Drabant Music

Magne Furuholmen og kunstnerduo er ute med dystopisk musikkvideo

Del
Foto: Nina Djærff
Foto: Nina Djærff

I forbindelse med Magne Furuholmens solo-single, «This is Now America», har den norsk/tyske kunstnerduoen Vegard Vinge og Ida Müller fått frie tøyler til å lage en slags fetter til den berømte videoen for «Take On Me», som denne uken passerte utrolige én milliard visninger på YouTube.

Se musikkvideoen til «This is Now America» her!

Videoen er et samarbeid mellom Vinge/Müller og Furuholmen, og kan leses som et tilsvar i debatten som har rast rundt Kulturrådets bruk av kultur-midler, der Vinge/Müller er trukket frem og hengt ut basert på korte, tendensiøse klipp fra deres monumentale performace-teater oppsetninger.

Videoen er like gjennomarbeidet og spektakulær som den er ubehagelig, og i det magiske håndtegnede universet til Vinge/Müller følger vi en sårbar ungdomsgutt på randen til selv-destruksjon, som kikker bekymret ut på en verden i oppløsning.

Istedet for å involvere seg i en meget populistisk opphetet debatt, har kunstnerne altså isteden her gått sammen for å laget et nytt kunstverk.

Med dette begir Furuholmen seg også inn på å kommentere den politiske situasjonen i USA. Selv sier han:

– Som ung vokste jeg opp i en verden full av muligheter og optimisme rundt fremtiden. Dagens unge vokser opp i en vesentlig mer bekymringsfull, usikker, og komplisert situasjon. For meg handler denne videoen om tap av uskyld og om fremmedgjøring, slik sangen også gjør, når jeg tenker meg om.

Kontakter

Bilder

Foto: Nina Djærff
Foto: Nina Djærff
Last ned bilde
Foto: Nina Djærff
Foto: Nina Djærff
Last ned bilde

Om Drabant Music

Drabant Music
Drabant Music
Akersgaten 7
0158 Oslo

http://www.drabantmusic.no

Et plateselskap for både kjente og nye talenter
Vi representerer Gåte, Oslo Ess, deLillos, CC Cowboys, The Dogs, Savoy, Anja Garbarek, Ida Jenshus, Inge Bremnes, Knut Anders Sørum, Anna Kajander, Temporary, Raga Rockers, Michael Krohn, Lila, Falkevik, Viktor Wilhelmsen, Tommy Tokyo, Jess Morgan, Munroe / Knutsen, Waaktaar & Zoe, The Sleepends, Beckstrøm Kvartett, duve, Ingrid Lovise, Påls butikk, Trang Fødsel, Samuelsen, Zuma, Edeema, Pine Lake, Orbo, daelen, The Contenders, Norwegian Thunderboys og 4ETG. 

Følg saker fra Drabant Music

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Drabant Music på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Drabant Music

deLillos slipper «Alt er rolig nå»27.3.2020 08:58:07 CETPressemelding

deLillos er ute med en ny låt i dag om den nåværende situasjonen. Lars Lillo-Stenberg forteller om hvordan den ble til: Den nye absurde corona-verdenen gjør at når kvelden kommer så er det like lite folk på byen her i Oslo, som en mandag i Sandefjord på sekstitallet. Hvis vi ikke tenker på den opprørende og altfor krevende stemningen som er rundt på alle sykehus og sykehjem, så gir det på tross av engstelse på hva som skal skje, en slags ny rolig fredfullhet. Her hjemme er vi helt rolige, gjør minst mulig, og venter på neste nyhetssending. Så hørte jeg om at italienerne kom ut på balkongene og sang pene, stille sanger. Det var gripende. Min bror sa, tenk å dra til Venezia nå, verdens vakreste by, uten en eneste turist. Derfor skrev jeg denne sangen, «Alt er rolig nå». Vi spilte inn sangen på den måten at Øystein la først trommer helt alene, så la vi andre hjemme hos oss selv på hvert vårt bidrag. Vi filmet det på mobil, og fikk det klippet til en liten video. Hør den nye sangen her!

CC Cowboys åpner jubileumsåret med ny singel20.3.2020 09:36:25 CETPressemelding

«Kom deg løs» er selve forretten fra deres kommende album, og kan høres her! Etter et drøyt års pause i 2019 møttes Magnus Grønneberg, Jørn Christensen, Per Vestaby og Agne Sæther igjen i Athletic Sound Studio i Halden - det samme studioet hvor CC Cowboys for 30 år siden spilte inn debutalbumet Blodsbrødre. I 2020 ferier det som er ett av Norges mest populære og hardtarbeidende band disse årene på grandiost vis, både for seg selv og fansen som har fulgt dem på ferden deres så langt. Aller først kommer den nye singelen «Kom deg løs», som er det første stykket ny musikk som kommer fra bandet. Sist vi hørte fra dem var i 2018 med det kritikerroste albumet Perfekt normal. «Kom deg løs» er skrevet av Magnus Grønneberg. Sangen og den kommende plata - som er ute høsten 2020 - er produsert av Kyrre Fritzner, Jørn Christensen, og Magnus.

Inge Bremnes er ute med tredje smakebit fra kommende album13.3.2020 08:58:44 CETPressemelding

Inge Bremnes fortsetter singeldrysset med «Planen», som er ute nå på Drabant Music. Hør singelen her! – Jeg vet ikke om folk vet det, men det står faktisk i håndboka for nordlending med gitar at man er nødt til å på et eller annet punkt skrive om havet. Denne gangen så jeg mitt snitt, sier Inge. Han forteller om bakgrunnen for sin nye singel, som drar deg inn i en flytende og uanstrengt pop-atmosfære fra første lytt. Dette er den tredje singelen fra hans kommende nye plate, som følger populære «Torshov» samt P3-spillelistede «Meire vi». Inge har selv vokst opp ved havet. Bare et steinkast nedenfor soveromsvinduet hans ligger fjæra, og for ham har alltid flo og fjære vært et spennende konsept. – Det er som om jorda puster ekstremt sakte, og at når den trekker inn luft, så er det som om alt det stygge kommer boblende opp; skarpe skjell, glatte stener, tang, og ikke minst uhorvelig mye plast, sier han. – Noen ganger er det fristende å la floa stå høyt, men man må passe seg for å ikke glem

Tommy Tokyo sitt nye album er endelig her6.3.2020 10:19:01 CETPressemelding

Hør og kjøp The Remaining Days of Life her! Til å være en artist som for ikke lenge siden proklamerte at han hadde kastet inn håndkleet og sluttet med musikken, er Tommy Tokyo forbløffende aktiv. Ikke bare har han fartet land og strand rund på en lang serie tungt applauderte konserter i løpet av 2019; han slapp også tre singler fra albumet som er hans åttende, The Remaining Days of Life. Da Tommy fikk sitt gjennombrudd i 2008 med andrealbumet Smear Your Smiles Back On som blant annet inneholdt rock-evergreen´en «Derail and Demise», var det umiddelbart klart at norsk rock var beæret med en distinkt ny stemme - både som sanger og som låtskriver. I det drøye tiåret som har gått, har han servert oss ytterligere fem album, hvorav to har vært med norske tekster. Det forrige, Blant fiender og venner, kom i 2016, og er kreditert Tommy Tokyo & De Bipolare. For den som har fulgt med Tommys karriere siden det forrige årtiendet, så vil det være en stor glede å høre at de ni sangene som utgjør The

Temporary er ute med ny singel fra kommende album28.2.2020 09:15:54 CETPressemelding

Temporarys nye singel er nok den låta de har brukt lengst tid på å skrive, og for en frydefull låt den har blitt! Hør «Standing Still» her! «Sedvanlig smakfull og nydelig» er ordene NRK P3s Ruben Gran brukte da Temporary sin forrige, minimalistiske singel «Youth» ble anbefalt av Urørt. I dag er duoen tilbake med sin nye singel «Standing Still», og denne gangen har de igjen med seg et fullt band. Låta ble opprinnelig snekret sammen av Mikael i kollektivet hans i Trondheim for ca. to år siden. Siden da har han og Jonas jobbet mye med den, både sammen og hver for seg, og til slutt har de endt opp med en sang som i sitt særdeles fornøyelige uttrykk er som skapt for den kommende våren. Tekstmessig setter de dessuten ord på noe mange unge i dag kan relatere til. – «Standing Still» handler om frykten for å stå stille, og følelsen av at man ikke er på vei noe sted, forteller Mikael. – Teksten ble skrevet over lang tid, over forskjellige perioder, noe som gjør at den bærer preg av personlig utv

Pine Lake er ute med ny musikk21.2.2020 10:20:34 CETPressemelding

Hør den splitter nye singelen «Chosen One» her! Ifølge vokalist Martin Mydske Nilsen tenkte han på et bilde han er veldig glad i da han skrev teksten til denne singelen; Edvard Munchs "Melankoli" (1894). Dette endte da opp som singelens coverbilde. Han forteller videre at dette er en låt som handler om hvordan stort potensial ikke alltid slår ut i full blomst. – Låta setter også fingeren på at en selv kanskje er det største hinderet for å lykkes i relasjoner og ellers i livet, forteller han videre. Pine Lake består av medlemmer med erfaring fra mange ulike sjangre, fra beinhard blodpunk til visepop. Medlemmene har bla. spilt i en rekke band kjent fra undergrunnen i Oslo: Retardos, Shaun Bartlett, White Willow, Yelp med flere. Dette bidrar til et musikalsk uttrykk som spenner bredt men er fjellstøtt forankret i groovy og melankolsk popmusikk. Debutalbumet Strangers at Last ble sluppet i mars 2017, og året etter kom oppfølgeren Sand Through Glass, der bandet samarbeidet på tre spor med e

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom