Fellesorganisasjonen

LO-kongress: Utfordret Støre på barnevern

Del

– Statsminister, barn blir kasteballer i systemet. Vi klarer ikke å hjelpe de barna som trenger det aller mest, sier Kråkenes.

Ole Henrik Kråkenes (Foto: Sara Spilling / FO)
Ole Henrik Kråkenes (Foto: Sara Spilling / FO)

Da statsminister Jonas Gahr Støre besøkte LO-kongressen ble han utfordret av sine egne allierte i fagforeningene. En av de tydeligste utfordringene kom fra barnevernspedagogen Ole Henrik Kråkenes.

– Vår jobb er er å stå opp for tryggheten til barn og unge. At vi har de ressursene vi trenger, er din, statsminister.

Kråkenes er leder av profesjonsrådet for barnevernspedagoger i FO. Fagforeningen organiserer blant annet ansatte i institusjonsbarnevernet og barnevernskontorene i kommunen.

– Å jobbe i barnevernet er kanskje det mest givende du kan gjøre. Jobben din er å gjøre det litt enklere for folk, når livet er på sitt vanskeligste. Vi bygger stein for stein. Dag for dag, til de en dag forhåpentligvis ikke trenger deg lengre. Da har du klart å gjøre en forskjell, sier Kråkenes.

Han er likevel bekymret for at systemet står i veien for å hjelpe de sykeste barna. Aftenposten avslørte nylig at barn under barnevernets omsorg ikke får nødvendig psykisk helsehjelp.

– Vi er avhengige av at andre tjenester stiller opp. Alt ansvar kan ikke plasseres hos en etat alene, sier han.

– Sosialarbeidere bistår mennesker som lever sine tyngste stunder. Det er de forberedt på. Men at de skal få skylden når systemet svikter, det går jeg ikke med på.

Barnevernspedagogen mener regjeringen må koordinere tjenestene, slik at alle får den hjelpen de trenger.

– Dette er et politisk ansvar. For at jeg og mine medlemmer skal klare å stå opp for tryggheten til barn og unge, trenger vi at du står opp for oss. Hvordan vil regjeringen sørge for at de offentlige tjenestene er rustet til å utføre oppgavene sine, sammen og hver for seg, spør Kråkenes.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Ole Henrik Kråkenes (Foto: Sara Spilling / FO)
Ole Henrik Kråkenes (Foto: Sara Spilling / FO)
Last ned bilde

Om Fellesorganisasjonen

Fellesorganisasjonen
Fellesorganisasjonen
Mariboesgate 13
0506 Oslo

919 19 916http://www.fo.no

Fellesorganisasjonen (FO) har siden 1992 vært fagforeningen for sosialarbeidere. Vi organiserer 33 000 barnevernspedagoger, sosionomer, vernepleiere og velferdsvitere i Norge.

Medlemmene våre er hjertet i velferdsstaten og har ekspertkompetanse innenfor pleie og omsorg, rus og psykiatri, barnevern, skole og Nav. Deres fagkunnskap hjelper. FO vil være en ressurs i tariffpolitiske og samfunnspolitiske spørsmål. Fordi vi står opp for dem, som står opp for andre.

Følg pressemeldinger fra Fellesorganisasjonen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fellesorganisasjonen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fellesorganisasjonen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom