MatPrat inngår samarbeid med Bocuse d’Or

Bocuse d’Or er verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse med tre uttak. Den første konkurransen arrangeres 18. september i Stavanger Konserthus, og er den nasjonale kvaliken Årets kokk 2023. Årets kokk er ansett som en av verdens vanskeligste nasjonale uttak. Vinneren her blir Norges kandidat til Bocuse d’Or Europe som skal holdes i Trondheim i mars 2024, der de 10 beste av 20 europeiske land vinner billetten til verdensfinalen i Bocuse d’Or januar 2025. Bocuse d’Or er verdens vanskeligste konkurranse i kokkekunst, og en pallplass her sikrer evig tid som skinnende stjerne på verdens kokkehimmel.
Kandidatene som skal delta i Årets kokk er valgt ut av Bocuse-akademiet, som er en forening for Norges tidligere deltakere i Bocuse d’Or-konkurransen siden 1987.
Årets Kokk 2023 – Kandidater
Navn: Aleksander Løkkeberg Vartdal
Alder: 27 år
Arbeidssted: Utvikler, Thon Hotels, Oslo
Navn: Aron Espeland
Alder: 27 år
Arbeidssted: Souschef, Brasserie France, Oslo
Navn: Håkon Solbakk
Alder: 31 år
Arbeidssted: Excecutive Head Chef, Speilsalen, Britannia Hotel, Trondheim
Navn: Håvard Werkland
Alder: 28 år
Arbeidssted: Assisterende kjøkkensjef, Speilsalen, Britannia Hotel, Trondheim
Navn: Runa Ailin Kvendseth
Alder: 25 år
Arbeidssted: Souschef, SÖL, Stavanger
Kandidatene er vurdert på bakgrunn av en søknad, hvor de måtte presentere tre personlige, unike oppskrifter hver: En hovedrett i klassisk Bocuse-stil bestående av norsk rødt fe og vinterlagrede rotgrønnsaker og meierifløte, en freestyle-smårett med norske blåskjell, tørrfisk fra Lofoten og regnbuegulrøtter fra Vang gård på Skreia, samt en ganefryd, der kandidatene skulle gjenskape den norske klassikeren bakt potet.
– Jeg synes det er veldig spennende å se hvor ulikt kokkene hør løst utfordringene gjennom sine søknader, og selv om de har hatt utgangspunkt i den samme stykningsdelen høyrygg fra Norsk rødt fe (NRF), er det gøy å se den store variasjonen vi ser i teknikk, smakstilsetninger og presentasjon sier matfaglig rådgiver Anette Fjelleng Hansen i MatPrat.
Alle kokkene har sendt inn bilder og videoer av rettene sine for å bli plukket ut som kandidat i konkurransen om å bli årets kokk.
– Alle kandidatene har sin egen signatur på rettene, og deres identitet får skinne igjennom. Det er fantastisk å se hvordan de unge kokkene tar i bruk en tradisjonsråvare som høyrygg i ny drakt, sier Fjelleng Hansen i MatPrat.
Vi i MatPrat gleder oss til å følge kokkene videre i det store og prestisjefylte konkurransen Bocuse d’Or.
Nøkkelord
Kontakter
Karoline BergSenior kommunikasjonsrådgiver
Tel:90108954karoline.berg@matprat.noBilder

Om MatPrat
MatPrat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom MatPrat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. MatPrat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.
Følg pressemeldinger fra MatPrat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MatPrat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra MatPrat
Slik griller vi i sommer30.5.2023 13:49:14 CEST | Pressemelding
Tallenes tale er klar, vi nordmenn liker best pølser og burger på grillen! Og det er søringene som griller mest.
To av fem vil følge anti-dietten22.5.2023 07:30:00 CEST | Pressemelding
Mindful eating er anti-dietten som sier farvel til kaloritelling og nei-mat. Den kommer høyt på lista over kosthold nordmenn kunne tenke seg å følge. Ekspert mener det kan gi mer matglede.
– Du blir ikke tjukk av å spise på kvelden15.5.2023 07:30:00 CEST | Pressemelding
1 av 3 tror periodiske faste er bra for vektnedgang. MatPrats ernæringsekspert mener faste har mye bra for seg, men at det er en myte at man bli tjukk av å spise ofte eller sent.
Nordmenn flest går ikke på dietter11.5.2023 12:16:22 CEST | Pressemelding
MatPrat har nylig gjennomført en stor undersøkelse om nordmenns syn på dietter og kostråd. Det tyder på at folk flest vurderer egne matvaner med tanke på forbedringer. I tillegg er kvinner mer orienterte om de fleste dietter og kostråd enn menn.
Nordiske kostholdsråd på sviktende grunnlag28.4.2023 14:39:53 CEST | Pressemelding
Utkastet til anbefalinger for nye nordiske kostholdsråd (NNR) som nå er sendt ut på høring fra Helsedirektoratet, anbefaler drastiske kutt i nordmenns forbruk av rødt kjøtt. Dårlig faglig grunnlag for påstander om helserisiko, sier MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom