YS

Lønnsoppgjøret i kommunesektoren: YS Kommune krever at kjøpekraften sikres

Del

-Våre medlemsgrupper er helt avgjørende for at velferds-Norge skal fungere. I år må det vises også i lønnsoppgjøret, sier leder av YS Kommune (YS-K), Lizzie Ruud Thorkildsen.

Lizzie Ruud Thorkildsen, leder YS Kommune
Lizzie Ruud Thorkildsen, leder YS Kommune

Ruud Thorkildsen er krystallklar. Hun setter tydelige krav under årets lønnsoppgjør i kommunene (KS):

*Kjøpekraften må sikres.
*Etterslepet fra industrien i 2020 må hentes inn igjen. 

- Vi har ikke glemt fjorårets oppgjør. Da forholdt vi oss lojalt til frontfagsrammen på 1,7 prosent. Industrien gjorde det ikke. De tok ut 2,2 prosent. Det har mange av våre medlemmer reagert på. Reaksjonene er forståelige, rettmessige og rimelige. Det er uakseptabelt at de som setter rammen i et år med pandemi og krise, ikke selv følger resultatet, men forventer at alle andre skal gjøre det. Det etterslepet må vi rette opp i nå, sier Thorkildsen. 

I år ble frontfaget enige om en ramme på 2,7 prosent etter mekling.

-Vi forholder oss til det som et utgangspunkt, men understreker det vi alltid har sagt. Resultatet i frontfaget legger noen føringer. Det er derimot ingen fasit.

Thorkildsen mener at lønnsvekst i offentlig sektor er en forutsetning for å rekruttere og beholde kvalifiserte fagpersoner. Hvis ikke vil tilliten til frontfagsmodellen svekkes.

YS-K vil særlig prioritere fagarbeidere, fagarbeidere med tilleggsutdanning og de med 3-årig høyskoleutdanning ved årets oppgjør. YS-K vil også at ledere på alle nivåer skal ha en lønn som står i forhold til dem som de er satt til å lede.

-Vi skal ivareta våre medlemmer for å utvikle gode offentlige velferdstjenester med høy kvalitet. Det trenger vi nå og det trenger vi i fremtiden. Derfor er det viktig at medlemmene til YS får sin rettmessige del av verdiskapingen, sier Ruud Thorkildsen.

Partene i oppgjøret i kommunene har frist fram til 30. april klokken 24.00 for å komme fram til et resultat.

YS Kommune består av følgende YS-forbund:


-Delta
-Skolelederforbundet
-Parat
-STAFO
-Yrkestrafikkforbundet

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lizzie Ruud Thorkildsen, leder YS Kommune
Lizzie Ruud Thorkildsen, leder YS Kommune
Last ned bilde

Om YS

YS
YS
Lakkegata 23
0187 Oslo

http://www.ys.no

YS er en partipolitisk uavhengig hovedorganisasjon. YS forhandler om lønns- og arbeidsvilkår på vegne av 226 000 medlemmer i våre 13 YS-forbund.

Følg saker fra YS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra YS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra YS

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom