Leading Web Solutions

Med leiebil fra Bodø står opplevelsene i kø

Del

Når sommerferien starter har mange lyst til å dra langt av gårde, og oppleve helt nye ting. Å sette seg på flyet til Bodø, hente ut en leiebil og legge i vei nedover den nasjonale turistvegen langs Helgelandskysten er en sikker måte å oppnå det på.

Helgelandskysten er ikke bare utrolig vakker, den er også full av spennende opplevelser. Foto: Istockphoto.
Helgelandskysten er ikke bare utrolig vakker, den er også full av spennende opplevelser. Foto: Istockphoto.

Enkelt å planlegge godt

At veien langs Helgelandskysten står på listen over nasjonale turistveger kommer av at den i tillegg til fantastisk natur også byr på spennende opplevelser og spesiell arkitektur, i tillegg til god turist-infrastruktur som rasteplasser og merkede utsiktspunkter.

På nettsiden til NasjonaleTuristveger.no finner du masse informasjon for å planlegge reiseruten. Det gjelder både praktiske ting, som kart og lenker til bestillinger, samt tips til severdigheter. Blant annet kan du finne kart over ladepunkter langs ruta, hvis du ønsker å leie en elbil for ferieturen. 

Langs hele veien går det også en rekke avstikkere til E6. På den måten kan du ta noen raske etapper der inniblant, hvis du ønsker det.

Lyst og lystbetont

På Helgelandskysten er det lyst hele natten om sommeren. Midnattsolen gir fantastiske farger, og er en attraksjon i seg selv. Men det er ikke bare lyset som gjør det lystbetont med ferie der.

En stor fordel er at det er så mange aktiviteter å velge mellom, slik at det ikke trenger å være veldig lang kjøretur mellom hver opplevelse. Legg opp til korte etapper hvis du har med barn i bilen.

Aktiviteter som hjelper på å få utløp for energi er blant annet fjellturer, snorkling, padling og magiske sykkelturer. Du kan også besøke Norges nest største isbre, Svartisen på hele 370 kvm.

Ved å besøke nettstedet VisitHelgeland.com kan du forhåndsbestille ulike aktiviteter. På den måten blir det ekstra enkelt å komme rett i gang når dere er framme. Utstyr kan leies på de ulike attraksjonene.

Sykkeltur

På bilferie kan det også være deilig å parkere bilen en dag eller to, og heller nyte naturen fra sykkelsetet. Flere steder langs Helgelandskysten får du leid sykkel. Det er også mulig å få fraktet bagasje fra ett sted til annet, dersom du ikke ønsker å ha alt med på bagasjebrettet.

På nettsiden VisitHelgeland.com kan du finne alt av praktisk informasjon om området, samt tips til turer og aktiviteter. Der finner du lenker videre til bestilling av overnatting, sykkelutleie og klatring, samt mye mer.

En spennende aktivitet er snorkling rundt Vega, den flotte øya som står på UNESCOs verdensarvliste. Vannet er kaldt, men ikke vær redd, du kan leie både snorkleutstyr og våtdrakt med hette, hansker og sokker på Vega Verdensarvsenter. De har drakter helt ned i 10 års-størrelse.

På Vega er det laget en serie av store bøyer som viser vei for snorklere i alle aldre, i et gruntvannsområde med spennende plante- og dyreliv under vann.

Helgelandskysten byr på fantastiske strender. Hvis du har lyst på å bade der uten våtdrakt, kan du besøke Botn Havsbad i nærheten av Sandnessjøen. Det er et område som er delvis oppdemmet og grunt. På den måten blir temperaturen i vannet om sommeren høyere enn ellers i havet.

Området utenfor Sandnessjøen regnes også som et av de fineste stedene å padle i Norge. Det finnes utleie av kajakker flere steder, blant annet på Seløya. Det er også mulig med guidede familie-padleturer.

Finn passende leiebil

Enten du drar alene, med venner eller med familie, så er det lurt å tenke nøye over på forhånd hva slags bil dere har behov for. På nettsidene Leiebilguiden.no/norge/bodo/ kan du finne informasjon om hvilke leiebiler som er tilgjengelig på Bodø lufthavn, samt en rekke andre steder i Norge og resten verden.

Der kan du også finne rabatterte priser. Alle bestillingene gjort gjennom Leiebilguiden.no inkluderer dessuten nødvendige forsikringer og fri kjørelengde.

Det lønner seg alltid å bestille leiebil i god tid før man trenger den. På den måten oppnår man best pris, og det er flest biltyper å velge mellom. Så det er bare å sette i gang å kose seg med sommerferieplanene!

Bilder

Helgelandskysten er ikke bare utrolig vakker, den er også full av spennende opplevelser. Foto: Istockphoto.
Helgelandskysten er ikke bare utrolig vakker, den er også full av spennende opplevelser. Foto: Istockphoto.
Last ned bilde

Om Leading Web Solutions

Leading Web Solutions
Leading Web Solutions
Hulda Garborgsvei 13
4020 Stavanger

968 10 523https://leadingwebsolutions.com

Leading Web Solutions publiserer innhold rettet mot leiebil, privatøkonomi og lånebransjen.

 

Følg saker fra Leading Web Solutions

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Leading Web Solutions på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Leading Web Solutions

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom