MatPrat inngår samarbeid med Bocuse d’Or
Bocuse d’Or er verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse med tre uttak. Den første konkurransen arrangeres 18. september i Stavanger Konserthus, og er den nasjonale kvaliken Årets kokk 2023. Årets kokk er ansett som en av verdens vanskeligste nasjonale uttak. Vinneren her blir Norges kandidat til Bocuse d’Or Europe som skal holdes i Trondheim i mars 2024, der de 10 beste av 20 europeiske land vinner billetten til verdensfinalen i Bocuse d’Or januar 2025. Bocuse d’Or er verdens vanskeligste konkurranse i kokkekunst, og en pallplass her sikrer evig tid som skinnende stjerne på verdens kokkehimmel.
Kandidatene som skal delta i Årets kokk er valgt ut av Bocuse-akademiet, som er en forening for Norges tidligere deltakere i Bocuse d’Or-konkurransen siden 1987.
Årets Kokk 2023 – Kandidater
Navn: Aleksander Løkkeberg Vartdal
Alder: 27 år
Arbeidssted: Utvikler, Thon Hotels, Oslo
Navn: Aron Espeland
Alder: 27 år
Arbeidssted: Souschef, Brasserie France, Oslo
Navn: Håkon Solbakk
Alder: 31 år
Arbeidssted: Excecutive Head Chef, Speilsalen, Britannia Hotel, Trondheim
Navn: Håvard Werkland
Alder: 28 år
Arbeidssted: Assisterende kjøkkensjef, Speilsalen, Britannia Hotel, Trondheim
Navn: Runa Ailin Kvendseth
Alder: 25 år
Arbeidssted: Souschef, SÖL, Stavanger
Kandidatene er vurdert på bakgrunn av en søknad, hvor de måtte presentere tre personlige, unike oppskrifter hver: En hovedrett i klassisk Bocuse-stil bestående av norsk rødt fe og vinterlagrede rotgrønnsaker og meierifløte, en freestyle-smårett med norske blåskjell, tørrfisk fra Lofoten og regnbuegulrøtter fra Vang gård på Skreia, samt en ganefryd, der kandidatene skulle gjenskape den norske klassikeren bakt potet.
– Jeg synes det er veldig spennende å se hvor ulikt kokkene hør løst utfordringene gjennom sine søknader, og selv om de har hatt utgangspunkt i den samme stykningsdelen høyrygg fra Norsk rødt fe (NRF), er det gøy å se den store variasjonen vi ser i teknikk, smakstilsetninger og presentasjon sier matfaglig rådgiver Anette Fjelleng Hansen i MatPrat.
Alle kokkene har sendt inn bilder og videoer av rettene sine for å bli plukket ut som kandidat i konkurransen om å bli årets kokk.
– Alle kandidatene har sin egen signatur på rettene, og deres identitet får skinne igjennom. Det er fantastisk å se hvordan de unge kokkene tar i bruk en tradisjonsråvare som høyrygg i ny drakt, sier Fjelleng Hansen i MatPrat.
Vi i MatPrat gleder oss til å følge kokkene videre i det store og prestisjefylte konkurransen Bocuse d’Or.
Nøkkelord
Kontakter
Karoline BergSenior kommunikasjonsrådgiver
Tel:90108954karoline.berg@matprat.noBilder
Om MatPrat
MatPrat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom MatPrat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. MatPrat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.
Følg pressemeldinger fra MatPrat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MatPrat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra MatPrat
Folk flest dropper dietter26.4.2024 07:30:00 CEST | Pressemelding
Et flertall av nordmenn velger å spise variert og avstår fra strenge dietter. Det viser en ny undersøkelse fra MatPrat utført av Opinion.
Disse kommenterer mest på det andre spiser23.4.2024 07:40:00 CEST | Pressemelding
1 av 3 får kommentarer på det de spiser fra andre. Det viser en ny undersøkelse fra MatPrat, utført av Opinion. Det er særlig en gruppe som kommenterer mer enn andre. Kan du gjette hvem?
Det store påskemysteriet – hva spiser vi i påsken?19.3.2024 12:11:50 CET | Pressemelding
Tallene fra årets påskeundersøkelse, som er gjennomført av YouGov, på vegne av MatPrat, er klare. Og ikke uventet spiser folk både lam og egg i påsken. Nordmenn spiser drøyt 27 millioner egg i løpet av påsken. Her er noen raske tall om våre påskevaner.
Slik redder du maten når strømmen går5.1.2024 11:50:36 CET | Pressemelding
Ved strømbrudd er det enkle ting du kan gjøre for å redde maten. En frossen steik er ypperlig som kjøleelement.
Kalkun er fortsatt nyttårsfavoritten27.12.2023 07:30:00 CET | Pressemelding
1 av 3 planlegger å spise kalkun på nyttårsaften i år, det viser MatPrats årlige juleundersøkelse utført av Opinion. Men hva menyen blir på nyttårsaftenen er ikke like tradisjonsbundet som på julaften.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom