Virke

Matprisene falt som normalt i desember.

Del
Prisene på mat og alkoholfrie drikkevarer falt med 1,8 prosent i desember.
Bendik Solum Whist, bransjedirektør for dagligvare
Bendik Solum Whist, bransjedirektør for dagligvare

Dempet tolvmånedersveksten

Prisfallet i desember dempet tolvmånedersveksten som mellom november 2021 og november 2022 lå på 12,7 prosent. Fra desember 2021 til desember 2022 steg prisene på mat og drikke med 11,5 prosent.  

 - Prisene på mat og drikke falt i desember og førte til at tolvmånedersveksten sank med 1,2 prosentpoeng. Dette er som forventet, og i tråd med utviklingen tidligere år, sier Bendik Solum Whist, bransjedirektør for dagligvare i Virke 

  Importerte varer øker mest

- Prisveksten på mat og drikke ligger fortsatt høyt, og betydelig over gjennomsnittet av varer i konsumprisindeksen. Det er importerte varer som ligger høyest, særlig kaffe, te og kakao, sier Whist.  

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Bendik Solum Whist, bransjedirektør for dagligvare
Bendik Solum Whist, bransjedirektør for dagligvare
Last ned bilde

Om Virke

Virke
Virke
Henrik Ibsens gate 90
0255 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

Virke er hovedorganisasjonen for arbeidsgivere i handels- og tjenestenæringen. Det er næringer som står for halvparten av verdiskapingen i Norge. Vi kjemper for våre 25 000 medlemsvirksomheter slik at de er rustet for morgendagen, fordi deres utfordringer er våre utfordringer. 

Følg pressemeldinger fra Virke

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom