Drabant Music

Magnus Børmark fra Gåte solodebuterer med «Magnet»

Del
Foto: Raymond Eide
Foto: Raymond Eide

Gåtes energiske gitarist Magnus Børmark er klar for å gi ut egen musikk på norsk. Det starter med med hans første singel som er ute i dag.

Hør «Magnet» her!

Magnus Børmark er en velkjent karakter i norskt og internasjonalt musikkliv, både som eksplosiv og sminket gitarakrobat i folkrockbandet Gåte, og som kompromissløs låtskriver og skaper av det sjangerdefinerende bandet 22.

Nå har Magnus lagt tatt fatt i alt sitt kreative overskudd og energi, og lagt det i et helt nytt soloprosjekt under sitt eget navn. I løpet av sitt over gjennomsnittet aktive liv har han underveis også skrevet låter på norsk, med et langt mer intimt uttrykk enn vi kjenner ham for. Med språklig finurlighet, lek og overskudd, får lytteren her en bit av Magnus sin levende dybde, samtidig som det er en tydelig modning som preger musikken.

– Jeg håper at lyttere, gamle som nye, kan komme nærmere min poesi og mitt liv med denne singelen, og resten av det som er i vente. Energien min er ikke bare "all over the place" lenger nå; jeg har fått kobla på noe jording, og da begynner moroa, sier Magnus om prosjektet.

For å sitere fra singelen: "Du kan jag og jag i en evighet, men æ foretrekke å vær en magnet."

Kontakter

Bilder

Foto: Raymond Eide
Foto: Raymond Eide
Last ned bilde
Singelcover for «Magnet»
Singelcover for «Magnet»
Last ned bilde

Om Drabant Music

Drabant Music
Drabant Music
Akersgaten 7
0158 Oslo

http://www.drabantmusic.no

Et plateselskap for både kjente og nye talenter
Vi representerer deLillos, CC Cowboys, Oslo Ess, The Dogs, Ole Paus, Savoy, Anja Garbarek, Ida Jenshus, Inge Bremnes, Knut Anders Sørum, Magne Furuholmen, Anna Kajander, Temporary, Marianne Sveen, Raga Rockers, Michael Krohn, Lila, Falkevik, Viktor Wilhelmsen, Tommy Tokyo, WE, Rokusho, Narum, Casa Murilo, Jess Morgan, Munroe / Knutsen, Waaktaar & Zoe, The Sleepends, Beckstrøm Kvartett, duve, Ingrid Lovise, Påls butikk, Trang Fødsel, Samuelsen, Zuma, Edeema, Pine Lake, daelen, Follow That Dream, The Contenders, Norwegian Thunderboys og 4ETG. 

Følg saker fra Drabant Music

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Drabant Music på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Drabant Music

CC Cowboys slipper siste singel før albumslipp18.9.2020 07:42:00 CESTPressemelding

2. oktober kommer CC Cowboys sitt nye album, Elsket for alltid, og i dag kan du høre tittelkuttet fra plata. Hør «Elsket for alltid» her! Få titler passer vel bedre enn denne når CC Cowboys i år feirer sitt 30-årsjubileum med sin norske musikkhistoriske katalog - fra «Harry» til «Kom deg løs». Her snakker vi om en real mollstemt godbit med mange stemningsfulle detaljer, som er med på å ytterligere demonstrere den musikalske bredden til disse ti nye låtene på Elsket for alltid. «Elsket for alltid» er den fjerde singelen som slippes fra det nye albumet, og følger singler som «Våre liv» og «Nå tar vi vare på hverandre». Vi gleder oss så mye til dere får høre resten!

Ida Jenshus synger på norsk på ny singel11.9.2020 08:22:00 CESTPressemelding

Den nye singlen «Heim igjen» er ute nå, og kan høres her! «Heim igjen» representerer et nytt kapittel i Ida Jenshus’ varierte og innholdsrike karriere. Riktignok har hun sunget noen låter på trøndersk før, men dette er første gang Steinkjer-artisten skriver på morsmålet. Foranledningen er en kampanje for Bufetat region Midt-Norge som blant annet jobber for å hjelpe utsatt ungdom. Nå lanseres behandlingsopplegget TFCO i Trøndelag, der hensikten er å finne behandlingshjem til ungdom med adferdsproblemer som gjør det vanskelig for dem å bo med foreldrene – med mål om at de skal vende tilbake til egne familier på et senere tidspunkt. Det er en sak Ida stiller seg helhjertet bak. – Jeg ble kontaktet av reklamebyrået Tibe T i Trondheim som jobber med kampanjen. De hadde sett videoen til «Har du glemt», en duett jeg sang med Rasmus Rohde for et par år siden. Den hadde akkurat den stemningen de var ute etter, og de spurte om jeg kunne tenke meg å skrive en sang til kampanjen, på norsk. Teksten

Narum slipper ny singel og dato for det nye albumet4.9.2020 07:42:00 CESTPressemelding

Den neste singelen fra Narums kommende album har for lengst blitt en livefavoritt blant fansen. Derfor er vi ekstra glade for å slippe «Danny Boy» i dag. Hør den nye singelen her! «Danny Boy» er en av vokalist Benediktes absolutte favorittlåter. Det var likevel ikke det som initierte at søskentrioen fra Toten gikk i studio og spilte inn den tradisjonsrike låta fra den grønne øya. Det startet ganske tilfeldig. Storebror i bandet, Lars Christian, var ute og kjørte bil da han hørte «Danny Boy»på radioen. Han var godt kjent med låta fra før, men av en eller annen grunnble denliggende der i bakhodet. Da han ti minutter senere svingte inn på en kafè, fordi han var en halvtime for tidlig ute til å hente eldste dattera på skolen,fant han fram telefonen og begynte å skrive. I løpet av den snaue halvtimen ble «Danny Boy» gjendiktet til totendialekt. Det hadde trolig aldri blitt noe av, hvis det ikke hadde skjedd på innfallsmetoden, mener Lars Christian. Etter å ha presentert teksten på totendial

Inge Bremnes er ute med «Sjansespill»28.8.2020 08:32:00 CESTPressemelding

Inge Bremnes sin nye singel er ute i dag, og handler om at de merkligste ting kan få ham til å gruble over livets store spørsmål. I den nye sangen som treffende nok heter «Sjansespill» er det nettopp poker som har forårsaket akkurat denne undringen. Hør den allerede P3-listede singelen her! – Jeg skal ikke akkurat påstå at jeg er en storgambler. Men det har forekommet at poker har vært spilt i ett og annet lystig lag. Iblant sitter man jo der med den verst tenkelige hånden. Et miserabelt utgangspunkt. Våger man ikke, vinner man heller ikke. Våger man nok, kan man vinne mye. Våger man for mye risikerer man å miste alt, forteller Inge. «Sjansespill» er en låt om hva man gir, mot hva man får tilbake. Verdien av en innsats. Risiko mot belønning. Og hvilket valg man bør ta når man egentlig aldri helt vet resultatet før spillet er over. Dette er dessuten femte singel fra Inges kommende tredjeplate, og følger allerede populære singler som «Meire vi» og «Vår», og er nok et eksempel på hans nye

Casa Murilo er endelig ute med et helt nytt album!21.8.2020 08:44:34 CESTPressemelding

https://orcd.co/summer1998 Hør Casa Murilos nye britpop-opera-album Summer 1998 her! 90 dager i hjemmekarantene ble den mest kreative og produktive perioden i den britiske, norgesbaserte duoen Casa Murilo sin karriere. Da landet ble stengt og fremtiden var usikker, snudde bandets medlemer - Dan Hesketh og Chris Winfield, samt gitarist og produsent Joachim Røsvik - seg mot nostalgien i håp om å finne en flukt fra en nye hverdagen. Minner ble delt, historier ble fortalt og nedskrevet, men de endte alltid opp med å snakke om én ting: sommeren i 1998. For Dan og Chris var det den beste sommeren noensinne. Etterhvert som ukene gikk begynte et konseptalbum å ta form, en slags britpop-opera med en protagonist i en tenårings sko. Alt ble innspilt i det bandet kaller «lockdown lo-fi», altså er det du hører på Summer 1998 lagd på laptopene sine under hjemmekarantenen, uten noe form for profesjonelt studio. Fra singlene «The 132 to Hempstead Valley Drive» og «Summer ’98», til låter som «Younger T

Casa Murilo slipper én singel til fra kommende album7.8.2020 07:42:00 CESTPressemelding

Hør den nye singelen «Secret Sun» her! Alle vet at Pulp-frontfigur Jarvis Cocker er den kuleste personen på jordens overflate. «Secret Sun» er Casa Murilos kjærlighetsbrev til mannen som «rulte Cool Britannia» gjennom 90-tallet. Faktisk var det Pulps historiske opptreden på Glastonbury i 1998 som inspirerte bandets medlemer Dan Hesketh og Chris Winfield til å plukke opp hver sin gitar for å lage musikk. – Uansett hvordan musikksmakene våre har forandret seg gjennom årene, har vi alltid funnet veien tilbake til britpopen som formet somrene da vi var ungdommer. Ingen har spilt en større rolle i det enn Jarvis, forteller Chris. «Secret Sun» er en upbeat sommerlåt som umiddelbart griper tak i oppmerksomheten og nekter å slippe tak. Det er låta som under de lange sommernettene umiddelbart vil ta deg tilbake til de beste somrene du har opplevd. Albumet Summer 1998 er ute 21. august.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom