MENY har kuttet ut engangsplast
Selv om mesteparten av plasten fra norsk dagligvare ender i husholdningen og vi i Norge har gode ordninger for resirkulering, havner fortsatt for mye i naturen, noe som får katastrofale følger for dyr og planteliv, både på land og i vann.
- Vi ønsker ikke å bidra til at plast flyter rundt på stranda og i parken. Vi tar vår del av ansvaret og fjerner engangsartikler i plast på typiske piknik-produkter, og erstatter med bedre alternativer, sier Erik Halstensen, miljøansvarlig i MENY.
Sugerør og bestikk
Pakninger med sugerør og bestikk i plast er erstattet med henholdsvis papp og nedbrytbart tre, noe som betyr en årlig plastreduksjon på 11 tonn. Samtidig er plastfilmen på papptallerkener erstattet med vannbasert lakk. I ferskvaredisken og salatbaren til MENY er det nå trebestikk og pappbegre som gjelder, med noen unntak på enkelte retter i delikatessen, som fortsatt krever plastboks.
- Samtidig som vi fjerner plastforsøplings-værstinger, må vi fortsette å oppmuntre kundene til å ta med seg søpla si, samt gi dem informasjon om hvordan de skal kaste avfallet slik at vi oppnår høyest mulig grad av gjenvinning, sier Halstensen.
Plastkutt på typiske piknik-produkter:
- Tilbyr ikke engangsartikler i plast som sugerør, bestikk og tallerkener, kun nedbrytbare alternativer
- Har erstattet plastbegrene i salatbaren med papp og innført pappbeger i ferskvaren
- Tilbyr trebestikk i salatbaren og ferskvaredisken
- Erstattet plastbegre på jordbær, bringebær og moreller med papp
- Har erstattet sesongposen til frukt og grønt i plast med papir
- Tilbyr gjenbruksposer til frukt og grønt
- Tilbyr papirhandlepose og gjenbrukspose, i tillegg til plastbærepose.
PS. MENY-butikkene bruker opp sitt restlager av bestikk o.l. i plast.
Kontakter
Nina Horn HynneKommunikasjonssjef
Tel:934 44 213nina.hynne@meny.noBilder
Om MENY
MENY er Norges ledende supermarkedkjede på nett og i butikk med 188 butikker og en omsetning på 22 milliarder kroner i 2021. MENYs lidenskap er gode råvarer, norsk matkultur og gode matopplevelser. I MENY sier vi at spiser du bedre, lever du bedre. Vi er overbeviste om at mat er viktig for folks livskvalitet. MENY har stort utvalg, mye ferskvare og måltidsløsninger, eget bakeri, mange tusen lokalmatprodukter og store frukt- og grøntavdelinger, men også hundrevis av ukentlige tilbud. Nær 10 000 matarbeidere sørger for personlig service og matfaglig veiledning. For inspirasjon, oppskrifter, vareinformasjon og tilbud, se meny.no. MENY er en del av NorgesGruppen.
Følg pressemeldinger fra MENY
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MENY på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra MENY
Tydelig trend mot renere råvarer og lokal smak3.7.2025 13:49:03 CEST | Pressemelding
Halvårstallene til MENY viser stor vekst i både lokalmat og ferskvarer i løsvekt. – Vi opplever at trenden mot rene råvarer og norske kvalitetsprodukter forsterker seg. Stadig flere går for ærlige og ekte produkter, sier kategoridirektør Einar Gundersen i MENY.
Her er finalistene i Norges største lokalmatpris23.6.2025 11:29:59 CEST | Pressemelding
Bringebær dyppet i sjokolade, en tradisjonell og ren påleggsserie, meieriprodukter på Jerseymelk, alkoholfrie plommedrikker, mer meieriprodukter på geitemelk og bærmottak for mer ville, norske bær. Seks lokalmatprodusenter er finalister i MENYs Matskattstipend 2025 og konkurrerer om 600 000 kroner.
MENY tar markedsandeler19.3.2025 09:05:00 CET | Pressemelding
MENY har 0,2 prosentpoeng vekst i markedsandel i 2025. Dermed har kjeden utlignet tilbakegangen fra 2024. – I år, som i fjor, har vi vekst i kunder, løsvektdiskene og ferskvarer. Folk etterspør utvalg, kvalitet og en god handleopplevelse. Vi investerer mer enn noen gang i butikkporteføljen vår, sier viseadministrerende direktør Geir Hov i MENY
MENY Granholmen kåret til landets beste5.2.2025 18:10:12 CET | Pressemelding
MENY Granholmen i Sandefjord er kåret til «Årets butikk» 2024. – Å gå helt til topps blant våre 187 butikker sier alt om nivået og presisjonen. MENY Granholmen har god atmosfære, oser av matglede og har skyhøy score i kundeundersøkelser, sier Geir Hov, juryleder og konstituert kjedeleder i MENY.
Dette er trendene i 202427.12.2024 08:00:00 CET | Pressemelding
Proteiner er trendy, det samme er helmelk, fruktgodteri, alkoholfritt, lokalmat og pastaretten med feta. Plastposen er årets taper.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom