MENY

Matsvinndagen: 34% kutt i brødkasting i år

Del

MENY har det siste halvåret hatt en samlet reduksjon i brødsvinn på 34 prosent. Innen et år vil besparelsen i MENY-butikkene tilsvare over 1 million brød. 29. september er FNs internasjonale dag mot matsvinn.

Mari Kristine Kasbo, kategoriansvarlig bakeri i MENY, skal sammen med butikkene redde en million brød på et år. Foto: Michael Johnsen
Mari Kristine Kasbo, kategoriansvarlig bakeri i MENY, skal sammen med butikkene redde en million brød på et år. Foto: Michael Johnsen

I Norge kastes mange hundre tusen brød hver dag. Flest hjemme, men også mange allerede i matbutikken. I mars rullet MENY derfor ut et stort brødsvinnprosjekt. Ved hjelp av automatiske stekeplaner i hver butikk, basert på teknologi, algoritmer og salg i sanntid, stekes riktigere mengde brød gjennom dagen. Prosjektet inkluderer også ærlig kundekommunikasjon knyttet til mindre utvalg på kvelden, anbefaling om andre brødfavoritter og mulighet til å kjøpe halvstekte brød som alternativ. Siden mars i år har MENY-butikkene en samlet reduksjon i brødsvinn på over 34 prosent.

- Lykkes vi med å oppnå en reduksjon på minst 30 prosent gjennom et helt år, vil det tilsvare en million sparte brød, noe som igjen betyr 600 tonn redusert CO2-utslipp, sier Mari Kristine Kasbo, kategoriansvarlig bakeri i MENY.

Mål om 50% reduksjon
MENY har som mål å redusere sitt totale matsvinn med 50 prosent innen 2025. Brød, frukt og grønnsaker er svinnverstingene i MENY.

I Norge er matsvinnet på minst 417 000 tonn pr år, tilsvarende 78 kilo per innbygger (kilde: Matvett). Det representerer et CO2-utslipp på 1,26 millioner tonn.


 

Les om den internasjonale matsvinndagen og matsvinnprosjekter i Norge: https://www.matvett.no/bransje/aktuelt/hele-verden-skal-halvere-matsvinnet-1

Om MENYs brødsvinnprosjekt: Skal redde en million brød fra å bli kastet | Meny.no

Slik bruker du opp brødet ditt: Slik unngår du å kaste gammelt brød | Meny.no

Slik jobber MENY med svinn: Dette gjør MENY for å redusere matsvinn | Meny.no

Kontakter

Bilder

Mari Kristine Kasbo, kategoriansvarlig bakeri i MENY, skal sammen med butikkene redde en million brød på et år. Foto: Michael Johnsen
Mari Kristine Kasbo, kategoriansvarlig bakeri i MENY, skal sammen med butikkene redde en million brød på et år. Foto: Michael Johnsen
Last ned bilde

Om MENY

MENY
MENY
Karenslyst alle 12-14
0213 Oslo

21 61 20 00http://www.meny.no

MENY er Norges ledende supermarkedkjede på nett og i butikk med 188 butikker og en omsetning på 22 milliarder kroner i 2021. MENYs lidenskap er gode råvarer, norsk matkultur og gode matopplevelser. I MENY sier vi at spiser du bedre, lever du bedre. Vi er overbeviste om at mat er viktig for folks livskvalitet. MENY har stort utvalg, mye ferskvare og måltidsløsninger, eget bakeri, mange tusen lokalmatprodukter og store frukt- og grøntavdelinger, men også hundrevis av ukentlige tilbud. Nær 10 000 matarbeidere sørger for personlig service og matfaglig veiledning. For inspirasjon, oppskrifter, vareinformasjon og tilbud, se meny.no. MENY er en del av NorgesGruppen.

Følg pressemeldinger fra MENY

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra MENY på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra MENY

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom