinn gir resultater.
Ny rapport om trender og matvaner7.8.2019 10:37:15 CEST | Pressemelding
Stadig oftere ender chilisaus, alkoholfri øl, norsk ost, melon, tomat og skyr i handlekurven. På pizza vil vi ha kjøttdeig, og bananen skal være helt gul. Vi vil ha mindre sukker, grønnere produkter og sunnere snacks, og er bevisste på matsvinn og plast. Dette viser MENYs ferske matrapport.
I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom