MENY

Lokalmat er dagligvarevinner i 2021 

Del

Salget av lokalmat økte med hele 13 prosent i 2021. Ingen varekategori vokser like mye i MENY. Nordmenn vil ha norske produkter med unik historie og lokal identitet.

Mens MENY-kjeden har lagt bak seg et sterkt år med en positiv omsetningsvekst på ca. 2 prosent mot 2020, tar lokalmat nye høyder med en eventyrlig vekst på hele 13 prosent. Lokalmat endte med en omsetning på 1,35 milliarder kroner i 2021. 

- På ti år har lokalmat gått fra å være veldig smale produkter for spesielt interesserte til noen mange vil ha. Dette er en gledelig og viktig utvikling som bidrar til flere lokale arbeidsplasser og mangfold av leverandører, samt større utvalg av norskproduserte varer i våre butikker, sier MENY-sjef Vegard Kjuus.   

Korona-effekt 
I 2011 solgte MENY lokalmat for drøye 200 millioner kroner. På 10 år er salget nesten syvdobletNå utgjør lokalmat seks prosent av MENYs omsetning. Salget har skutt fart de siste to årene, noe Kjuus tror blant annet skyldes økt bevisstgjøring hos forbrukere som et resultat av korona.  

Da pandemien rammet våren 2020, kjørte vi markedskampanjer for å hjelpe de små og sårbare lokalmatprodusentene. Vi så en umiddelbar økning, som gledelig nok har holdt seg. Lokalmat handler om kvalitet og matkultur, men også utnyttelse av lokale råvarer og en tydelig geografisk identitet, sier Kjuus. 

De fleste lokalmatprodusenter har startet i det små med varer i en eller to MENY-butikker, men som nå er tilgjengelige i alle 187. Eksempler er Ask Gård, Røyland Gård og Bjertnæs & Hoel. Noen har til og med startet med eksport, som Sigdal Knekkebrød og Den sorte havre.
- Jeg er imponert over hvordan lokalmatprodusentene har utviklet segVi har klart å bygge en arena for kompetanse-, samarbeid- og innovasjonsdelingsier Kjuus. 

MENY samarbeider i dag med 450 lokalmatprodusenter og tilbyr til sammen mer enn 4000 lokalmatprodukter.  

 

Vekstvinnerne i 2021 – lokalmat i MENY: 

Jentene på tunet (håndlaget sjokolade), Selbu, + 236% 

Balholm (fruktdrikker), Balestrand, +159% 

 

Klokk & Co (håndtverksøl), Oslo, +107% 

 

 

Galåvolden Gård (gårdsmat), Røros, + 94% 

 

Metervare (håndtverkspølser), Oslo, + 87% 

 

Thorbjørnrud Ysteri, (håndtverkoster), Hadeland, +78% 

Ostegården (håndverksoster), Fana utenfor Bergen,+67% 

Bamsrudlåven (gårdsis), Mysen, +53% 

 

Garnvik Røkeri (røkt laks og ørret), Frøya, +43% 

Nøisom (håndverksøl) Fredrikstad+42% 

 

 
BILDER: 
se under, eller last ned her: 

https://meny.fotoware.cloud/fotoweb/archives/5016-Presse/

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Vegard Kjuus, MENY-sjef
Vegard Kjuus, MENY-sjef
Last ned bilde

Om MENY

MENY
MENY
Karenslyst alle 12-14
0213 Oslo

21 61 20 00http://www.meny.no

MENY er Norges ledende supermarkedkjede på nett og i butikk med 188 butikker og en omsetning på 22 milliarder kroner i 2021. MENYs lidenskap er gode råvarer, norsk matkultur og gode matopplevelser. I MENY sier vi at spiser du bedre, lever du bedre. Vi er overbeviste om at mat er viktig for folks livskvalitet. MENY har stort utvalg, mye ferskvare og måltidsløsninger, eget bakeri, mange tusen lokalmatprodukter og store frukt- og grøntavdelinger, men også hundrevis av ukentlige tilbud. Nær 10 000 matarbeidere sørger for personlig service og matfaglig veiledning. For inspirasjon, oppskrifter, vareinformasjon og tilbud, se meny.no. MENY er en del av NorgesGruppen.

Følg pressemeldinger fra MENY

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra MENY på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra MENY

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom